Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ismeri valaki a Lenkei-féle életerő vitamint? Vannak tapasztalatok? Hol lehet beszerezni? fórum

Ismeri valaki a Lenkei-féle életerő vitamint? Vannak tapasztalatok? Hol lehet beszerezni? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5
70. Pirosalma újra (válaszként erre: 69. - 3e0ba54fb8)
2008. jún. 12. 13:38

Bakker, kérdezz már meg engem, miért beszélek összevissza!:-)


Az egészségügy szar, úgy, ahogy van, nem a gyógyszerek meg az orvostudomány.


Minden hatás mögött van molekuláris mechanizmus (csak nem mindet ismerjük), váltsa azt ki vitamin, avagy a lelki béke.


Nem röhögök én semmin:-) (Tényleg nem.)


Akit érdekel a téma: [link]


Már én is bekapcsolódtam, jó kis beszélgetés:-)

69. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 68. - Pirosalma újra)
2008. jún. 12. 13:16

Bakker, nem kell jogászt megkérdeznem :)))


Értelek én, ezért mondtam, hogy már régen nem arról szól a dolog, hogy milyenek a vitaminjai. Már én is találtam jobbat.


Egyszerűen csak kiverte a biztosítékot, hogy egy állítólagos jogállamban ilyen megtörténhet.

Hol van ebben szó a fogyasztókról????


Azt, hogy más mint a gyógyszerek én is tudom, pedig ebben én vagyok tök laikus. De logikus, hogy kevesebb gyógyszer fog fogyni, ha mástól is gyógyulnak az emberek és ha félreteszed az ellenérzéseidet és csak figyelsz, akkor látod, hallod, hogy igenis ciszták fejlődnek vissza, vérnyomások rendeződnek, diabéteszek enyhülnek, fekélyek gyógyulnak, stb.


P.S.

Megöllek, ha röhögsz az "orvosi" kifejezéseimen :)))

68. Pirosalma újra (válaszként erre: 67. - 3e0ba54fb8)
2008. jún. 12. 13:08

Bakker:-) Egy jogászt kérdezz meg inkább, vagy az OÉTI-t, ÁNTSZ-t stb. Én nem értek ehhez, de tudom, hogy teljesen más, mint a gyógyszerek.

+ előző hsz.-om második gondolata.

67. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 66. - Pirosalma újra)
2008. jún. 12. 13:04
A Lenkei nyomta rá a pecsétet az engedélyre, hogy ez mától Magyarországon forgalomba hozható??????
66. Pirosalma újra (válaszként erre: 64. - 3e0ba54fb8)
2008. jún. 12. 12:54

Mint írtam, az étrendkiegészítők nagyon spéci dolog, más, mint a gyógyszerek. A tudás pedig folyamatosan bővül, így előbb-utóbb lehet racionális alap a betiltásra.


A felelősségről Lenkeit kellene megkérdezni.

65. Cszsuka (válaszként erre: 64. - 3e0ba54fb8)
2008. jún. 12. 12:25

A gyufát már az elején kihúzta, amikor írta az első könyvét. Én akkor voltam egy előadásán. Elmesélte, hogy minden miniszternek küldött egy példányt azzal, hogy kéri a véleményét. Talán egy válaszolt vissza, hogy köszöni szépen, a többi válaszra sem méltatta.

Nos, én valójában bizonyos dolgokban mindig is egyetértettem vele. Bizonyosakban meg egyáltalán nem. Az viszont biztos, hogy ő az az ember, aki magára vonta a figyelmet, hogy történjen már valami a gyógyítás terén, de az ország a füle botját sem mozgatja - legalábbis úgy tesz.

Azt sajnálom, hogy legalább a minőségre, a gyártási eljárásra nem tesz nagyobb hangsúlyt, ha már egyszer beleugrott ebbe az egészbe fejest...

64. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 63. - Pirosalma újra)
2008. jún. 12. 12:17

Figyu, te kis kukacosalma :)))


Már rég nem arról szól a dolog, hogy jók-e a Lenkei vitaminok vagy sem. Sokkal inkább arról, hogy micsoda egy ország ez, micsoda egy hatóság az, aki kiad engedélyt egy dolog forgalmazására, majd évek múlva visszavonja?? Aztán egy más néven újra engedélyezi ugyanazt a sz@rt. Nem vizsgálják be, mielőtt a stemplit rányomják??


Hol itt a felelősség az emberek iránt? A két aktus között mérgezhetik magukat????

Ez nem más, mint lobby. A hülye Lenkei addig roadshow-ott a könyvével, amíg kihúzta a gyufát a gyógyszerlobbinál és az orvoskamaránál.

Nevetséges!

63. Pirosalma újra (válaszként erre: 60. - 3e0ba54fb8)
2008. jún. 12. 12:13
Haha, jót röhögök. Akkor jogilag úgy néz ki, megkerülhető.
62. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 61. - Cszsuka)
2008. jún. 12. 10:06
Bizony, beletaláltál. Ettől igazán nevetséges a dolog. Ebből semmi más nem látszik, mint hogy nem megalapozott szakmai döntés, mert akkor nem lenne rá engedély más néven.
61. Cszsuka (válaszként erre: 60. - 3e0ba54fb8)
2008. jún. 12. 09:47

Na ugye, nem ezt írtam lentebb?

Pedig csak tipp volt.

2008. jún. 12. 09:21

Na, most beszéltem az egyik Lenkei bolt tulajdonosával. Ez egy 3 éve folyó eljárásnak a lezárása. A vitaminokat már nem is így hívják.

Gyakorlatilag az történt, hogy Free Choice néven nem jók a vitaminok, betiltjuk a forgalmazását, ám de dr.Lenkei életerő vitaminok néven ugyanazzal a tartalommal engedélyezzük a forgalmazást.

Kicsit nevetséges!

2008. jún. 12. 08:13

Én nagyon laikus vagyok ebből a szempontból. Azt tudom, hogy amióta én a Lenkei-vitamint szedem (nincs 1 hónapja), sokkal jobban vagyok. Akkor most ne szedjem tovább? Akkor helyette mit? És az jó lesz?

a HIT GYÓGYÍT, ENGEM MÁR MEGGYÓGYÍTOTT. dE VALAMIT AKKOR IS SZEDNI FOGOK. kI MONDJA MEG, MI LEGYEN AZ?ŰéS EGYETÉRTEK, AMI EDDIG JÓ VOLT, HIRTELEN KIDERÜLT, HOGY NEM JÓ. vALAHOGY HIHETETLEN!


Bocs, nem írom újra a caps lock miatt.

2008. jún. 12. 08:08
Amúgy meg mielőtt Linus Pauling (vegyész, nagy vitaminbizniszes volt) is a piedesztára emeltetne, elmondom, nem a vitaminokkal kapcsolatban kapta a két Nobel-díjat (az egyik kémiai volt, a másik meg békedíj).
2008. jún. 12. 07:57

A linkek nem jók, az első esetben a "laureates" szó előtt van egy szünet (azt ki kell venni), a másodikban pedig az s és a z ("s zent-gyorgyi") között.

Ez gondolom, direkt van így az oldalon.

56. Pirosalma újra (válaszként erre: 55. - Lillenet)
2008. jún. 12. 07:53

Szia!


Javaslom, kérdezzük meg Kertész Imrét is, ő is szakember, hisz Nobel-díjat kapott nemrégiben.


Tudod, miért kapta Szent-Györgyi (így írják) a Nobel-díjat?


[link]


"A biológiai égésssel kapcsolatos felfedezéseiért, különös tekintettel a C-vitaminra és a fumársav katalízisére."


Részletesen: [link] szent-gyorgyi-lecture.pdf

55. lillenet (válaszként erre: 35. - Pirosalma újra)
2008. jún. 11. 22:37

Ahhaaaa, szóval Szentgyörgyi a Nobel díj ellenére nem értett a vitaminokhoz... Érdekes gondolat.

Honnan veszed az ilyesmit?!


Írnál néhány káros hatást amely felmerült a "megadózisok" miatt? Tudomásom szerint legelőször a vese és májfunkciókban kellene jelentkezniük, de valahogyan mégsem kapnak rossz laborleletet az évek óta "megadózison" élők sem...


Én személy szerint sokféle készítményt próbáltam régen, és igen, a kis (normál) dózisút. Semmilyen hatást nem tapasztaltam, pedig nem voltam hozzászokva a megadózishoz és nem voltam súlyos beteg. Akkor miért is vegyük ezeket?

54. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 53. - Lillenet)
2008. jún. 11. 22:32

Erre írtam azt néhány hozzászólással alább, hogy ez is csak Magyarországon történhet meg....


Hogy miért vannak jól, akik szedik, kemoterápiákat miért vészelnek át emberek mellékhatás nélkül a segítségükkel? Mert nem tudják, hogy káros anyagok vannak benne...... :DDD

2008. jún. 11. 22:27

Sziasztok!


Nem térek magamhoz...

Saját szememmel láttam az ÁNTSZ x éve kiadott közleményét ugyanezen termékek vizsgálatáról, melyben leírják, hogy semmilyen egészségre káros anyagot, vagy doppinghatású dolgot nem tartalmaznak a készítmények. Most ugyanez az ÁNTSZ állítja az ellenkezőjét? A készítmények nem változtak azóta...

Nem vagyok szcientológus, nem érdekel honnan és kitől származnak ezek a vitaminok, de az én családomban is csak jók a tapasztalatok, hosszú távon is! Józan ésszel gondolkodva: ha ezek a cuccok valóban károsak, akkor azok, akik már hosszú-hosszú évek óta szedik, miért vannak még mindig jól?!

Nekem előbb bizonyítsák be, hogy vannak káros hatások, utána tiltsanak... A cikkból idézve: "nem megengedett gyógynövény". Miért is nincs megengedve? Van némi fogalmam a gyógynövényekről és tudom, hogy a nem megfelelő alkalmazásuk kárt okoz, viszont nem évek alatt, hanem azonnal! A vitaminkészítményeknél miért nincs szinte rögtön káros mellékhatás? Kemoterápiákat miért vészelnek át emberek mellékhatás nélkül a segítségükkel? Ennyi erővel bármely gyógyszert betilthatnák azzal a jelszóval, hogy ha sokat veszel be, akkor károsít!

52. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 51. - Cszsuka)
2008. jún. 11. 21:50

Szia Zsu,


Én nem ezt kérdeztem tőle. Azt, hogy ezek alapján mivel magyarázza, hogy a Lenkei vitaminok szedésével krónikus panaszok enyhülnek, gyógyulnak. Olyanok, amelyek évekig tartó kezelésektől nem gyógyultak.


Félre ne érts, én magam már nem a lenkeit szedem, mert találtam jobbat, de a családom nagy része még mindig azt fogyasztja.

51. Cszsuka (válaszként erre: 50. - 3e0ba54fb8)
2008. jún. 11. 21:48

Szia!

A magyarázat benne van a Pirosalmával folytatott párbeszédünkben: a hiányok feltöltésétől van a sok javulás. Csak az embereknek tudniuk kellene, hogy a megadózisok nem a hétköznapokra (vagyis nem állandóra) vannak kitalálva.

Üdv: Zsu

50. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 48. - Pirosalma újra)
2008. jún. 11. 21:32
Válaszolsz a kérdésemre ? :)
49. Cszsuka (válaszként erre: 48. - Pirosalma újra)
2008. jún. 11. 18:59
Ne aggódj, van neki más terméke, s az emberek annál jobban rohannak hozzá. Ezeket sem fogja megszüntetni-majd meglátod- lecsökkenti a dózisokat az engedélyezettig, s a megszokott nevekhez biggyeszt egy "új" feliratot, s máris nem az, amit betiltottak...
48. Pirosalma újra (válaszként erre: 47. - Cszsuka)
2008. jún. 11. 18:40

Szia, Zsuka!


Pontosan. A megadózisra szükség lehet, amikor a hiányt minél előbb meg kell szüntetni.


Viszont a reklámmal nem sokra megy, ha nincs mit reklámozni:-)

2008. jún. 11. 18:18

Sziasztok!


Ez egy teljesen hétköznapi rutineljárás volt. Túllőtt a célon, ellenőrizték és betiltották!

Mindenkivel ezt teszik, aki túllő a célon, mármint az engedett határokon. A legtöbb országban más-más a felső határ. Pl. tudom, hogy Q10-et csak 100 mg alatt lehet forgalmazni. Röhej, de az Ökonet ezért forgalmaz 99 mg-osat.

Egyébként sokan ismertek már más topicokból, tudjátok, hogy nem vagyok Lenkei hívő. Ennek ellenére én is azt mondom, hogy ez neki nem jelent semmit. Sőt, talán még jó reklám is!!

Igaz, hogy a scientológia nem ragályos, de több ismerősöm negatív élményei alapján én még támogatni sem vagyok hajlandó!

Régen szerettem a Lenkeit, de nagyon túllőtt a célon (legalábbis az én mércém szerint).

Egyébként Pirosalmának igaza van, hogy semmit nem szabad túlzásba vinni. A vitaminokat sem. A megadózis akkor jár, ha nagyon legyengült immunrendszerről, esetleg műtét utáni állapotról vagy hasonlókról van szó. De akkor is csak terápiásan.

46. dzsozimaci (válaszként erre: 44. - 5a7f699553)
2008. jún. 11. 18:06
Szia fatraktor!Honnan tudod,hogy nincs szükséged "ilyesmire",kinek van rá szüksége? Öregnek?Betegnek?Aki nem eszik gyümölcsöt?Aki dohányzik?Hányszor fordul elő,hogy a laborleletek rendben vannak,még is beteg az ember,és az orvos széttárja a kezét?A betegségek 90%-a tápanyaghiány miatt alakul ki,amit az egészségügy nem tud kimutatni!De van egy műszer amivel kimutatható a tápanyaghiány a szervezetünkben!Egy olyan műszer ami megméri a szervezetünk ellenálló képességét a civilizációs betegségekkel szemben,ugyanis ezek a betegségek tünet nélkül jönnek,pl.:koleszterin és az orvosi társadalom is elismeri,holott nem az övék!Dzsozimaci
45. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 44. - 5a7f699553)
2008. jún. 11. 16:52

Ebben igazad van, de ezt bármiről elmondhatjuk. Mármint az, hogy nem hisszük el, hogy az van benne, ami rá van írva. Én mégsem szeretném az életemet így élni, hogy állandóan azt keresem, hol akarnak átverni.

Addig, amig nem próbáltam, senkinek nem hittem el, hogy tényleg jó.


Most megyek egy megbeszélésre, aztán majd írok neked egy privit.

szia!

2008. jún. 11. 16:49

Nem tudom KeA...


Sokaknak jót tett, sokaknak nem. Ki kell próbálni. Ha nekem is lenne ilyesmire szükségem, én is elgondolkodnék. Sőt.. Anyunak is helyeseltem, mikor megvette.


Amúgy soha sem tudhatjuk, hogy az ilyen tabikban mi van.. még a sima 500 milis cévitaminban sem... és én meg azt szedem, ha kell ha nem.

43. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 40. - 5a7f699553)
2008. jún. 11. 16:46
Láttam, ezt linkelte be pirosalma.
42. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 41. - 5a7f699553)
2008. jún. 11. 16:45
Kicsit lobby-szagú a dolog. Elég régóta forgalmazzák ezeket a vitaminokat engedéllyel. Vajon mi változott azóta?
2008. jún. 11. 16:41

A linken a betíltott étrendkiegészítőkről írnak, idézet:


Free Fhoice Daily Basic Formula – napi csomag

Free Choice Mega Daily Formula – napi csomag

Free Choice Medium Daily Formula – napi csomag

Dr. Fit A&D Vitamin 10000/400 NE – tabletta

Dr. Fit B1-Vitamin 250 mg – kapszula

Dr. Fit B1Vitamin 500 mg – kapszula

Dr. Fit Niacin 100 mg – tabletta

Dr. Fit B-Komplex – kapszula

Dr. Fit Multi C por

Dr. Fit Multi C light por

Dr. Fit C 5000 – napi csomag

Dr. Fit, Fit Kid C narancsos, C-vitamin gyerekeknek – tabletta

Dr. Fit Q 10 Koenzim Q 10 lecitinnel – kapszula

Nutrina Szelíd béltisztító formula - 21 napi csomag

Dr. Fit CardionolTM – 21 napi csomag

Nutrina PMS Formula – 21 napi csomag

Nutrina Menopause Klimax Formula – 21 napi csomag

MaximanTM An Adaptogenic Supplement for Men – kapszula

Nutrina Refresh Express-Frissítő italpor C-vitaminnal és elektrolitokkal

Nutrina Sniffless Formula helps maintain healthy and strong immune function – 28 napi csomag

Sea Salt Tengeri só tabletta

Nutrina Flu Bomb Formula – 14 napi csomagForgalmazó: Free Choice Kft (1085 Budapest, József krt. 14.)

A végrehajtásért felelős: Dr. Lenkei Gábor, a Free Choice Kft ügyvezetője és mindenkori jogutódja.A felsorolt készítmények forgalmazását igen magas vitamin, Coenzym Q 10 és flavonoid tartalmuk, ill. élelmiszer készítményben, étrend-kiegészítőben nem megengedett gyógynövény, növényi por és kivonat tartalmuk miatt tiltotta meg határozatban az ÁNTSZ. A Legfelsőbb Bíróság ezt a határozatot

hagyta helyben ítéletében - áll a közleményben.Ez azért megingatná a bizalmamat.

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook