Isten (beszélgetés)
Tudom. Megértettem.
Amúgy kóser. Sajna utolsó szó mániás vagyok. Kivéve ha el kell mennem közben.
:O))))
"Szerintem sosem gondoltad úgy, hogy az abortsz lehetősége után költözik a lélek."
Ebben a formában tényleg nem, de ez nem számít..
Azért igen, mert ha leleket ölnénk vele, akkor szikla járna érte. Mint ahogy az emberölésért az jár.
Az abortusz csak kitérő volt a lélek beköltőzésére. Amikor azt firtattátok, hogy mikor költözik be.
Nekem nem jönnek a pofonok, ezért írom másnak is, mert működik. Azon kívül még sok embernek is működik. Nem írnám, ha nem tudnám, hogy jó.
Én nem ámítom magam. Hülye lennék hinni valamit, ami nem működik. Ez működik és a kavicsos idézet, elmélet az alapja mindennek.
Amiket leírtál,figyelmeztető jelek,hogy valamit nem jó csinálsz,így ez valóban szükségszerű,hisz ez által tudsz a hibádon javítani.
De ha el sem gondolkozol rajta,hogy mért kaptam a kavicsokat,akkor egyre rosszabb lesz,és kapod a kősziklát.
Ha okos vagy elgondolkozol rajta,és teszel ellene,így el tudod kerülni a pofonokat.
Túl vagy rajta? Eddig azt mondtad, hogy nem érzed jónak. Ha túl vagyok valamin, akkor nem ezt mondom,hanem hogy én is ezt hittem.
Szerintem sosem gondoltad úgy, hogy az abortsz lehetősége után költözik a lélek. Szerintem nem vagy túl ezen az elméleten. Boccs, de nem hiszem.
Mert eddig nem ezt mondtad.
Gyurkinak szeretettel, és persze másoknak is!
Valahogy így kéne hozzáállni az Ószövetséghez és minden hasonló dologhoz:
"Kezdetben Mihály csak olvasott és olvasott, nem törődött vele, hogy milyen viszonyban vannak az Ószövetség által leírt dolgok a modern természettudomány állításaival. Látta, hogy semmilyenben, de azt gondolta, ha meg akar ismerni valamit, nem kezdheti azzal, hogy mindjárt az első mondattól kezdve egy, már fejébe gyepesedett érvrendszer mentén kezdje kritizálni. Nem akadt bele semmilyen hihetetlen részletbe, úgy olvasta, mint egy mesét. A mesének sem a részletek valóságában rejlik az értelme, hanem valami magasabban összeálló, később megpillantható tanulságban, amire éppen azon a magaslaton állva lehet rálátni, amely magaslatra a hihetetlen mesei fordulatok juttatták el az embert."
(Bornai Tibor: Lőj az ördögre)
Nagu. Kérdezek egy egyszerű dolgot, mert látom neked is teszik a nincs jó és rossz gondolat.
Ha mindennap valami negatív történik veled:
1. ellopják a pénztárcádat
2. Elesel az útón
3. Elkapsz egy betegséget
4. Elromlik a tévéd, másnap az autód
5. Megbüntetnek a zsaruk
6. Bedobják az ablakodat egy labdával
ezek jók, vagy rosszak, vagy semmik?
És ha ez folyamatosan megy, akkor nem gondolkozol el, hogy mi lehet az oka? Mit csinálhatsz rosszul, ami miatt jönnek a "kavicsok"
Fatánál azt bírom, hogy az idézet tetszett neki, amiben benne van a jó és rossz, mert a kavicsot nem jónak írja az idézet, meg a sziklát sem :O))))
Értem és el is fogadom. Van egy tippem, hogy szerintem később fogsz benne igazságot érezni, mert ilyen irányban nyitott vagy.
Nekem sokáig ugyanilyen hülyeségnek tűnt. Nem biztos,hogy te is így fogod látni, de szerintem nagy az esély.
Most még nem, mivel látom, hogy mennyire távolinak érzed. De ez nem gond persze.:O)
Persze hogy nem lopás. Sőt, ez az okos ember módszere.
Szemezget, hogy miben mi a jó és összerakja a képet. Ha működik, akkor folytatja, ha nem, akkor cseréli, amit kell.
Van, hogy saját ötletből, van, hogy más által már megtapasztalt és összerakott dologból.
Mint az orvosok például. Szép is lenne, ha mindegyik csak a saját tapasztalatából merítkezne.
Megtanulja, amire már mások rájöttek és néha ő is hozzátesz, amire ő jön rá.
Onnan indul. Akkor lesz brutális, ha nem értünk a pici jelből. Erre írták Pankáék múltkor a pici kavicsok, aztán kövek, majd sziklák idézetet.
Egyre nagyobb a jel, ha nem vesszük a lapot.
Miért lenne lopás???
:O)))))))
Nem az,ha megnyílsz,és elfogadod más szemléletét,azt inkább rugalmasságnak,és nyitottságnak nevezném.
Amúgy megmondom, hogy szerintem hol kavarodik el az amit mondassz.
A szükségszerűvel akarod kilőni a jót vagy rosszat.
Minden SZÜKSÉGSZERŰ. Nem ez a Kérdés. Hanem, hogy melyik oldalból kérsz többet.
Ha a lábtörtés, karambol, betegség, fájdalom, bizonytalanság jön sokszor, akkor valamit nem jól csinál az ember. Ha erre rájön, hogy persze, hogy szükségszerű, csak éppen nem kellemes, akkor elkezdheti azokat tenni, amiknek az eredménye:
kellemes érzések, pozitív fordulatok, ajándékok.
Ebben lehet választani. Ki miből szeretne többet.
Ezt tudjuk befolyásolni.
Szerinted nem, én meg tudom, hogy igen. Azért tudom, mert csinálom.
És a sziklás idézet is erről szólt.
"megérted, hogy mire kaptad a figyelmeztetést"
Na jó de ki vagy mi adja az ilyen drasztikus-szadista figyelmeztetést ?
Nem lehetne inkább valami kúltúrált szeretet-
teljes jóságos figyelmeztetést adni ?