Jobbak az élesztő nélkül készült péksütik, ha igen miért? (tudásbázis kérdés)
8. Encsy75 (válaszként erre: 6. - Katinkaboszi)
2009. ápr. 21. 16:26
Ez igy igaz,az az öregtészta,de tartalmaz élesztőt/én igy tudom és tanultam/az első adag.
7. Marjann
2009. ápr. 21. 16:02
Nem igazán értem mire gondol a kiíró. Ha a kelt kontra leveles tésztára, akkor azt mondom, hogy a kettőt nem lehet összehasonlítani annyira más kategória. Nem is lehet egyiket a másikkal helyettesíteni.
Sőt, az élesztőt -tudtommal- semmivel sem lehet helyettesíteni, de miért is próbálná bárki?
6. Katinkaboszi (válaszként erre: 3. - Encsy75)
2009. ápr. 21. 15:18
Még az én gyerekkoromban nem volt élesztő, hanem a kovász, ami a félretett kenyér anyagából van és bizonyos folyadék hozzáadása után kb egy hétig érlelődik. Csak akkor lehet felhasználni.
Az élesztő ennek a moderninált változata,
Bár lehet nem tudom jól.
5. _kleo_
2009. ápr. 21. 14:51
Az élesztőmentesek leveles tészából vannak legtöbbször, az jóval vajasabb (zsírosabb), mint az élesztős tészták. Én is az élesztősre szavazok.
4. zebracsikó
2009. ápr. 20. 23:22
nem jobbak, sőt!
3. Encsy75 (válaszként erre: 2. - Katinkaboszi)
2009. ápr. 20. 22:52
a kovász is élesztőből van.
2. Katinkaboszi
2009. ápr. 20. 19:43
Úgy tudom, hogy amit kérdezel, az a kovásszal készült péksütemények, az élesztő ennek finomított, sűrített változata. Ja és gyorsabb is.
1. ibike22
2009. ápr. 20. 19:37
Jobbak az élesztő nélkül készült péksütik, ha igen miért?
További ajánlott fórumok:
- Ti hogy készültök a karácsonyra?
- Anyukák, hogy tudtátok feldolgozni lelkileg, hogy megcsászároznak, pedig te nagyon nem arra készültél?
- Férjem nagy élvezettel nézegeti a volt élettársáról, nyaralásukról készült fotókat. Hatalmas nevetések közepette élvezi az emlékeket.
- Update péksütik és termékek!
- Hogyan reagálnál, ha senki nem köszöntene fel a neved napján, pedig te készültél ünnepi ebéddel?
- Az Update pékségben kapható 1-es kódú péksütiket bármikor lehet enni?