Jahn Ferenc Kórház szülészete (beszélgetés)
Én Hamza Zsuzsánál szültem. Nem fogadott...csak ügyeletes volt, de egy szuper csaj :)))
Ne már, az akkor tényleg nagyon durva!
Sztem jövőhéten, ha neked is megfelel. A többit majd megbeszéljük!
Remélem, mert már kezd látszani a fejbőröm... :'(
Ezt akartam kérdezni! :) Mikor????
Köszi a válaszokat!
De jó, hogy napokon belül szülni fogsz:)
már én is alig várom, de ez még "csak" a 31. hét.
Könnyű és gyors szülést kívánok neked:)
Szia!
Én Kunszt Nórához járok, meg vagyok vele elégedve. Remélem napokon belül szülünk :)
Én Évivel szültem, bár nem fogadott szülésznő volt csak ügyeletes.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni,
december elején fogok szülni a Janh Ferenc kórházban és szülésznő választás előtt állok.
Nórával és Évivel szült már esetleg valaki? Őket
ajánlották de még volt szerencsém találkozni velük.
Persze hallottam már hideget és meleget is a kórházról így nagyon sok kétség van bennem....
Előre is köszönöm a segítséget!
Nekünk hasfájásra az Infacol ami úgy néz ki működik
Mi is espumisant hasznélunk, bevállt!
Én használtam anno homeós golyókat pocakfájásra, de sajna egyik sem jött be. Azután ajánlották az espumisan cseppet. Minden étkezésnél adtam neki 25 cseppet, és megoldódott minden gondunk.
igen ha oda jártál. amúgy ott főként nem a gátsebet nézik, addigra már teljesen jól lesz, hanem hogy minden rendben meggyógyult e odabent is. a vágásról viszont sokat nem tudok, mert én mindkétszer gátvédelemmel szültem, igaz repedtem mindkétszer de csak kicsit szóval én már ilyen téren jól vagyok :) most inkább szegény babócám hasfájásával szenvedünk. esetleg nem használt valaki hasfájásra homeopátiás bogyót? ha igen légyszi mondja már meg hogy mit és milyen hígításban!? köszi
Ha valami baj lenne vele azt biztosan éreznéd, ne aggódj. Nekem ugyanígy volt, pedig a varratot is kiszedte a doki bácsi, hogy ne feszítsen. Egyik nap észre sem vettem, másnap meg megint úgy fájt mintha 2 napja lett volna vágva. Kitartás, elmúlik! Ha jól emlékszem, azért 3 hétig éreztem. Gyakran zuhiztasd az jót tesz neki és neked is jól esik!
Tehát akkor a helyi rendelőbe kell mennem az sztk-s dokihoz! Oké, csak nem tudtam...azt hittem hogy neki pl semmi köze az én gátsebemhez meg ilyenek.
Hmm...egyik nap már alig volt vérzés, le is cseréltem a Tena Lady-t Always éjszakaira...de másnap megint megindult :(( Egyébként azt honnan lehet tudni, hogy a gáttal minden rendben? Mert van olyan nap amikor nem is érzem hogy van...de 1-2 nap után megint feszül, szúr és csak terpeszben tudok menni :( Gondolom azért mert nem tud eleget pihenni, mert ugye sokszor érzem hogy eröltetem ahogy a gyerekkel felkelek vagy felülök vagy valami...
6-hét és oda kell menni ahová gondozásra jártál. ha nem a kórházba jártál akkor oda már nem kell visszamenni. :)
Hát el nem múlik csak nagyon kevés lesz (nekem pl még nemrég is pirosas volt és szerdán volt 6hete...kb a 2 vagy 3.héttől napi egy kis tisztaságit használtam csak), meg sokszor nem is vér hanem ilyen sárga izé :) . 6hét múlva kell visszamenni, nekem a kórházba, de én dokival szültem, hozzá megyek, nem tudom amúgy hová kellene...
Amúgy jól vagytok? Jól telnek az éjszakák? Bence tiszta telhetetlen, 120 at eszik alapból, de van, hogy a 180 után is keres. Néha ki vagyok akadva...
Köszönöm Mariann! :) Most már jobb egy kicsit és a vérzés is kevesebb, remélem hamar el is múlik!!! Kontroll-ra mikor kell menni 4 vagy 6 hét? És vissza a kórházba kell menni?
Nikkancs! Én úgy csináltam, hogy kb 4-5 napig popsi törlővel töröltem a wcn. Mosni csak vízzel első 2-3 nap, utána nagyon nagyon óvatosan, épp hozzáérve tusfürdővel (nem fog csípni, mondjuk azért ne legyen mentolos :D) éppen csak mosd át és csak a zuhannyal öblítsd le jó alaposan, meglátod jól fog esni.
Biztos megmarad, emiatt ne fájjon a fejed! :))
Lassan meglátogatunk! ;)
Azért csak vigyázzál, mert úgy jársz, mint mi! A 36.hét pár éve újra koraszülésnek számít és szépen felkerül a bébid a koraszülöttre, inkubátorba. Ezen kívül sajnos más probléma is előfordulhat bőven. Ugyanilyen voltam, mint te, ugyanezeket gondoltam, de ahogy meglett Benci, azt kívántam, hogy inkább kibírtuk volna még azt a pár napot. Hozzáteszem a koraszülöttön azt mondta a főorvos asszony, mikor elengedett, hogy inkább a 37.héthez voltunk közelebb, mint a 36.hoz. Maradjon csak bent még, bírj ki pár napot!!! Már nem múlik semmi ezen, max a gyereked egészsége, és kb egy hét a koraszülöttön, ahol ha szerencséd sincs bent sem tudsz maradni vele, ha meg bent is maradhatsz nem babusgathatod, csak sorbaállhatsz 3 óránként, mint a tehén szoptatni fél órát vagy háromnegyedet aztán kívülről nézheted, ha ordít már a kiságyba, de nem teheted be a lábad. Szóval nyugi! Komolyan, mintha magamat olvastam volna...A súlya sem számt semmit sajnos, az enyém is 2900grammal, 49cmrel született! Vigyázz magatokra!!
Sziasztok!
Most jövök a dokitól. A külső méhszájam már nyitva van és nem csoda hogy tegnap este óta alhasi és deréktáji fájdalmaim vannak folyamatosan. A doki szerint bármikor beindulhat a szülés. Már abbahagytam a magnéziumot holnap lépek a 36. hétbe. A doki szerint már benne is vagyok, de ennek ellenére leba..-t, hogy miért nem szedem még tovább. Meggyőződése, hogy koraszülött gyereket akarok... Na nem normális a 30. héten volt kb 2 kiló. Ha jönni akar hadd jöjjön tuti megérett rá. Nekem meg egy anyai megérzés többet ér :)
Nikkancs gratulálok én is! Én kicsivel tovább húztam nálad! :D nem gondoltam volna :) én 3-án szültem, indították. sajnos most kicsit csalódottan jöttem haza, de azért nem szülnék máshol! :)
Nekem sem volt hatalmas haj koronám, még is úgy, hullik a hajam, mintha 10szer annyi lett volna... :'(
Remélem marad még hajam a végére...
4-6 hétig normális a vérzés.
A gátsebnél sokat segít, ha kiszedik, de úgy vettem észre, h a dokinkat (Mariann) leszámítva senki nem szedi ki, pedig nagy segítség...
Gratula Nikkancs és kitartás! :)
Szülés után a vérzés elég hosszú ideig normális, de az más mint a gátseb. Ugye hogy nem kell az a Lactacyd, amit múltkor kifogásoltunk... :-D
Úgy látom egyre kevesebb a vérzés, de a védőnő azt mondta hogy akár 2 hétig is normális.
Köszönöm a gratulációt! :)
További ajánlott fórumok: