Isten (beszélgetés)
Hát ez az átörökítés dolog ez természettudoményos magyarázat.
Ha valaki hisz Istenben, akkor már elindult azon az úton, hogy rájöjjön, hogy a betegségek valószínűleg nem biológia miatt vannak.
Az örökítés gyerekkorban választott, később pedig hajlam, ami lehetővé teszi a lélek számára, hogy azzal a betegséggel figyelmeztethesse őt a visszaterelésre (Bikny gondolatával élve).
Nincs pech és a biolóia csak azért követhető sokszor tisztán, mert azért a racionális alapok meg kell hogy legyenek, bár ezek sokszor megdőlnek és olyankor kezdenek el a full természettudományban hívő emberek elgondolkodni.
Van itt valami más is.
Te összekeversz valakivel, én pont, hogy istenhívő vagyok:))
Csupán nem hiszem, hogy szó lenne bármiféle büntetésről az ő részéről. Maximum terelésről.
És még csak nem is kacifántos. Könnyen láthatóak az okok.
1 dolog kell hozzá: a dolog mögé nézni és megismerni a körülményket. Akkor 5-6 esetnél felismered, hogy tényleg így működik.
Ha nem figyeled meg és nem nézel utána, akkor kacifántos marad. :O))))
Nincs pech és szerencse.
Aki azt hiszi, az egyszerűen nem figyelte még meg az összefüggéseket.
Mondhatjuk, hogy én ebben hiszek, de pontosabb, ha azt modnjuk, hogy ezt látom.
Nyisd ki a szemed és lehet, hogy te is meglátod. Csak nézni kell és észreveszed.
De ha nem akarod, akkor higgyél továbbra is a pechbe és a szerencsébe. A valóság attól még valóság marad. Nem változtat rajtam, hogy mi mit gondolunk róla.
Egyetértek:)))
A gyerekek betegségei nem kialakult,hanem hozott betegségek,nagy szerepe van bennük a géneknek,és az öröklésnek.
Én sem hinném ,hogy ilyen kacifántos okok miatt beteg egy gyerek,inkább nevezném igen nagy pechnek.
De ő ebben hisz,és számára ez nem marhaság.
"Gyerekeknél a rák büntetés, de a szülőnek szól. A gyerek maga választotta születése előtt."
Tanult ember létedre,hogy írhatsz ekkora marhaságot ? Elég hülye logika egy jóságos Istentől.
Pláne egy értelmes embertől.
"Nem ártana, ha egy kicsit moderálná magát"
Miért mert nem hisz a hülyeségekben nem tiszteli a nemlétező képzelt isteneteket?
Vagy azért mert fiatal kora ellenére reálisan gondolkodik? Tanulhatnál tőle !
Nektek csak az imádságos kifejezések illenek ide?
Úgy igen egyoldalú demagóg lenne a fórum!
Ja...vagy ez nem számít vallásnak??Akkor nincs,és visszavontam!De most mennem kell!!
Jó 8 mindenkinek!:O)))))))
Neked vallásod van?
Na ez új. Oszt melyik?
Na jól van, most hogy így hogy mind szépen egyetértünk, hogy nem értünk egyet, húztam aludni.
Mindenkinek szép jó éjszakát kívánok!
értem, hogy akkor te hgyan gondolod. Isten szemléli, amit teszünk és minden ami történik, az a mi kreációnk.
Én másképp látom, de volt, amikor én is így láttam, ahogy most te.
Már úgy gondolom, hogy minden lépésünkért közvetlen következmény érkezik, hogy figyelmeztessen és a végn ezek már néha kőkemény büntetések.
Gyerekeknél a rák büntetés, de a szülőnek szól. A gyerek maga választotta születése előtt.
De ez persze nem fér össze a vallással. :O))
Hát én ezzel nem értek egyet, de embere válogatja.
Nekem nincs olyan fogalom, hogy az élet, vagyis nem értem te mit értesz alatta. Ugyanis nálam az élet önmagamból,a társadalomból(vagyis a többi emberből illetve egyéb élőlényekből) és Istenből áll. Na mármost nem hinném, hogy engem a többi ember büntetne, Isten végképp nem, kizárásos alapon maradok én. Hogy ehhez a többi ember hozzájárul, az már más kérdés, az a világi igazságszolgáltatás.
Vonzásról beszélsz???
Áhh...értem!!!...bevonzod tudat alatt a rosszat...ahha igen.De akkor is miért bünteted magad?Mert előtte hülyeséget csináltál....és kitől kapod a büntetést?Az élettől....ha nem vonzod be,akkor is beszívod...tehát ha nem tudsz róla,hogy rossz,de az attól még rossz,azért is szívsz,nem csak azért amiről te azt ítéled meg hogy rossz....
"általános eseményeket értelmezek büntetésként."
Ez megint más szerintem,ez nézőpont kérdése,és máshonnan ered...mármint hogy a rosszat és a jót minek ítéled,valóban annak ami, vagy pont ellenkezőleg.
Nekem nem fér bele az istenképembe a büntetés, főleg, hogy ezt szokták legnagyobb 'hibájának' felhozni. Megkérdezik, hogy miért bünteti Isten a fiatal kisgyereket, aki rákban meghal? Na mármost egyrészt az élet már egy csoda, másrészt száz évvel ezelőtt hírből sem hallottunk a rákról, viszont fasza kis kemikáliákkal és sugárzással megteremtettük. Miért hagyja Isten, hogy meghaljanak autóbalesetben az emberek? Nem Isten issza le magát, és nem ő karambolozik. Miért hagyja Isten, hogy a földrengésben életek és házak pusztuljanak el? Egy kimutathatólag veszélyes zónába se Isten építkezik...
Szóval nem, szerintem nincs szó ilyesfajta büntetésről. Ha levágják a lábam, valószínűleg nem Isten büntetését kell elviselnem, de akár vehetem feladatnak is, kihívásnak, olyan ekresztnek, amit felvehetek.