Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurt panna cotta otelló-zselével és mogyorós ropogóssal recept

Joghurt panna cotta otelló-zselével és mogyorós ropogóssal recept

A Joghurt panna cotta otelló-zselével és mogyorós ropogóssal hozzávalói:
A panna cottához:
3 dl sűrű görög joghurt
1 dl víz
0,5 dl tejszín
1 evőkanál cukor
2 lap zselatin
A szőlőzseléhez:
60 dkg otelló szőlő
6,5 dkg cukor
2,2 dl víz
6 lap zselatin
A ropogós mogyoróhoz:
15 dkg törökmogyoró
10 dkg cukor


A Joghurt panna cotta otelló-zselével és mogyorós ropogóssal elkészítési módja:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük, majd egy kis edényben feltesszük a tűzre, egy krumplinyomóval megnyomkodjuk, hogy hamarabb összeessen, kevés vizet és cukrot adhatunk hozzá, felforraljuk, majd egy szűrőn átpaszírozzuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd mikor megpuhult, kinyomkodjuk, és feloldjuk az átpasszírozott szőlőlében. Amikor kissé dermedni kezd, 4 pohárba elosztjuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük. A panna cottához a joghurtot botmixerrel összeturmixoljuk cukorral és 1 dl vízzel. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. 0,5 dl tejszínt forráspontig melegítünk, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. Kissé lehűtjük, majd a joghurthoz keverjük. A szőlőzselére egyenletesen elosztjuk, majd visszatesszük néhány órára a hűtőbe. Legvégül elkészítjük a mogyoróropogóst: a mogyorót egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Ezalatt egy száraz serpenyőben cukrot karamellizálunk, ha szükséges, 2 cl vizet adhatunk hozzá. A sütőből kivett mogyoróról a tenyerünk között lemorzsoljuk a héjat, tiszta sütőpapírra tesszük, majd rácsurgatjuk a karamellt, és hagyjuk megszilárdulni. Ezután a sütőpapírról könnyen leválik, elektromos aprítógépben, vagy klopfolóval durvára törjük. Tálaláskor a réteges pohárkrémet megszórjuk a karamelles mogyoróva


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurt panna cotta otelló-zselével és mogyorós ropogóssal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook