Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Joghurtos császármorzsa recept

Joghurtos császármorzsa recept

A Joghurtos császármorzsa hozzávalói:
5 evőkanál búzadara
2 evőkanál finomliszt
3 ek cukor
2 ek napraforgó olaj
1.5 dl tej
1 marék mazsola
0.5 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 ek napraforgó olaj (serpenyőbe)
1 teáskanál porcukor (szóráshoz)

Joghurtos öntethez

1 dl joghurt
1 ek citromlé
0.5 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál porcukor


A Joghurtos császármorzsa elkészítési módja:
A tejet felmelegítjük. A mazsola és a tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét külön tálban habbá verjük. A sárgáját hozzáadjuk a tésztához. A felvert habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A serpenyőbe teszünk egy evőkanál olajat. Közepes lángon felforrósítjuk. A forró serpenyőbe beleöntjük a tésztát. A még folyós tészta tetejét megszórjuk a mazsolával. Ha az alsó fele megbarnult, megfordítjuk, ahogy sikerül. Nem kell megijedni, ha szakad, vagy lecsurog. :) Ha mindkét fele megbarnult, fakanállal/spatulával apró darabokra tördeljük. Ahol kell, a darabokat forgatjuk, pirítjuk még picit, hogy ne maradjon nyers rész. A recepthez leírt joghurtos öntettel és porcukorral, vagy hagyományosan lekvárral és porcukorral tálaljuk. Joghurtos öntet A citromlevet és a cukrokat beleöntjük a joghurtos pohárba, és összekeverjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A joghurtos császármorzsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook