Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurt szelet eperrel recept

Joghurt szelet eperrel recept

A Joghurt szelet eperrel hozzávalói:
40 dkg eper
2 kispohár natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
2 teáskanál zselatin
1,5 dl víz
2 púpozott evőkanál cukor
2 dl habtejszín


A Joghurt szelet eperrel elkészítési módja:
A megtisztított epret félbe, vagy negyedekbe vágjuk. A joghurtot összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal. A tejszínt felverjük és a joghurthoz adjuk. A zselatinhoz hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd megmelegítjük. Ha már átlátszó, levesszük a tűzről. Hozzáadunk egy kevés joghurtos masszát, azzal elkeverjük, majd ezt beleöntjük a többi joghurtos-tejszínes keverékbe és belekeverjük az epret is. Egy őzgerinc, vagy kis tepsit folpackkal kibélelünk, majd beleöntjük az epres masszát. Hűtőbe tesszük, ha megdermedt hosszúkás tálra borítjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurt szelet eperrel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook