Jóság szelet recept

A Jóság szelet hozzávalói:
Tészta:

1 csomag leveles tészta

Ebből 2 lapot nyújtunk és rózsaszínűre megsütjük (25 × 35 cm tepsi hátán, 120°C-on). A második lapot kockákra megvágva sütjük meg, hogy sütés után könnyen szeletelhető legyen.
krém

1 üveg meggybefőtt leve
8 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor – ezt megfőzzük

A meggyet apróra vágjuk és a megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra.

krém

2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
8 dl tej – ezt megfőzzük


A Jóság szelet elkészítési módja:
Ha kihűlt, hozzáadunk 25 dkg margarint, s tovább verjük habosra. Ez a krém kerül a meggyes krémre. 5 dl habtejszínt felverünk jó keményre, majd óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre, végül befedjük a második tésztalappal. A tetejét porcukorral meghintjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A jóság szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook