Isten (beszélgetés)
Állati...na ezt még nem hallottam!
:))))))))))))))
A new age alapjai a távolkeletről erednek!
Említheti másképp,az "ősrobbanás"-szó fiatalka a Bibliához képest...
Az aura a teljes energiatestre utal a glória csak egy része ennek. Szerintem így pontosabb.. :)
Nem, arra gondolok régen dicsfénynek hivták, most hivjuk aurának. Az elnevezés új.
Nem fordítva? Régen aura, most dicsfény.
Meglát valaki egy képet, ahol glória van mondjuk Jézus feje felett, akkor nem az aura jut róla az eszébe először (tisztelet a kivételnek), hanem a dicsfény. Régen viszont elvileg a jól látható aurának festették meg.
Akkor aura volt régen is, nem csak a 2o.század találmánya...régen dicsfény-most aura.
Tudtommal tényleg az aurát ábrázolták glóriával.
A glória elvileg a korona csakrára utal..
IGSz, értem a glória szó jelentését:O)) Más vélemény?
A fizikai testet magában! foglaló energiatestre(inkább tojás, mint gömb formájú). Ezek központjai a csakrák. 7 fő csakrát( szanszkrit eredetű szó, jelentése kerék, amik az "aura" belsejében található energiaközpontokra utalnak) különböztetnek meg, de számtalan található az energiatojáson belül. Mindegyiknek speciális funkciója van és forgási iránya. :)
Nem, az dicsfény és csak a szenteknek "járt ki".
Bár egyesek szerint (Erik Von Daniken) szkafander, azaz a szentek valójában űrhajósok voltak. :)
Csak egy kérdés: az aura volt régen is, és nem lehet, hogy glóriaként ábrázolták? Tehát glória az aurát jelenti a képeken?
beköszönök! azt már itt sem vagyok.. :))
jó a téma..:))
Ebben tévedsz. Maga az aura kifejezés az ami modern amire utal az nem. Olvasgass egy kicsit a témáról és meglátod, nem jól gondoltad.. :)
Az aurát nem több ezer éve "találták ki". Az a 20. szádadi New Age hullám találmánya.
Semmi gondom sincs egyik féllel sem , csak az elvakultsággal!
Nagyon szeretek itt lenni, teljese frissen tartja az agyamat!:)))))))
Olyan régi és új összefüggések jutnak eszembe,ami máskülönben nem!
Természetesen azt is élvezem, hogy az egyes területek infomációi után nem nekem kell keresgélni!:))))
Szerintem a vallás és a tudomány összekapcsolásában van a kulcs...Aki nyitott mind a kettőre az tudja a legtöbbet!:O)
A 'chi (csak egy név) energia létezésére sok embernek nincs szüksége, hogy "bizonyítsák".. Megelégszenek azzal, hogy tudják használni.. :)
Érdekes az, hogy amit több ezer éve "kitaláltak", arra a tudomány is talált mai megfelelőt amik ha nem is egyeztethetők össze, sok hasonlóságot mutatnak. Pl Aura kontra a fizikai testet körülvevő elektromágneses kisugárzás.. Rem nem írtam nagy hülyeséget tudjátok mire gondolok csak nem jut eszembe a szakkifejezés.. :)
Igen, erre már kitértek párszor, de túl könnyű ez a megoldás. Inkább küszködnek még a másik meggyőzésével. :)))
Itt tényleg háború lesz, ahogy male írta. :DDDDDDDDD
Hozom a buborékfújomat, és jól megbubizlak benneteket. ;)))
Tudtam!!!! :DDD Így nyejek a lottón! :)))
Ha chit említed, mindig "szmájlizol". Vajon miért? (költői kérdés) :)
Matematikai statisztika pedig van, de azt már kitárgyaltuk, csak te nem hiszel neki. Ami persze nem meglepő.
További ajánlott fórumok: