Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ismersz e olyat aki terhesség alatt hébe hóba dohányzott? Ha igen akkor lett e valami következménye? fórum

Ismersz e olyat aki terhesség alatt hébe hóba dohányzott? Ha igen akkor lett e valami következménye? (tudásbázis)

1 2 3 4
2008. aug. 27. 21:38

Ismerek ilyet, de az ivott is és idős anyuka volt (43 évesen szült), MASZ-os (magzati alkoholszindrómás) lett a gyermeke.

A terhesség alatti dohányzás koraszülést, kis súlyú újszülöttet, oxigénhiányt okoz(hat). Én nem kockáztatnék.

65. 7130b15964 (válaszként erre: 64. - 8565183eb5)
2008. aug. 27. 21:28
Van. Nagyon megnöveli az esélyt az allergiára, ha az anyuka terhesség alatt dohányzik, illetve a passzív dohányzás még ront a helyzeten.
2008. aug. 27. 18:40
Szerintem is káros. Pl a szüleim bent cigiztek gyerek koromban most allergiás és asztmás vagyok. Nem tudom hogy össze függés van-e a dologban. De szerintem jobb elkerülni egy betegséget ha lehet.
2008. aug. 27. 18:38
Koraszülött lett a gyerek.
2008. aug. 27. 18:26
Az én hugom is dohányzott hébe hoba mind a három gyerekkel ,abbol a kőzépső aszmás lett meg légcső hurutos.Énnekem hat van eggyel sem dohányoztam soha.
61. efa181b264 (válaszként erre: 60. - Drnéni)
2008. júl. 23. 20:30

Hogyne lenne következménye, csak éppen lehet, hogy nem azonnal jön ki hanem egy pár év múlva.

Vagy tini korban, vagy felnőt korban.

Aki gyereket vállal, álljon le minden olyan szerrel ami károsíthatja a magzatot.

És ne várjon a csodára, hogy úgysem lesz baja a babának.

Mert hát lehet, hogy nem is csak éppen felnőt korában nem tud majd gyermeket vállalni mert meddő lesz, vagy steril, vagy éppen valami más baja lesz.

Az tuti, hogy van rossz következménye annak, ha a szülő felelőtlen.

2008. júl. 23. 18:56
Én olyat is ismerek, aki terhesség alatt heroinnal lőtte magát, és a baba egészséges volt, de ettől függetlenül, gondolom, senkinek nem jutna eszébe megkérdezni, hogy van-e terhesség alatti heroinfogyasztásnak következménye. Vagy a piálásnak.
2008. júl. 23. 14:41

Nekem van egy ismerősöm aki végig cigizett és szült két gyönyörű gyermeket.

Ja.

Csak éppen az egyiküknek a fülével, hallásával van baj, a másikuk meg asztmás lett.

Hát én azt mondom aki gyermek mellett dönt az legyen már egy kicsit odaadóbb és ne szívja azt a vackot.

58. e22a7ca585 (válaszként erre: 57. - Lengyelnehajni)
2008. júl. 23. 14:31
Biztos, hogy a cigitől? veseprobléma? NA NE....
2008. júl. 6. 09:30

Én mihelyt megtudtam,hogy terhes vagyok letettem.Aztán kb másfél hónap múlva,(lehet a hormonok miatt) rettentő ideges voltam és meggyújtottam a párom cigiét.Nagyon rossz érzés volt utána,hogy ilyet tettem a babámmal.Viszont ebből jöttem rá,hogy mit érez egy nem dohányos a dohányos mellett.Büdös lett a kezem, a számban lévő ízt még fogmosás után éreztem.Azóta könyörgök a páromnak tegye le ő is.De hát neki nem megy.

Az olyan nő akiből pár hónap múlva anya lesz,az ne akkor kezdjen el gondolkodni,amikor a kezébe adják a babát,hanem már akkor amikor megtudja,hogy várandós!Sokmindent fel kell áldozni egy piciért,de nagyon megéri.

Van két ismerősőm.Az egyik végig cigizett+több adag kávé naponta.A végeredmény:1,95 a baba súlya és szívproblémás.A másik ismerős,napi pár szál cigi,és vesegondjai lettek a babának.

56. lufi
2008. júl. 6. 09:14
Szerintem aki megtudja, hogy babát vár rakja le azt a fránya bagót. Örökölhet a gyermek betegségeket, nem kell még fokozni a cigivel. Ismerek olyat, aki dohányzott és makk egészséges gyermeke lett, ismerek olyat is aki soha nem cigizett, és mégis nagyon beteges, koraszülött kis súlyú babája lett. Elkerülünk minden káros szenvedélyt a magzat érdekében.
2008. júl. 6. 08:58

Én dohányoztam az első hét hétben.Nem a gondos családtervezésünk eredménye a kislányom,így nem is zsámítottam arra,hogy terhes lehetek,amint kiderült abbahagytam.

Szerencsére eddig úgy néz ki,hogy az az első hét hét nem okozott bajt,de tudom,soha nem bocsátanám meg magamnak,ha emiatt baja lenne.

Aki azt meri mondani,hogy lehet dohányozni várandóssan az inkább ne szüljön gyereket,mert ennél sokkal nagyobb dolgokról is le kell mondani.Nem is beszélve arról,hogy annak a cseppnek is joga van az egészséges élethet,és ha már most az elején nem tud ennyit megtenni érte az anyja.Elítélem azokat,akik tudják,hogy babát várnak,mégsem képesek leszokni a dohányzásról.Sokan megcsináltuk már,nem lehetetlen!

2008. júl. 6. 07:43
Én is ismerek ilyet a 38. hétre 1 kg pár dkg volt a gyerek, mert a dohányzástól és a kávétól elmeszesedett a méhlepény. A baba saját magából "táplálkozott" mert az anyjától már nem jött neki semmi. Ennek a nőnek utánna volt még egy terhessége, ikrek, nagyon kicsi súly, és az egyik meg is halt . A dokik szerint a dohányzás volt a bűnős. Ezek után aki még mindig dohányozni akar a terhessége alatt csak rajta!
2008. júl. 5. 23:33
Nem olvastam vissza a korábbi hozzászólásokat, de én úgy tudom, a magzatnak olyan érzés az anyuka dohányzása, mintha egy zsákot húznának a fejére, és azt teleengednék dohányfüsttel. Magyarán borzasztó. Ha jól végiggondolja bki, logikus is, hogy így van. Függetlenül attól, hogy okoz-e a dohányzás károsodást a magzat egészségében, sztem egy anyuka sem kívánhat ilyet a gyermekének, és főként, nincs joga ezt megtenni vele, csak mert nem tud uralkodni magán. Aki babát vár, annak le kell tennie a cigarettát, és nem azt latolgatni, vajon lesz-e az alkalmi dohányzástól például agysorvadása annak a szegény babának vagy nem. (Bocs a durva megközelítésért.) Az alkalmi dohányzás sem menthető.
2008. jún. 21. 08:04
A pofám leszakad, hogy ilyen nyugodtan biztatjátok egymást! Egy életről van szó, nem baj? Nem igaz, hogy nem lehet kibírni azt a pár hónapot! Sokan évekig küzdenek egy gyerekért, valaki meg nagyon félvállról veszi. Ha picit füveztek vagy picit isztok, talán akkor sem lesz semmi baj. Azt a dokit meg megnézném magamnak, aki ilyet mond a kismamának.. De arról is megvan a véleményem, aki gyerek mellett bagózik!
51. Axika
2008. jún. 8. 14:17
Én is néha dohányoztam,nem tudtam leszokni,semmi gond nem lett,22 hónapos kisfiú anyukája!
2008. jún. 8. 14:04
Sziasztok!Én csak annyit fűznék hozzá,hogy anyukám velem is és az öcsémmel is dohányzott a terhesség alatt.És sem a tesómnak,sem pedig nekem nincs semmi bajom...Totál egészségesek vagyunk,orvoshoz is baromi ritkán járunk!
49. Donyta
2008. máj. 21. 13:24
Én bagóztam mindegyik gyerekemmel. Igaz a dokival megbeszéltem, mit tehetek és mit nem. Annyit mondott, hogy napi 5 szál elszívása semmilyen gondot nem okozhat a babánál. Többet nem is szívtam, de nem is vagyok nagy dohányos a mai napig sem. A gyerekeim szépen egészségesen jöttek világra. 3650gr-4000gr közötiek voltak.
48. Munya
2008. máj. 21. 11:55

Anyukám velem annó 5 szálat szívott naponta, öcsémmel már azért egy kicsivel többet! És lekopogom semmi bajunk nincs (a középső öcsémmel vannak problémák, de az nem a cigi miatt van :)))).

Egyik ismerősöm 5 hónaposan vette észre, hogy babás, végig dohányzott utána! Rendes időben született a kicsi, majdnem 4 kilóval, szépen fejlődik, gyönyörű baba! :)

2008. máj. 21. 10:58
Hát nekem anyus mesélte hogy mikor velem volt terhes, akkor nagyon kínozta a cigi utáni vágy. Ezt mondta is az orvosnak, aki azt tanácsolta hogy rosszabbat tesz azzal hogyha ennyire kívánja és nem gyűjt rá minthogy egész álló nap ezen idegeskedik. Lehet engem leszólni ezért, de szerintem ha tényleg csak akkor gyűjt rá valaki amikor már nem bírja, abból nagyobb baj nem lehet.
2008. márc. 18. 13:13
Én ismerek olyat aki hébe-hóba vagy végig dohányzott és teljesen mindegy mi lett a vége mert semmire nincs garancia!!!Én is dohányos vagyok(bár már egyre kevésbé)de amikor a gyerek vállalást eldöntöttük,azonnal letettem és a szoptatás abbahagyásáig nem gyújtottam rá!Lehet hogy valaki alig dohányzik és súlyos következménye lesz,van aki végig dohányzik és semmi nem történik,és van aki nem dohányzik de a környezete igen és ez kihat a magzatra!Vigyázzunk szerintem a agyermekünkre amíg lehet!!Nem tudhatjuk mi baja lesz ha dohányzunk és ha nem is a magzat korára hat ki,a későbbiekben is lehet valami ebből fakadó betegsége a gyereknek!!!Nem ítélek el senkit,de ha már tanácsot lehet adni én ezt mondanám!
2008. márc. 18. 11:50

Egyébként ismerek olyat aki dohányzott a terhesség alatt, kis súllyal született a baba, de látszólag egészséges. Igaz még 3 hónap eltelte után is ugyanakkorának látom, mint mikor megszületett,nagyon vékonyka és picike.

A későbbi fejlődésére is ki fog hatni, nem biztos hogy okos és fejlett gyermek válik belőle.

2008. márc. 18. 11:42

Aki igazán egészséges gyereket akar mindent megtesz ennek érdekében. Aki terhes ne dohányozzon ! Bár ehhez IQ is kell, hogy belássa az ember.

Én is dohányoztam, és egyik napról a másikra letettem, jelenleg a 7. hónapban vagyok, és jól érzem magam cigi nélkül. És a kisbabám is !

43. supin
2008. márc. 18. 08:24
Ha igazán akar gyereket és szeretni is akarja akkor szokjon le a cigiről. Ezzel magának is jót tesz..
2008. márc. 18. 07:38

Még csak annyit, hogy nem a terhességidejére kell leszokni, hanem arra az időre, amíg gyakran vagyunk együtt a gyerekkel minimum. Ugyanis mégha nem is egy légtérben cigizik az anyuka vagy apuka a babával, a ruhája beszívja a füstüt, benne a sok karcinogén anyaggal és utána ha bemegy,a kisbaba ugyanúgy belélegzi a pulcsiból vagy a hajából.

Persze mindenki tud olyan példát, hogy az anyuka vagy apuka végig cigizik és semmi bjaja a gyereknek, na de olyan sokkal több van, ahol igen.

Ja, és még egy jó tipp- ha eszetebe jut terhesen hogy rágyújtsatok, gondljatok arra, hogy pont olyanok vagyok mint a 10. gyerekét hordó mindenki tudja milyen nemzetiségű asszony, aki csak a segély miatt szüli a gyereket , és le se sz..ja hogy egészséges lesz-e vagy sem. Persze ez nem általánosítás akart lenni, sértődés ne essék, de szért elsősorban ők szoktak terhesen is dohányozni.

2008. márc. 18. 07:28

Szerintem nem feltétlen azért asztmásak, mert a terhesség alatt dohányzott az anyjuk az ilyen gyerekeknek, hanem mert utána. Terhesség alatt én úgy tudom, hogy a legrosszabb az, hogy szűkíti a placenta vérellátását és ezért kevesebb oxigénben és tápanyagban dús vért kap a magzat, ezért mindene kevésbé jól fejlődik, nem a tüdejére hat, hiszem ő ott benn nem lélegzik. Hanem inkább az egész méretére és a különösen érzékeny idegrendszerére.

A placenta ereinek beszűkülése miatt gyakoribb, hogy elvetél az ilyen kismama.

Szerintem le kell szokni. Én is le tudtam, pedig előtte nem keveset cigiztem, és soha nem sikerült egy hétre is akár abbahagyni. Pár hónap után már undorodtam is a cigiszagtól.

Ak nem bírja, az gondoljon arra, hogy ez most olyan mintha a picike babácskája szájába dugná be a bűzölgő füstrudat. Ki az, aki képes lenne erre?

2008. márc. 14. 07:10

az tuti hogy a nikotin még egy felnőtt ezereszer edzett szervezetét is roncsolja

akkor mit tesz egy magzattal?

gondoljunk csak bele?

közvetlen a köldökzsinóron keresztül táplálkozik

amit anyuci benyel azt a magzat is

és a különbség hogy mi nagyok vagyunk.felnőttek

mig egy magzat olykor még egy kiló sincs az anya hasában

tiszta méreg

2008. márc. 13. 22:56

A SOGÓRNŐM MIND HÁROM BABÁVAL CIGIZETT,NAPONTA FÉL,VAGY EGY DOBOZ CIGIT..MINDEGGYIK KICSI BABÁK LETTEK ELSŐ 2KG/20DK...SEMMI BAJA HÁLL.IS..

A MÁSIK KORASZÜLÖTT LETT 1KG,85DK,,TÜDŐGYULLADÁS.A LÁTÁSA ÉS HALLÁSA NEMFEJLŐDÖTT KI ELÉGGÉ 6DRP ÁS SZEMÜVEGET HORD,HALLÁSA MÁR JAVULT,,,MOST 15 ÉVES MÁR ARÁNYLAG JÓL VAN A HARMADIK GYEREK 2KG 30DK,,ÁLLANDÓ TÜDŐGYULLADÁSSAL KÜZD,MINDEN MEGFÁZÁS UTÁN,ÉS ALERGIÁS,MOST 4ÉVES,,HÁT LEHET BENNE VALAMI HOGY A CIGI BŰNÖS IS LEHET,

2008. márc. 13. 21:51

Persze ezzel nem azt akartam mondani, hogy minden kancsal babának az anyukája cigizett, mielött leszedné rólam valaki a keresztvizet. Csak egy érdekes összefüggés.

Egyébként ma megtudtam, hogy a gyerek nem klasszikus kancsal, hanem az egyik szemgolyója nem mozog, és a másikkal bekancsalít.

37. gabi0630 (válaszként erre: 36. - Sunbird)
2008. márc. 13. 20:33

Hoppá!!

Ez nagyon durva!

Lehet hogy akkor tényleg a cigi a bűnös!

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook