ISZONYÚ meleg lakás (beszélgetés)
Tegnap már én is majdnem bekapcsoltam a légkondit :/. De csak majdnem. Annyira utálommmmmmmmmmmm.
Valahol olvastam, hogy sok törülközőt vátass hideg vízbe, be és rakd ki a szoba különféle pontjaira. És lehetőleg ne igyál hideg vizet. Bár a legjobb lenne délidőben nem a tetőtérben ;) Muszáj ott lenned?
Légkondi :(
Addig is vizes törülköző a nyakba.
A légkondit nem bírom sajnos, a tető szigetelésébe pedig semmi beleszólásom.
Még egy vizes türcsire gondoltam, amit állandóan vállra lehetne tenni..:(
A hűtőfürdést végezd el így:
Meleg vizet teszel egy lavórba, abba teszed a lábad, és amilyen hideg vizet kibírsz olyan hideggel zuhanyoztatod a tested.
Sajnos szigetelés nélkül semmire nem lehet menni, hiszen látod, hogy az árnyékolás sem segít sokat.
Sőt, így a légkondícionáló is rengeteg áramot zabálna, így e kettő lenne a legjobb: légkondi+szigetelés.
Sziasztok!
Némi hűsítési praktikára lenne szükségem, ugyanis tetőtéri lakásunkban jelen esetben 30,8 fok van. Ahol besüt a nap, ott le van húzva a redőny, ahol már nem, ott ablak nyitva, mert legalább néha lengedezik némi szelecske. Már megőrülök. 10 percenként vizezem magam, de fél perc és megszáradok.. GYŰLÖLÖM!!!!
Van pici ventillátorom, de nem tudom mindenhova magammal cipelni 5 percenként. Nagy..
Van esetleg valakinek ötlete, hogy mivel lehetne csillapítani ezt az iszonyú hőséget?
Úgy, hogy minden tárva nyitva van éjjel, 27 fokig csökken a hőmérséklet benn:s
Gondoltam még hűtőfürdőre, folyamatos mártózással, de hát ez röhej:SSSS
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Tényleg olyan iszonyú nagy igény a biztos és megfizethető lakhatás, hogy sokaknak csak álom lehet?
- Hétfőn húzták ki a fogamat, a húzás helye az óta is iszonyuan fáj. Járt már valaki igy?
- Ha egy ötszintes panelnál megcsinálták a tetőszigetelést, akkor mennyire segít ez abban, hogy a zárószinti lakás ne melegedjen fel?
- Ti mivel éritek el a lakásban az elviselhető hőfokot ebben a melegben?
- 6 éves kisfiamnak minden lázas betegségkor iszonyúan fáj a feje. Lehetésges, hogy idősebb korára migrénes lesz? Meg lehet ezt előzni?
- Kazánnal fűtés esetén normális, ha 15 óra alatt csak 16,4 fokra melegedett a lakás?