Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » J4490 kód fogyatéknak számít-e? fórum

J4490 kód fogyatéknak számít-e? (tudásbázis kérdés)


3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Magdi48)
jún. 23. 12:04
Köszönöm,nekem nem SZJA miatt fontos,hanem emelt Csp és Gyod miatt! Nem vették egyik kódot sem,ezekre jár,mert folyamatosan kapom! Csak azt nem tudom fogyatékosság-e ez?
2. Magdi48 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 22. 22:21

A 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet tartalmazza, mely betegségekre jár a személyi kedvezmény (SZJA). Nagyon megszigorították 2010.évtől. Sok BNO kód ki lett véve a kedvezményezettek közül, többek között az asztma is.

Csak abban az esetben lehet igénybe venni az általad jelzett BNO kódra a kedvezményt, amennyiben 2010.év előtt kelt végleges orvosi igazolás kiadásra került.


Nekem is ez a betegségem már 1988. óta, valóban gyógyíthatatlan, de jól kezelhető betegség. Gyermekek esetében van esély arra, hogy felnőtt korukra jelentősen csökkennek a panaszok.

A fenti rendeletváltozás engem nem érintett, mert már nagyon rég kiadásra került a végleges igazolásom. Ennek ellenére a NAV 2x behívott ennek ellenőrzésére, melyre vittem a kinyomtatott rendeletet és az adó-tb oktatások kiadott minisztériumi anyagot, melyben magyarul le volt írva, hogy az asztma 2010.előtti végleges igazolás továbbra is érvényes.

Remélem tudtam kicsit segíteni.

jún. 22. 13:25
Gyermekemnél sajnos idült obstruktív tüdőbetegséget diagnosztizáltak a meglévő súlyos asthma betegsége mellett! 3 évre adta meg főorvos asszony a tartós beteg igazolást.Nem tudom,mivel ez a betegség gyógyíthatatlan nem-e fogyatékosságnak számít-e? Válaszokat nagyon szépen köszönöm :(

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook