Isten (beszélgetés)
Alma...minden okkal történik,hagyd már ezt a hülye példát...ezen lovagolsz...kevés az infó hogy válaszolni tudjak!
Neked megtapasztalás...ez biztos...de a családról nem tudok semmit akiket kinyírtak...addig hogyan válaszoljak???
Valószínűleg ők is rossz úton haladtak...nincs véletlen...minden okkal történik.
Most épp sérteget Téged!:)
Ne hagyd magad!!!:)
Szerintem mindjárt befejezem, mert semmi kedvem és időm sem valakinek azt magyarázgatni, mit jelent az, hogy valami létezik-e vagy sem.
Inkább én mondok állítás.
Az állításom: alma nem létezik.
Hogyan tudnád cáfolni?
A következő kérdésre nem válaszoltál?
"Akkor most valamit nem csinálok jól, vagy az ajtó-ablak bezárásban vagyok hanyag?"
Figyelj!
A vagy nem A = létezik vagy nem létezik
Nálad más a reláció????!!!!!!!!
Hát, te aztán tényleg fotelfilozófus vagy.
Nem az a kérdés, megtapasztalás, mert nyilván az, kivéve, ha nem tudsz a tragikus eseményről. A kérdés továbbra is: miért kell mésnak szenvednie?
"Vagy ha megöli a családomat, az is figyelmezetés?"
Az neked egyfajta megtapasztalás...mármint a családod elveszítése.
Nem tudom eldönteni, hogy egyszerűen érvelni nem tudsz rendesen, vagy nem érted a probléma lényegét.
Lehet, hogy jó, amit mondasz, csak nem tudod kifejezni magad.
"Azt állítom ez nem alma. (lét - nem lét)"
Jó, akkor ezek szerint félreértetted. Nem az a kérdés, hogy valami alma-e vagy sem, hanem hogy valami létezik-e vagy sem.
Jó...fogalmazok másképp(gondoltam hogy bele fogsz kötni)
(Szinte) minden betegség visszavezethető lelki okokra...
Megfelel????
"Minden betegség lelki eredetű..."
Ez szintén nem eldönthető, de nagyon úgy tűnik, hogy tévedsz.
"szívni fog amiért rosszat tett..."
Ez sem nem volt kérdés, sem nem hozza helyre az okozott kárt.
"Neked meg ez egy figyelmeztető jel,mert valamit nem jól csinálsz."
Na, látom, differenciálunk. Akkor most valamit nem csinálok jól, vagy az ajtót-ablak bezárásban vagyok hanyag?
Ha valaki engem megöl, az is figyelmeztetés? Vagy ha megöli a családomat, az is figyelmezetés? Ők miért kell, hogy szenvedjenek, ha nekem szól a figyelmeztetés?
A kérdés továbbra is:
"És az általad leírt esetben Isten figyelmeztet?"
Úgy gondolom, hogy "nem A"-t, úgy tudom bizonyítani, ha kimutatom, hogy mi az A, B, vagy C, s így közvetetten bizonyítottam "nem A"-t.
Azt állítom ez nem alma. (lét - nem lét)
"Megmutatom" a körtét, a szőlőt, az epret, a fát, a füveket, a virágokat, a kerteket, a házakat, a gépeket, vagyis mindent.
Most, mindezek után már tudjuk, hogy amiről azt állítottam, hogy nem alma, az tényleg nem alma-e.
Berörő az elkövető,szívni fog amiért rosszat tett...
Neked meg ez egy figyelmeztető jel,mert valamit nem jól csinálsz.
Egyébként az, hogy egy környezeti hatásra adott válasz mennyiben függ a személytől, elvileg nem eldönthető.
(Az megállapítható, hogy KÜLÖNBÖZŐ személyek hogyan reagálnak azonos hatásra, de hogy egy adott személy esetében a reakció milyenségében mekkora szerepe van a személynek, az már nem.)
Az 1.-re az állatvilágban nagyon sok példa van, különösen ahol az utódok életbenmaradása nem igényel bonyolult tanulási folyamatokat, vagy olyan magas az egyedszám, hogy ezt lehetővé teszi.
2.A gyereke/utódok/ felnevelése, bonyolult, és sokösszetevős modell. A család létjogosultságát mégis megkérdőjelezik sokan. Szerintem nem a mi nemzedékünk fogja igazándiból megtapasztalni a dolgok semmibevételét!
1. Értehetetlen, amit írsz. Amit értek belőle, az is illogikus. Van három állításod: A, B és C. Ebből indulj ki!
2. "van a világon rossz is."
Hát igen, jó nagy közhelyet írtál, amine semmi értelme a kérdés szempontjából.
Nahát.....
Ezt igazán jól esett tőled olvasni...tényleg!:)
"mert sosem zárod az ajtóidat ablakaidat...elöbb utóbb ez mondjuk vezethet ide,hogy kirabolnak...tehát köszönd magadnak..."
És ha én mindig zárom az ajtóimat, ablakaimat, akkor mi van?
Akkor köszönhetném csak magamnak, ha egyedül én tehetnék róla. De egy betöréshez betörő is kell!
És az általad leírt esetben Isten figyelmeztet?