Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Jelen esetben megérné kedvességgel válaszolni a sértésre? fórum

Jelen esetben megérné kedvességgel válaszolni a sértésre? (beszélgetős fórum)


1 2
nov. 25. 16:54

Az első mondatra: ha ezeket mondta, én tuti nem keresném. Felnőtt emberek vagyunk, mindannyiunknak van baja. Az én véleményem az, hogy attól az alap tiszteletet mindenkinek meg kell adni. Tehát nem írok ilyet senkinek, akkor sem, ha mogorva korszakomat élem. Max. nem írok semmit. (Hacsak nem tettél olyat, ami nagy túlzás volt).

Engem például nagyon felháborít, amikor egy bolti eladó/eü dolgozó/főnök stb. bunkó stílust enged meg magának csak azért, mert világfájdalma van. Magánügy, ne azon vezesse le, akinek köze nincs hozzá.


A másik: attól, hogy tavaly nem válaszolt valaki az ünnepi jókívánságokra, az idén még írnék neki.

Velem is előfordul, hogy nem jut idő azonnal válaszolni. Később megteszem, vagy év közben is írok neki, hogy hogy van.

Vannak olyan ismerősök a közösségi portálokon, akikkel nem társalgunk, de nyomon követjük egymást. Az olyanoknak szoktam egy egységes köszöntést posztolni, ahogy sokan mások is.

A közelebbieknek egyesével, privátban írok.

36. semleges (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 25. 13:50
Persze. Nyilván:)
nov. 25. 13:18

Nem pazarlom az időm zátonyra futott kapcsolatokra, legyen az barátság vagy párkapcsolat.


Te se tedd!

34. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 33. - 55Judit)
nov. 25. 13:12
Tudom, azért is írtam le, hogy mi volt baj. Nagyon bizonytalan magában az illető, folyton azt hangoztatta, hogy ő mennyire ez meg az, s ha nem foglalkoztam vele, akkor bevágta a durcit.
33. 55Judit (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 25. 12:46
Az előzőleg leírtakból nem erre lehet következtetni.
32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Gabbbicica)
nov. 25. 12:43
Az volt folyton a problémája, hogy nem foglalkozom vele, nem keresem a társaságát, nem érdeklődöm a családja felől.
31. tulipán*** (válaszként erre: 30. - Tulipán***)
nov. 25. 11:14
lesz elengedni, ha nem reagál.
30. tulipán*** (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 25. 11:13
Én úgy érzem, hogy te nagyon akarsz írni neki, szóval szerintem tedd azt. Szép dolog ha valaki félre tudja tenni a sérelmeket és megpróbálni újra éleszteni egy kapcsolatot/barátságot, nincs ebben semmi rossz. Aztán majd lesz valami. Mindenesetre ahogy írtad is, onnéttól nem fogod azt érezni, hogy nem tettél meg mindent, így könnyebb
29. 55Judit (válaszként erre: 27. - 55Judit)
nov. 25. 11:07
Viszont tudom hogy vannak olyan emberek akiknek lételemük hogy vámpírkodjanak, de erről ők nem tudnak. Csak azt tudják, ha egy bizonyos illetőnek a közelében vannak feltöltődnek, jól érzik magukat. Lehet hogy ilyen okból ragaszkodsz te is hozzá csak nem tudatosul benned. Ez esetben viszont megértem hogy minden áron erőltetzed a kapcsolatot vele. De ha ő nem akarja, ezt tiszteletben kell tartani.
28. gabbbicica (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 25. 11:06

Hát engem kiakasztanak az ilyen emberek, bocs.


Marmint, aki nem hajlando lekopni.


Van egy exem, 3 honapot ismerkedtunk osszesen.... 6 eve kb.


Minden szulinapomon mar 0.01 perckor ir h boldog szulinapot.... nevnap, karacsony, husvet, nonap, telapo....


Egy ideig annyit valaszoltam neki, h koszi. Most evek ota mar semmit, de ez nem tartja vissza.


Minek nyomulni??? Szerintem ne irj.

nov. 25. 11:03
Ha konkrétan kijelentette hogy elege van belőled, akkor miért erőlteted? Valamit csak tettél folyamatosan amiből egyszer csak elege lett. Lehet hogy neked az a valami természetes, de őt irritálja. nagyon külömbözőek vagytok. lehet hogy a zt érzi, hogy a nyumulásoddal leszívod az energiáját. Szerintem hagyjad. Vannak más emberek is akikkel barátkozhatsz.
26. PanniBp. (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 25. 10:42
Szia2! Második üzenetem: írod a karácsonyi ünnepek alkalmával sem tud kedvesen viselkedni... Mi van akkor? Neked fontos a kari, neki viszont nem. MÁS: Gondoltál arra, hogy a korona-vírust elkapta? Kitudja. Üdv.!
25. PanniBp. (válaszként erre: 8. - Napsugár8)
nov. 25. 10:39
Szervusz! Szerintem a legnagyobb gond, hogy a részleteket nem ismerjük, mi a hiba oka? Mitől lett a Fórumnyitó Társunk teher (?) ismerőse számára? Minden, mindennel összefügg. Üdv.!
24. PanniBp. (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 25. 10:37
Szia, telefonon megpróbáltad elérni? Valószínüleg oka van annak, hogy nagyon nem szeretne Veled beszélni. Amennyiben idősebb, szerintem eléggé gáz, megmondhatná az igazat. Főleg ezekben a nehéz időkben. Elképzelhető, hogy inkább a családjával, gyerekével akar - szeretne - törődni? Esetleg sajnál egy kávéra meghívni? Bocs. nem tudom, csupán tippelek, mint azt sem, hogy fiatalok vagytok, idősebbek?Üdv.!
23. Auróra2010 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 25. 09:51
NEM, hagyd a francba. Még tolakodásnak venné a kedvességet.
22. 98aa2e5eda (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 25. 09:42

"van ennek bármi értelme"nincs, én rengeteg "barátot" elengedtem már, és olyanok társaságát keresem, akik nem mérgezőek az életemre. a facebook ismerősök is kopnak. :D


inkább 2 igaz barát, mint 100 semmirekellő.

nov. 25. 09:35
Ahogy írod: ő bántott meg, de miután bocsánatot kértél tőle, minden oké lett... és most ugyanez ismétlődik? És csak akkor lesz hosszú a kapcsolat, ha az ő sértegetései után te kérsz tőle bocsánatot, és ő lesz a nagylelkű??? Tudod mikor talpalnék én egy ilyen ember barátsága után? Soha! Ez az én véleményem, de a te életed, a te döntésed!
20. _Berry_ (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 25. 09:34
Hát te tudod, de mivel azt írtad, hogy már volt olyan, hogy hibázott, de túl büszke volt bocsánatot kérni és azért békültetek, mert te megalázkodtál, ha most is megteszed, csak azt erősíted benne, hogy eljátszhatja ezt majd akár harmadszorra, vagy ti tudjátok, hogy már hányszor történt ilyen. De ha te ettől jobban érzed magad...
19. Alina* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 25. 09:27
Ha ez neked fontos, akkor tedd meg nyugodtan! Csak azokat zavarod vele össze, akik képtelenek a megbocsájtásra.
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Semleges)
nov. 25. 09:19
De biztos nyomós oka van ennek? Nem? Nyílván nem gyerekes dolgok.
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - _Berry_)
nov. 25. 09:19
Egyrészt nem akarom, hogy azt gondolja, hogy nem tudok nélküle meglenni, s akárhányszor eljátszhatja ezt velem, másrészt, ha karácsonyig nem sikerül neki lenyugodni s nem méltat válaszra se, akkor nem fogom annyira hülyén érezni magam, mert ha karácsony alkalmával se tud kedvesen viselkedni velem, akkor könnyebben el tudom majd engedni.
nov. 25. 09:19
Az én életemben jelenleg két ember van akivel nem akarok többet sem beszélni sem látni, sem tudni róluk. Elengedtem őket.
15. buspics (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 25. 09:15

Ha úgy érzed, hogy ez segít rajtad, akkor van értelme. Én biztos nem tenném.


Nekem is volt egy barátnőm, akitől eltiltottak engem a szülei. Nagyon rosszul esett, amikor elmondta, hogy nem akar engem többet látni. Pedig már nagykorúak voltunk. Úgy éreztem, joga van eldönteni, kivel áll szóba és én nem voltam fontos neki. De hát ezt is joga van eldönteni. Írtam neki egy szép hosszú levelet, hogy mennyire csalódtam, de mindig összetéptem és sose dobtam be a postaládájába. A harmadik levél összetépése után sikerült elengedni. Utána visszatért az életembe, de én voltam az, aki végül nem kereste többet.

14. globus (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 25. 09:02
Persze. Ha valaki nem válaszol jókívánságodra, az ő szegénységi bizonyítványa.
13. _Berry_ (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 25. 08:45
Egyrészt nem értem, hogy ha mint írod ő hibázott, akkor miért te akarsz bocsánatot kérni, másrészt ha mégis békülni szeretnél vele, akkor miért kell ehhez megvárni a karácsonyt?
nov. 25. 08:40
Vannak dolgok amire nincs bocsánat. Ha engem megbántott valaki nem tudok vele kedves lenni de nem is akarok.
11. Roxána (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 25. 08:35
Ami nem megy,nem szabad erőltetni.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - _Berry_)
nov. 25. 08:34
Az a típusú ember, aki ha felbosszantja magát, akkor veszekszik, utána sokszor lecsillapodik, de túl büszke, hogy bevallja, hogy hibázott, s inkább hagyja veszni a dolgokat, mondván, hogy nincs is szüksége rád. Egyszer voltunk már ilyen helyzetben, csak akkor felvettem vele a kapcsolatot s megmondtam neki, hogy sajnálom, ahogy viselkedtem. S akkor megint jóban voltunk. De az utóbbi esetben annyira rosszul esett, amit hozzámvágott, hogy nem volt erőm magyarázkodni se semmit s egyszerűen elköszöntem tőle.
9. _Berry_ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 25. 08:25
Nem, ennek nincs semmi értelme, szerintem tök álszent dolog. Ha valakitől eltávolodtál, de nincs mögötte összeveszés, miért nem lehet neki az év bármely napján írni pár sort, hátha a kapcsolat újra indul. És ugyanígy ha összeveszés történt, akkor sem kell megvárni a karácsonyt, hanem tisztázni kell a dolgokat, ha meg nem megy, akkor el kell engedni a kapcsolatot.
nov. 25. 08:21
És a másik kérdés: "kedvességgel válaszolni a sértésre": nem biztos, hogy kedvességnek veszi, ilyen helyzetben meglehet, hogy gúnyolódásnak, az oda-vissza sértegetés újabb szintjének, aminek sohasem lesz vége. Hagynám az egészet, sértegessen a jövőben mást.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook