Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Joghurtkocka recept

Elkészítési idő 45 perc

A Joghurtkocka hozzávalói:
4 tojásból piskóta:-D
4 dl joghurt
5 ek. cukor
3 ek. gyümölcslekvár
2 dl habtejszín
15-20 dkg gyümölcs
1 dkg zselatin


A Joghurtkocka elkészítési módja:
4 tojásból vizes piskótát készítek. Kiborítom. A tepsijét kibélelem fóliával.
A töltelékhez a joghurtot, a cukrot és a gyümölcslekvárt összeturmixoljuk. Beleforgatunk a habbá vert tejszínt, a lekvárral azonos, vagy harmonizáló gyümölcsöt, és hozzákeverjük a vízben oldott zselatint. Beleöntjük a tepsibe a joghurtos masszát, betesszük a hűtőbe. Amikor szilárdulni kezd, ráfektetjük a piskótalapot. Tálalás előtt a sütit a tepsiből átfordítjuk egy tálcára, kockákra vágjuk, a kockák tetejét tejszínhab pöttyökkel és gyümölcsszemekkel díszítjük.


Megjegyzem, hogy főleg nyáron esik jól ez a kis gyümölcsös süti. Készítettem már gyümölcsjoghurtból is, úgy is nagyon fincsi.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. júl. 2. 06:45
A joghurtkocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook