Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Iskolakezdés - Leendő elsősök és akik már tapasztaltabbak fórum

Iskolakezdés - Leendő elsősök és akik már tapasztaltabbak (beszélgetés)

❮❮ ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... ❯❯
2009. szept. 1. 10:37
Sziasztok.Mint írtam tegnap volt a templomi évnyitó,ma pedig az iskolai.Nagyon aranyosak voltak.Bevittünk minden cuccot,azután a tornatemeben kellett a szülőknek várakozni.Ahogy jöttek kézen fogva,olyan kicsiknek tüntek a többi tanuló között.Azután himnusz,majd az ig.nő beszédet mondott,de nagyon megható volt.Utánna a nyolcadikosok megajándékozták őket egy nyakkendővel,amelyre az iskola jelképe van nyomtatva.Volt egy kisfiú aki hegedült,egy kislány verset mondott.Végül a szózat,és utánna minden gyermek vonult a tantermébe.Mi mentünk utánnuk,átöltöztek kényelmes ruciba,és el kellett jönnünk.Az én lányom azt mondta,hogy mostmár mehetsz anya.Ott volt a két kis barátnője,akikkel az úszáson nagyon összebarátkozott.Úgyhogy nagyon símán ment.A kisfiam meg úgy szaladt be a terembe,hogy pusziért utánna kellett szólni.Mondjuk ő már második évét tapossa az oviban.
2009. szept. 1. 09:20

Sziasztok!

Tegnap este volt az évnyitó. Padokba ültek szépen sorba. Furulyázott két kislány, aztán énekeltek egy páran, és az igazgató mondott egy kis beszédet. Aztán kaptak a felsősöktől ajándélot. Papucs mappát vagy minek azt, na azt kaptak. Meg osztályonként kaptak 2-2 pöttyös labdát is. Utána a terembe mentünk, ott voltunk olyan 10-15 percig. Elmondták a tanárnők, hogy mit kell ma vinni.

Ma reggel izgulva keltünk fel, boldogan öltözött és reggelizett meg. A szomszédot megkértem, hogy vigyázzon a két kicsire, amíg elviszem a suliba a nagyot. Kipakoltunk a padba, és a táskát kivittük a táskatartóba (egy polc rendszer nevekkel ellátva, oda kell betenni a táskákat). Apa megy érte ma fél 1-re, kíváncsi vagyok, hogy milyen élményekkel jön haza. Lehet kicsesztem vele, mert meg volt adva, hogy kenhetőfejű Prittet kell venni, de én nem kaptam. Egyszer láttam a Tesco újságban, hogy lesz akciósan, de mire beértem nem volt. Megkérdeztem az ottani kirendelt tanító nénit, de ő nem tudott ilyen ragasztóról. Szóval ma már vinnie kellett volna a ragasztót, így az enyémet vitte el itthonról: egy herlitz stiftes ragasztót. Remélem nem lesz nagy gondja belőle. Holnap ha megjön a családi vagy valami pénzünk, akkor veszek neki egy olyat, amilyet kell.

2009. szept. 1. 06:49

kedves anyucik hát eljött a nap

mindenkinek sokk szerencsét és este írjátok meg a beszámolót jó

2009. aug. 31. 21:17
Nálunk is megvolt a templomi évnyitó.Mise volt.A gyerekek kézenfogva mentek be.Olyan édik voltak,és olyan fura volt.Holnap lesz az iskolában az ünnepélyes évnyitó.Kíváncsi leszek.Talán az ünnepélyesebb lesz.
2009. aug. 31. 20:50
kedves anyuci hát eljött a nap de nyugalom mert mi jobban izgulunk mint a gyerekek
701. Szamó
2009. aug. 31. 19:32

Sziasztok!

Megvolt az évnyitó! Jól kibőgtem magam....... Annyira édesek voltak! A nyolcadikosok kézenfogva kísérték be őket és szalagot kötöttek a nyakukba, amire rátűzték az iskola kitűzőjét. (tök olyan volt, mint régen a kisdobos-űttörő avatás)

Nem volt túl hosszú, szerencsére.

A duma után bementünk az osztályterembe, beültek a padba. Hát, valami csuda cukik voltak! És ekkor ért minket a meglepetés: tanító bácsi közölte, hogy minden gyerek ingyen kapja a tankönyvet!!!! (elsős iskolaotthonosok) Jajj, de örültem! Holnap kapják meg a könyveket, hazahozzuk, becsomagoljuk és onnantól már csak hétvégente kapjuk ki. Gergőm nagyon élvezte, tetszett neki minden. Alig várja a holnapot!

Ja, és kaptak ajándékot: 1db HB ceruza, 1db üzenőfüzet, 1db órarend. Boldogan vonultak vele haza :-)

2009. aug. 31. 18:30
sziasztok! Vége az évnyitőnak! Gyosr volt és tartalmas!! :)
2009. aug. 31. 17:16

Igen napis lesz mert szeretne,de csak addig amíg rendesen megy a tanulás,ha nem akkor kiveszem.

Focista lesz a fiam,ezt még gyorsan leírom,mot jövünk a válogatásról és bevették:)))))))imád focizni:))))))))

Megyek készülődni!!!

Puszi

2009. aug. 31. 14:37
Lányok.Gondolom már lassan mindenki készülődik az évnyitóra.Azért mostmár egyre jobban izgulok.
697. Mariann7533 (válaszként erre: 696. - Lukasikmoncsi)
2009. aug. 31. 14:02
Szia.Napközis lesz a gyerkőc?
2009. aug. 31. 13:45

Sziasztok!

Nekünk nem kértek könyvjelzőt,de lehet kéne tenni mert az én fiam soha nem tudja hol tartanak:))

Nálunk csak én megyek az évnyitóra (ma lesz délután 6-kor) Apa meg marad Dorcival itthon.

Nekünk is jó sok pakk van,sajna nálunk a tk.-eket nem lehet bennt hagyni azt minden nap viszi-hozza a gyerek.Csak azokat szedik be amit egyenlőre nem használnak.

695. Mariann7533 (válaszként erre: 693. - Pmjudit)
2009. aug. 31. 12:28
Akkor lesz mit megbeszélned az osztályoddal.Biztos majd lesz egy csomó kérdés.Magamról tudom,hisz nekem is,és szerintem minden szülőnek ilyenkor rengeteg kérdése van.Mert a szülőin ugyan elmondtak sok mindent,de sok mindenre nem jutott idő.Akkor te is izgulsz rendesen.Elősöket kapsz?
694. virgilius (válaszként erre: 681. - Pmjudit)
2009. aug. 31. 12:02
Milyen széles szalag az optimális?
693. pmjudit (válaszként erre: 682. - Mariann7533)
2009. aug. 31. 11:59

Én most értem haza, tanévnyitó értekezlet volt délelőtt. 5 órakor kezdődik az évnyitó. 3/4 5-re kell menni, a kisfiamat nem visszük, tuti nem bírna megülni.

Mivel osztályfőnök vagyok, én az osztályommal, apa pedig a lányunkkal lesz.

692. Mariann7533 (válaszként erre: 691. - C95c921ae7)
2009. aug. 31. 11:54
Tudod az fura,hogy izgő-mozgó,nagyon is,de pl. Dia anyák napját,vagy a ballagási müsort szó nélkül végig üli.Vagy egy bábszínházat.De amúgy le se lehet lőni.A saját anyáknapján,amikor szerepelnie kellett volna,akkor ő úgy döntött,hogy hintázni szeretne.Úgyogy én azt kameráztam,fotóztam,hogy hintáztatjuk,és utánna lévő sütievést.
691. c95c921ae7 (válaszként erre: 687. - Mariann7533)
2009. aug. 31. 11:30
Akkor nagyon jó kisfiad van, az én 3 évesem biztos, hogy semmit nem ülne szépen végig..:)
690. Mariann7533 (válaszként erre: 689. - Becseiagi)
2009. aug. 31. 11:18
Hát ez az.Nekünk is valahogy így fér el.Még jó,hogy nem kell hazahordani csak pénteken a cuccot.Bár kocsival viszem hozom,de akkor is.
689. becseiagi (válaszként erre: 685. - Mariann7533)
2009. aug. 31. 10:47
Nálunk dugig van az iskolatáska, még nekem is nehéz. Mindent bepakoltam, és majd mondják, hogy mit kell holnap vinni. Meg van egy szatyor, amiben benne vannak az írólapok, zsebkendők, szalvéták.
688. becseiagi (válaszként erre: 686. - Brigibaba)
2009. aug. 31. 10:46
Nálunk is így lesz, ha nem marad meg Pityuka a babakocsiban, akkor Apa haza jön vele. :)
2009. aug. 31. 10:04
Mi is gondolkoztunk azon,hogy az egész család menjen e,de a fiam /4éves/biztos szépen végig ülné,de az 1 éves kicsim,hát nem tudom.Ő mostmár állandóan járkálna,kapaszkodva.Nem nagyon szeret sokáig ülni.És egy templomban azért ez nem olyan egyszerül.Úgyhogy nálunk a férjem marad a két kicsivel,én meg megyek a Diával.
686. brigibaba (válaszként erre: 684. - Becseiagi)
2009. aug. 31. 10:01
nekünk is jön Imi!! Visszük Bencét is ,és ha véletlen nem marad akkor ő hazajön vele én meg maradok Imcsivel!
2009. aug. 31. 09:59
Már mi is nagyon izgulunk,bár szerintem én jobban.Eü. csomag nekünk sem kell.Én mindenre ráírtam,és az ovis jelét is odarajzoltam mellé.De azt a sok cuccot holnap becipelni müvészet lesz.Nem csajok?Most mikor össze van készítve tünik fel,hogy mennyire sok.
2009. aug. 31. 08:46

Nekünk sem kell könyvjelző, és egészségügyi csomagot sem kértek. A ceruzákra nekünk is á kell írni a nevét a gyereknek. Én is ráírtam mindenre az egész nevét. Eszembe sem jutott, hogy elég lenne a monogramm, ugyanis van egy másik gyerek is, akinek M. G. a monogramja, mint a lányomnak.

Nekünk sem korong, sem pálcika, semmi ilyen nem kell.

Én már a mai évnyitó miatt is izgulok! Mindannyian elmegyünk. Azt hittem, hogy a férjem szeretne ebből kimaradni, de tegnap este kiderült, hogy ő úgy gondolta, hogy mind megyünk, én meg azt, hogy ő itthon marad a két kisebbel. Örülök, hogy ő is jönni szeretne, nem számítottam erre. Minden ilyesmit messze elkerül. :) Szülőire is csak én járok.

2009. aug. 31. 07:59

sziasztok! Jujj holnap suli! szerintem jobban izgulunk minta gyerekek!

Nekünk nem kell könyvjelző!

682. Mariann7533 (válaszként erre: 680. - Pmjudit)
2009. aug. 31. 07:47
Hát akkor neked is mozgalmas lesz .Köszönöm szépen a tájékoztatást.Nektek hánykor lesz az évnyitó?
681. pmjudit (válaszként erre: 678. - Mariann7533)
2009. aug. 31. 06:31
A hátsó borítóra: vagy az öntapadós bekötőfólia ragasztócsíkjával, vagy külön celluxal.
680. pmjudit (válaszként erre: 673. - Mariann7533)
2009. aug. 31. 06:30

Köszi!

Mi hátra ragasztottuk a könyvjelzőt. Tapasztalt anyukák ötlete alapján. Szatén vékony szalagot vettem és azt tettük a könyvbe.

Én még azért is izgulhatok, mert közel 3 év itthonlét után most megyek vissza dolgozni - tanítok, így én is kezdem a tanévet.:)))

2009. aug. 30. 23:13
Nálunk kérték is a könyvjelzőt.
678. Mariann7533 (válaszként erre: 676. - C6b27363e5)
2009. aug. 30. 23:13
De hogy ragasztod?Az elejére fel a tetejére?Tudom hülyén hangzik a kérdés,de nem tudom megfogalmazni máshogy.
677. Mariann7533 (válaszként erre: 675. - C95c921ae7)
2009. aug. 30. 23:12
Nekünk fel van véve az apádra ütök,és a vejedre ütök,mert imádjuk.De Harry Pottert is,de azt választottuk.Izgalomból itt sincs hiány.
❮❮ ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook