Ismeri valaki a halból való szálka eltávolítási módját? (tudásbázis kérdés)
A lepikkejezett halat kibelezzük és levágjuk a fejét a vastagrésznél(fejénél , szép lassan mindig a szálkát és ahol az uszony van) nagyon éles késsel mintha a szálkát akarnád vágni elkezded le fejteni a húst.Azután meg forditod a másik oldalával is így jársz el.
Van két db húsod és maga a gerincszálka, ezt 2-3 db vágod és ebből halkockával csinálj halászlevet és ovatossan le szópogathatod a rajta marad húsikat.Gyereknek neadd!
A Filézett húsokat a VASTAG RÉSZNÉL aprovagdosással be irdalod 3-4 cm db vágod a halat rántod sütötöd vagy amit akarsz.
A lazacból úgy távolítjuk el a szálkát, hogy fogunk egy (kb. 15-20cm.-es) csipeszt egyik kezünk ujjaival végigsimogatjuk-tapogatjuk a halhúst és ha szálka van a másik kézben lévő csipesszel kihúzzuk.
A keszegből úgy lehet egyszerűen, hogy minimum 2-3 mm.-enként beírdaljuk, lisztbe megforgatjuk (természetesen ízesítés után) és ropogósra sütjük.
Én csak a lazac szálka eltávolítását ismerem:)
Azonkívül a keszegét:)
Szakács suliba jártam, és lehet, hogy nem figyeltem eléggé, de ilyenről még nem is hallottam.
Vagy lehet, hogy ez is egy házi praktika?