Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtos szalagos fánk recept

Joghurtos szalagos fánk recept

Elkészítési idő 100 perc

A Joghurtos szalagos fánk hozzávalói:
50 dkg finomliszt
1,5 dl tej
1 dl natúr joghurt
4 dkg friss élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
4 tojássárgája


A Joghurtos szalagos fánk elkészítési módja:
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom. A lisztet egy edénybe teszem, ráöntöm a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a joghurtot és a tojások sárgáját.

Összekeverem a tésztát, majd munkaasztalra kivéve addig gyúrom, míg teljesen sima lesz. Visszateszem a tálba, letakarom, és meleg helyen kb. 30 perc alatt duplájára kelesztem.

Ha a tészta megkelt, lisztezett munkaasztalon 1-1,5 cm vastagra nyújtom, és egy 6-7 cm átmérőjű kiszúróval, vagy pohárral fánkokat szaggatok belőle. A maradék tésztát összegyúrom, újra kinyújtom, és kiszaggatom. 20 percet pihentetem.

Magas falú serpenyőben olajat forrósítok. Egyszerre annyi fánkot sütök ki, ami kényelmesen elfér a serpenyőben. Mielőtt az olajba teszem, közepén az ujjammal mélyedést csinálok.

Úgy kezdem a sütést, hogy a fánkot lyukas oldalával lefelé teszem az olajba. Az első oldalukat 2-3 percig sütöm fedő alatt, majd megfordítom, és most már fedő nélkül sütöm tovább. Sütés közben folyamatosan figyelem a fánkokat, hogy szép világos színűre süljenek.

A kész fánkokat papírtörlőre szedem, még melegen porcukorral megszórom, és baracklekvárral, vagy bármilyen házi lekvárral töltve tálalom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , ápr. 10. 16:25

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook