Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Jó vagy rossz főnök fórum

Jó vagy rossz főnök (beszélgetős fórum)

okt. 24. 12:10
Rugjal ki, fasxzjancsi, ha valami nem tetszik. Ki fog helyettem dolgozni?
17. BeauIieu (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 24. 12:07

A GM egy eve sem kezdett nalunk. Az asisstant manager nem kapta volna meg ezt a pozicioiot, ha tudtak volna a terveit. Terhes.


A masik betanulo muszakveteto terhes.


A masik betanulo velezo egy 18 evs fiu, aki nem tudja mi a felelfosseg, es meg soha nem zart rendesen, es folyton veszwkszik, vagy elmegy valamerre, ha veszekedet a muszakvetetovel. Neki megengedett.


Ezek utan vagyok en a "kitchen porter assistant" (TMT harom ev tapasztalattal, amin tobb, mint a tobbieknek), ugy hogy en 4 masik uzletben is dolgoztam.

Placcot is bezartam minden nap, amikor teli talca cseszekkel kellett futni meg le


A rekorder melos (idoben) meg nem dolgozik ket honapja, mindenki mas kesobb kezzdett.


De bunkok velem, es lehet, hogy egy nap foldhoz verek egy talcat, es kisetalok. Referenciat kapok barki mastol, mert 234565y7u5868967897867 ember ismer az ember a vendeglatasbol, es tudjak, hogy en dolgozok a munkahelyemen. Es ku kemenyen.


Masok csak alldigalnak a pultbak naphoszat, en meg le vagyok baszva, ha 105-110 szazalra teljesitek, mikozben masokat segitek.


Es ma megkerdeztek, nem maradok-e zarni a kavet. B. legendasan egy allat, miota itt kezdtett. `2-`3 oras muszak siman 3 napon.

50-60 munksaora a heti atlagom.

De a motivacio mar oda. csinaljak akik az uj vezetok... A liebligek. Kevesebb fizetesert, en nem fogok tobbet dolgozni. Majd csak fotozok, jelentgetek

16. Kuk@c
okt. 24. 10:30

Még ha barátok az elmegy, de ha mondjuk férfi-női viszonyról beszélünk, flörtölnek, vagy kapcsolatban vannak, esetleg rokonok... hát lehet ezt cifrázni, de ez mindenképpen 1 extra konfliktusforrás.


Közben meg emberek vagyunk, nem gondolom, hogy teljesen szét lehet ezt választani, de jobb erre törekedni.

Az biztos, hogy a főnök is ember, és lesz, akit jobban kedvel, lesz, akit kevésbé, a lényeg, hogy ez ne menjen a munka rovására. Ezt viszont neki tudnia kellene kezelni, viszont, ha több embert zavar, mert "elfajultak" a dolgok, sztem finoman ti is jelezhetitek.

okt. 24. 10:12

Kisebb településeken előfordulhat még az is, hogy valaki olyan helyre megy dolgozni, ahol a főnök régi kedves ismerős, esetleg még iskolában valami barátság-féle is volt közöttük. Akkor is tudni kell mindkét félnek különválasztani, hogy az adott órában munkahely-főnök viszony, vagy kapun kívül régi ismerős.

Akár egyik, akár másik ezt összekeveri, abból bizony jó sohasem sül ki. És leginkább az alkalmazott fogja bánni.

14. Kuk@c (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 23. 21:12

Sztem ez sok dologtól függ.

Munkavégzés, korosztály, nem, csapat összetétele. Munka típusa, munkahelyi kultúra.


Azt gondolom, ha az illető munkája is rendben van, akkor kezelhetőbb a dolog, de így is mindig vannak, akik irigyek, érdekből jópofiznak, vagy mószerolnak... tudnak gáz dolgok lenni.

13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - BeauIieu)
okt. 23. 19:41
Vissza is üthet annak, akivel kivételeznek? Ha egyszer ez valamiért megszűnik? Vagy a főnök fejére nő az illető? Tapasztaltatok ilyet?
12. BeauIieu (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 23. 19:26
Rossz. A kivetelezes mindig rossz.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Napsugár8)
okt. 23. 18:09
Igen, a kivételezésen volt a hangsúly.
10. gigi> (válaszként erre: 6. - Channa*)
okt. 23. 18:00

"A munkahelyre dolgozni járunk és nem azért, hogy azt figyeljük a másik mit csinál."Ezt nagyon jól le írtad! Ajánlanám figyelmébe volt kollégának,aki folyton ezt csinálta. Mindig árulkodott mint az ovisok. Egyszer fejéhez vágtam,hogy ha te mindig azt nézed ki mit csinál pont te vagy az aki nem dolgozik. Megszólalni sem tudott..Hála istennek,már másik részlegen van ott osztja az észt.

9. Napsugár8 (válaszként erre: 8. - Channa*)
okt. 23. 17:38

Erről van szó. A nyalizós, hízelgős, sőt volt olyan, hogy "beárulós" stílust vett fel az egyik alkalmazottam. Mindig jött, és mondta, hogy az egyik ezt csinálja, a másik amazt, meg hogy így csalja a férjét, meg amúgy neveli a gyerekét.


Egy alkalommal mondtam neki, hogy szólj annak a másiknak, gyertek vissza együtt. Nagy büszkén leült velem szemben az árulkodó, és azt mondtam neki: no most ismételd meg, mit is mondtál nekem az előbb E-ről. A csaj bevörösödött, csak hebegett, megszólalni nem tudott. Soha többet nem nyalizott, nem jelentgetett. Szóval nem csak a dolgozókon múlik, milyen lesz a kollektíva, a főnök is sokat ronthat, vagy éppen javíthat rajta.

8. Channa* (válaszként erre: 7. - Napsugár8)
okt. 23. 16:40

Nekem is volt olyan főnököm, aki velem "kivételezett", de ezt a kivételezést nem arra használtam, hogy hátra dőljek és ne dolgozzak, pletykáljak a kollégákról vagy esetleg főnököt játszak ennek fényében.

Ugyan úgy bejártam dolgozni, időben, kidolgoztam a teljes munkaidőt, mert tudtam, hogy azért is vagyok abban a helyzetben, mert tudja, hogy értek a munkámhoz és számíthat rám.


Ezt kellene felfognia az embereknek és nem azt tenni, amit legtöbben tesznek.

Mert pl. egy ilyen kapcsolat után, nem gond, ha hirtelen nincs állásom, mert tudom, hogy ezek a régi főnökök szerettek velem dolgozni és ha tehetik, akkor felvesznek újra.


Ha a fiatalokra gondolsz, akkor náluk pedig pont a már rutinos munkavállalóknak kell kialakítaniuk a hozzáállásukat azzal, hogy segítik őket és nem keresztbe tesznek nekik.

Sajnos a megfigyeléseim szerint az utóbbi 15 évben sokat romlott az emberek hozzáállása...

7. Napsugár8 (válaszként erre: 6. - Channa*)
okt. 23. 16:23

Én úgy értelmezem a kérdést, hogy a FI itt az u.n. kivételezésről beszél, amikor egyvalakit feltűnően kitüntet figyelmével, és többet enged meg neki, mint az átlagnak.


Egyébként egyetértek veled, csak az nem biztos, hogy egy kollektívában már mindenki "rutinos" alkalmazott, aki tudja, mi a rend, mi a munkahely, és nem kell neki külön felhívni a figyelmét. Egy munkahely igen-igen sokrétű, sokfajta emberből áll, egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinél olyan természetes dolog, hogyan is kell a munkához, munkatársakhoz viszonyulni.

okt. 23. 16:11

Én nem teljesen értem...


A munkahely nem óvoda, ahol az óvónéni megmondja, hogy mit kell csinálni, majd a sarokba állít, ha babázás helyett, inkább kiasautóval játszottál.


A munkahelyen egy munkavállalónak tudnia kell, hogy mi a dolga, mit engedhet meg magának. Dolgozni jár oda és nem azért, hogy rendszabályozni kelljen valakinek. Elvileg ebben a korban már meg van a kellő nevelése az embernek ahhoz, hogy tisztában legyen dolgokkal, és ezen nem változtat az, hogy túl jóban van e a főnökkel vagy sem.


Én csak a saját munkahelyeimet tudom példának hozni:

Az első néhány hónapban megismerkedünk a helyi specialitásokkal, majd elkezdünk önállóan dolgozni.

Attól függetlenül, hogy jókedvűek vagyunk vagy sem, a munkát meg kell csinálni, és nem csak abban az esetben, ha a felettesünk megdádázott.


Amennyiben valaki nem dolgozik, ha nincs bünti, akkor az a kolléga nem oda való. Meg kell válni tőle.


Szinte minden kis és nagyfőnökkel jóban vagyok. Haverkodunk, nevetgélünk együtt. Megy is a meló.


Utálom a savanyú embereket, főnökben és kollégában is, illetve azt is, ha egy kolléga mószerol.

A munkahelyre dolgozni járunk és nem azért, hogy azt figyeljük a másik mit csinál.


Nem, nincs negatív hatással a munkára, ha valaki jóban van a feletteseivel, de a primitivitás annál inkább.

5. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 23. 16:10
Szerintem negatív. Én a távolságtartás híve vagyok.
4. Kuk@c (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 23. 15:45
Negatív; vkinek biztos.
3. Napsugár8 (válaszként erre: 2. - Simple)
okt. 23. 15:40

Mikor egy új munkahelyre kerültem, a nagyfőnök bemutatott a leendő munkatársaimnak, akkor azt mondtam nekik: én magam is szeretem a jó kedvet, a humort, a viccet, akkor, amikor azt a munka megengedi. De amikor határidő, kemény munka van, akkor a munka az első, és oda kell koncentrálni. Majd amikor a meló kész, akkor lehet kiengedni a gőzt, akkor lehet egy kicsit közösen jól érezni magunkat.

És bizony így is csináltam. A melót keményen megköveteltem, és nem volt lazítás, meg bohóckodás, stb. Amikor készen voltunk, akkor összeültünk, hozzattam sütit, üdítőt, és a munkaidő végefelé együtt hülyéskedtünk, vicceket meséltünk.

Viszont arra is vigyáztam, hogy külön bratyizás, és kivételezés, és barátnősködés, hasonlók egyikkel se, az sohasem hoz jót.

2. simple (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 23. 15:33
Negatív. Sosem jó haverkodni a beosztottakkal, mert hülyének fognak nézni, fejedre fognak nőni. Nehéz megtalálni az egyensúlyt, hogy jó főnök legyen valaki. Szerintem kell a szigor, a számonkérés, ugyanakkor empatikusnak, emberségesnek is kell lenni.
okt. 23. 15:19
Ha a kisfőnök mindent megenged az alkalmazottjának, mert túl jóban vannak, akkor annak hosszútávon inkább negatív vagy pozitív következménye lesz?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook