Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Jóban Rosszban sorozat rajongók fórum

Jóban Rosszban sorozat rajongók (beszélgetés)

5754. CsillagTM (válaszként erre: 5753. - Kingalaura)
2010. szept. 6. 14:03
aham, ezt nem tudtam, pedig görög katolikus vagyok, fél tucat pap rokonnal:) hát akkor ciki :D
5753. Kingalaura (válaszként erre: 5748. - CsillagTM)
2010. szept. 6. 13:52

Sajna, nem! És bármit csinál, őt már görögéknél is kötné a cölibátus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ez egy komoly dolog, amit nem lehet csak úgy eltörölni!

Na jó, megkönyörülök Tamás atyátokon!!!!!!!!!

:):):):):):)

EGYETLEN ESÉLYE VAN:

HA A PÁPA ÚGY DÖNT, HOGY FELMENTI AZ ESKÜJE ALÓL,AKKOR ÚJRA SZABAD LESZ!!!!!!!!!!!!!

DE EZ NAGYON RITKA!!!!!! ÉS HA MEG IS TÖRTÉNIK, VAN, AKI TÍZ!!!!!,ÉVE VÁR ERRE!!!!!!!

Tessék "megvallásosodni", és sűrűrn imádkozni, hogy kapjon feloldozást, ha akar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:):):):):):):):):):):):):):)

5752. Hangyászsün (válaszként erre: 5660. - Cádiz)
2010. szept. 6. 12:57
Pszichológus szakember Szabi eddigi összes hülyeségét: Szökése, megjelenésével való "lázadása", krakélerkedése stb. azonnal a lelki segítségkérés jeleként értelmezné.
5751. Hangyászsün (válaszként erre: 5651. - Mandy)
2010. szept. 6. 12:42

Inkább nem írom le a (mai mo.-i) r. k. egyházról alkotott véleményemet, mert ez nem vallási és nem politikai fórum. :O(((

A fiatal papnak egy ilyen sorozatba történő bevétele eleve azzal jár, hogy csakhamar kialakul a valamely női szereplővel kialakuló párkapcsolat. Ez a sztori követelménye. Namármost az atyában vagy a papi hivatása az erősebb és bentmarad, akár áthelyeztetve magát egy elaggott faluba, vagy pedig kilép. A harmadik esetet, vagyis hogy marad pap, miközben együtt él a szerelmével, vessük el. Szerintem az lesz, hogy áthelyezteti magát és nem bírja tovább, az utolsó pillanatban visszatér Bettykéhez. Így viszont megszűnik az őket a sztoriban mindaddig benntartó ok és képletesen értve lapátra kerülnek.

5750. Averil (válaszként erre: 5746. - Mandy)
2010. szept. 6. 12:35

Egy másik fórumon írta egy lány, hogy Dénes édesanyjától tudja, hogy miután sokan azonosítják a pap szerepével, és valaki letamásatyázta, kiakadt és eltépte azt a cikket. Azt nem tudom, hogy pontosan mi volt benne, de a többiek azt mondják, semmi bántó. Dénes amúgy sem szerepel a pletykalapokban, csak időnként jelenik meg róla egy-egy, amúgy barátságos cikk.

Ami a szerelmet illeti, nem hiszem, hogy anélkül vágtak volna bele ebbe a szálba, hogy tudták volna, mit akarnak kihozni belőle. Ezért sem hiszem, hogy csak úgy, egyetlen mozdulattal elvágnák. Így még az is belefér, amit mostanában látunk, sőt még életszerűbbé teszi a történetet. Csak hozzák vissza.

Nem akartam Csiguval vitatkozni, de ugyanaz a véleményem: lehet, hogy Dénesnek van egy-egy jól fizető reklámszereplése, de az a pénz sem tart örökké; hiába van valakinek sok pénzt hozó állása, azt folyamatosan kell végezni, hogy a pénz is érkezzen. Márpedig a számlákat fizetni kell valamiből... a színház pedig, bár állandó munka, nem fizet túl sokat.

5749. Averil (válaszként erre: 5745. - Kingalaura)
2010. szept. 6. 12:25

Szia!

Köszi, hogy ezt elmondtad. Azért gondoltuk páran, hogy a "papunk" esetleg felekezetet válthat, mert volt már rá példa.

Ami a házasságot illeti, egyáltalán nem biztos, hogy sorozatbeli szerelme katolikus. Nem emlékszem, hogy ezt valaha említették volna.

A való életben tényleg nem egyszerű helyzet, de szerencsére ez egy sorozat, ahol bármi megtörténhet.

5748. CsillagTM (válaszként erre: 5745. - Kingalaura)
2010. szept. 6. 12:23
ettől görög katolikusnak még mindig átmehetne:P
5747. mandy
2010. szept. 6. 09:57

(((Ja és hogy mit keresek itthon?

Képzeljétek a fiam nem akarta, hogy ott maradjak!!!! Meglátta a csoportban a szomszéd kisfiút (nagy haverok, többek között miatta kértük magunkat ebbe a csoportba), és már szaladt is be vele játszani, úgy kellett visszahívnom, hogy legalább egy puszit adjon!

Amúgy kérdeztétek a beszoktatást. Itt rugalmas, nincs szabályozva. Be lehet menni az első napokban, ha a gyerek igényli. Úgy indultam neki, hogy ma még én is ott maradok - legalább egy órácskát....)))

5746. mandy
2010. szept. 6. 09:54

Csajok mi volt pontosan abban az újságcikkben, amin (állítólag) megsértődött Dénesünk? Valaki avasson már be!

Csigu mire gondolsz, mint bőséges bevétel? A színházakban elég keveset keresnek a színészek ám :-/ Azért is vállalta be azokat a reklámokat.

Kingalaura, köszi hogy kiokosítottál minket :)

Én is úgy gondoltam, hogy a vallás-váltás azért nem olyan egyszerű, mint egy orvosváltás pl, hogy holnaptól oda járok és kész.

Ha tényleg az írók akarták, hogy az atya eltűnjön a sorozatból, annak ezt az egy okát találom. Hogy nem tudtak mit kezdeni ezzel a szerelemmel, nem lett volna életszerű, ha egy ilyen elhivatott pap a szerelem miatt felrugja az egész eddigi életét és az esküjét. Szomorú de ez van :-/

Viszont akárhogy is lesz, aznap mikor elmegy, úgyis ezzel lesz tele az Aktív, tehát úgyis megtudjuk, hogy volt ez az egész.

2010. szept. 6. 09:44

Sziasztok!

Olvaslaki Titeket, és úgy gondoltam írok néhány dolgot.

Én római katolikus teológs vagyok, úgyhogy tudom, a "papotok" mit tehet, és mit nem!!!!!!!!

Felekezetváltás: először is, az nem úgy működik, hogy valaki csak úgy vált... azért ezek a felekezetek bármilyen hasonlók, van köztük különbség!!! Csak nem fog egy pap hitében így csapongani!

Pláne nem lehet református!!!! Alapvető különbségek miatt!!! De! az a szentség, amit kapott felszentelésnél, nem tűnik el róla, ha kilép, akkor sem!!!!!!!!!!!!! Ő pap marad! Katoliks pap!!!!!

egyébként pedig, ha lenne is olyan, hogy mondjuk legyen református, ami butaság, akkor sem vehetne el katolikus nőt!

Mert sajna a református pap, nem vehet el katolikus nőt.....Sima refis férfi igen, de ha pap, akkor nem...

De ilyen váltogatás nincs! ezek kemény egyházjogi, lelkiismereti dolgok.

Egy katolikus pap helyzete sokkal, de sokkal bonyolultabb, mint gondolná sok kívülálló!

Akit Isten hív, az nem tudja csak úgy elfelejteni ezt! Sok kilépett pap van ( aki tegyük hozzá, attól, hogy kilépett még pap, a szentséget nem lehet eltörölni, csak nem gyakorolja a hivatásást), aki család ellenére is visszamegy, mert olyan erős a lelkében a hívás...!

Szóval ezek bonyolult dolgok!

A pap is lehet szerelmes, mert előfordlhat. De neki kb. úgy kell kezelnie, mint egy nős férfinak, akinek mondjuk fonots az esküje, és becsületes, de úgy alakul a házassága, hogy jön egy harmadik... Ilyen esetben is tudja hol a helye, és marad. Renbehozza a házasságát...

Tamás atya meg a papságát....Az ő élete is elkötelezett már Valakinek...!

Hosszú lett, de ezeket el akartam Nektek mondani.

Ezek már csak ilyen dolgok!

2010. szept. 6. 02:56
Tényleg hadjuk már békén Száraz Dénest, majd lesz new father Tom
2010. szept. 6. 02:53
Igen Dénes tudja az egészet és hadjuk már békén őt, nem csak JR-ból van bőséges bevétele.
5742. Averil (válaszként erre: 5740. - Dadbbc4cf8)
2010. szept. 6. 01:47
Szerintem meg egy színésznek, főleg ha családalapítás előtt áll, szüksége van állandó, jól fizető munkára, és nemcsak egyszeri összegre, még ha az egy nagyobb összeg is. De hiába találgatunk, biztosat csak Dénes tud, és ő nyilván nem osztja meg velünk. Viszont szinte kizárt, hogy saját akaratukból kiírják; saját állításuk szerint figyelik a nézők reakcióit, így tudhatják, hogy a BeTom páros a döntő többség kedvence, és ha szétválasztják őket, a nézettségnek is búcsút mondhatnak. Annyira azért nem hülyék.
5741. Averil (válaszként erre: 5738. - CsillagTM)
2010. szept. 6. 01:44
Mivel egyikünk sem az a kifejezetten vallásos típus, aki pontosan tudja, mi a különbség a felekezetek között, illetve hogyan lehet felekezetet váltani vagy kilépni az egyházból... Nem igazán.
5740. dadbbc4cf8 (válaszként erre: 5736. - Averil)
2010. szept. 6. 00:42
semmiben nem lehetsz olyan biztos, a végösszeg sem smafu amit kap szerintem...de legyen igazad
5739. 36a26f5226 (válaszként erre: 5736. - Averil)
2010. szept. 6. 00:11
Amikor a Claudia is hiányzott a tragédiák miatt, akkor megírta a média, hogy a tv2, és a másik ker.csatorna is annyit elárult, hogy amikor épp nincs munkájuk, amíg szerződésben állnak a csatornával, addig is készenléti díjat kapnak, ami szintén fizetés összegű...
5738. CsillagTM (válaszként erre: 5719. - Averil)
2010. szept. 6. 00:04
az persze eszetekbe se jut, h görög katolikus is lehetne...:P
5737. Averil (válaszként erre: 5735. - 023a806c1b)
2010. szept. 5. 23:54
Mint a nagymamám, aki, ha nem jutott eszébe a nevem, felsorolta a legközelebbi családtagokat... "Jenő"-vel kezdte... :D (ő a nagyapám) Majd a lánya, unokatesóm, húgom és végül csak eljutott hozzám. :D
5736. Averil (válaszként erre: 5733. - Dadbbc4cf8)
2010. szept. 5. 23:52
Szerintem meg ha Dénes tényleg ki akarna szállni, az édesanyja nem fecsegné ki, és biztosan ő sem örülne neki. Egyébként már kifejtettem, hogy amikor az ember színésznek megy, főleg ha egy sorozatban vállal szerepet, tisztában kell lennie azzal, hogy a nézők azonosítják a szerepével. Ráadásul Dénes esetében ez kevésbé igaz, mivel nyilatkozta, hogy míg a többieket megállítják az utcán, őt nem, nyilván mert őt fekete öltözetben szokták meg, nem hétköznapi viseletben. De a történet egyébként is hihetetlen, Dénes egyszerűen nem az a fajta, aki olyat tesz, mint amit neki tulajdonítanak. Főleg mert fórumtársak szerint abban az újságban semmi bántó nem volt. Kiszállni meg nyilván nem akar, ha családalapításra készül és saját lakást szeretne. A színházban csak a töredékét keresi annak, amit a sorozatban kap, így minimum megfontolandó, amit tesz, de szerintem amúgy sem hagyná ott a sorozatot.
5735. 023a806c1b (válaszként erre: 5734. - Averil)
2010. szept. 5. 23:52
Ja tényleg megvan..Zsófi:D
5734. Averil (válaszként erre: 5732. - 023a806c1b)
2010. szept. 5. 23:47
Zsófié. Tudod, Mjj. Vagy annyi gyereked van, hogy már nem tudod számon tartani őket? :D
5733. dadbbc4cf8 (válaszként erre: 5730. - Averil)
2010. szept. 5. 23:42
Eryndis irta és vszeg jól tudja a dolgokat
5732. 023a806c1b (válaszként erre: 5730. - Averil)
2010. szept. 5. 23:23

Kinek az anyja vagyok, te jó ég?

Már egy fórumnyi gyerekem van XD

De otthon csak kettőt tartok :D

5731. Averil (válaszként erre: 5726. - Juca78)
2010. szept. 5. 23:21
Én is, de nekem szoktak reagálni... Biztos azért nem írtak a tiédre, mert amikor én írtam, már elmondták a véleményüket.
5730. Averil (válaszként erre: 5727. - Juca78)
2010. szept. 5. 23:20
A másik JR-fórumra (nem írhatom ki a nevét, mert az reklám lenne, de ott, ahol Libus Zsófi anyja...) írta hétvégén egy felvidéki lány, aki abba a gimibe jár, ahol Dénes végzett. Állítólag az édesanyja mondta, amit nekünk is leírt, de furcsa az egész, és nem igazán hiszem el.
5729. Juca78 (válaszként erre: 5725. - 36a26f5226)
2010. szept. 5. 22:16

kell hogy legyen

nálunk bölcsibe volt, de ott is simán ottmaradt

az oviba is van de az már nem számított nekünk

5728. Juca78 (válaszként erre: 5722. - Mandy)
2010. szept. 5. 22:15

az én kicsikémet simán ott lehetett hagyni

élvezte a gyerekek térsaságát

ne stresszelj, ha mégis ne mutasd ki a gyerek előtt mert akkor még nehezebb lesz ott hagyni

minden ok lesz

5727. Juca78 (válaszként erre: 5717. - Averil)
2010. szept. 5. 22:11

ez hol volt pontosan?

Miért nem tudok erről?? :(

5726. Juca78 (válaszként erre: 5715. - Averil)
2010. szept. 5. 22:10
Én is ezt írtam valamelyik fórumba de nemigazán reagáltak rá
2010. szept. 5. 21:54
Illetve nem volt olyan??

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook