Iskolakezdés - Leendő elsősök és akik már tapasztaltabbak (beszélgetés)
Sziasztok!
Tegnap este volt az évnyitó. Padokba ültek szépen sorba. Furulyázott két kislány, aztán énekeltek egy páran, és az igazgató mondott egy kis beszédet. Aztán kaptak a felsősöktől ajándélot. Papucs mappát vagy minek azt, na azt kaptak. Meg osztályonként kaptak 2-2 pöttyös labdát is. Utána a terembe mentünk, ott voltunk olyan 10-15 percig. Elmondták a tanárnők, hogy mit kell ma vinni.
Ma reggel izgulva keltünk fel, boldogan öltözött és reggelizett meg. A szomszédot megkértem, hogy vigyázzon a két kicsire, amíg elviszem a suliba a nagyot. Kipakoltunk a padba, és a táskát kivittük a táskatartóba (egy polc rendszer nevekkel ellátva, oda kell betenni a táskákat). Apa megy érte ma fél 1-re, kíváncsi vagyok, hogy milyen élményekkel jön haza. Lehet kicsesztem vele, mert meg volt adva, hogy kenhetőfejű Prittet kell venni, de én nem kaptam. Egyszer láttam a Tesco újságban, hogy lesz akciósan, de mire beértem nem volt. Megkérdeztem az ottani kirendelt tanító nénit, de ő nem tudott ilyen ragasztóról. Szóval ma már vinnie kellett volna a ragasztót, így az enyémet vitte el itthonról: egy herlitz stiftes ragasztót. Remélem nem lesz nagy gondja belőle. Holnap ha megjön a családi vagy valami pénzünk, akkor veszek neki egy olyat, amilyet kell.
kedves anyucik hát eljött a nap
mindenkinek sokk szerencsét és este írjátok meg a beszámolót jó
Sziasztok!
Megvolt az évnyitó! Jól kibőgtem magam....... Annyira édesek voltak! A nyolcadikosok kézenfogva kísérték be őket és szalagot kötöttek a nyakukba, amire rátűzték az iskola kitűzőjét. (tök olyan volt, mint régen a kisdobos-űttörő avatás)
Nem volt túl hosszú, szerencsére.
A duma után bementünk az osztályterembe, beültek a padba. Hát, valami csuda cukik voltak! És ekkor ért minket a meglepetés: tanító bácsi közölte, hogy minden gyerek ingyen kapja a tankönyvet!!!! (elsős iskolaotthonosok) Jajj, de örültem! Holnap kapják meg a könyveket, hazahozzuk, becsomagoljuk és onnantól már csak hétvégente kapjuk ki. Gergőm nagyon élvezte, tetszett neki minden. Alig várja a holnapot!
Ja, és kaptak ajándékot: 1db HB ceruza, 1db üzenőfüzet, 1db órarend. Boldogan vonultak vele haza :-)
Igen napis lesz mert szeretne,de csak addig amíg rendesen megy a tanulás,ha nem akkor kiveszem.
Focista lesz a fiam,ezt még gyorsan leírom,mot jövünk a válogatásról és bevették:)))))))imád focizni:))))))))
Megyek készülődni!!!
Puszi
Sziasztok!
Nekünk nem kértek könyvjelzőt,de lehet kéne tenni mert az én fiam soha nem tudja hol tartanak:))
Nálunk csak én megyek az évnyitóra (ma lesz délután 6-kor) Apa meg marad Dorcival itthon.
Nekünk is jó sok pakk van,sajna nálunk a tk.-eket nem lehet bennt hagyni azt minden nap viszi-hozza a gyerek.Csak azokat szedik be amit egyenlőre nem használnak.
Én most értem haza, tanévnyitó értekezlet volt délelőtt. 5 órakor kezdődik az évnyitó. 3/4 5-re kell menni, a kisfiamat nem visszük, tuti nem bírna megülni.
Mivel osztályfőnök vagyok, én az osztályommal, apa pedig a lányunkkal lesz.
Nekünk sem kell könyvjelző, és egészségügyi csomagot sem kértek. A ceruzákra nekünk is á kell írni a nevét a gyereknek. Én is ráírtam mindenre az egész nevét. Eszembe sem jutott, hogy elég lenne a monogramm, ugyanis van egy másik gyerek is, akinek M. G. a monogramja, mint a lányomnak.
Nekünk sem korong, sem pálcika, semmi ilyen nem kell.
Én már a mai évnyitó miatt is izgulok! Mindannyian elmegyünk. Azt hittem, hogy a férjem szeretne ebből kimaradni, de tegnap este kiderült, hogy ő úgy gondolta, hogy mind megyünk, én meg azt, hogy ő itthon marad a két kisebbel. Örülök, hogy ő is jönni szeretne, nem számítottam erre. Minden ilyesmit messze elkerül. :) Szülőire is csak én járok.
sziasztok! Jujj holnap suli! szerintem jobban izgulunk minta gyerekek!
Nekünk nem kell könyvjelző!
Köszi!
Mi hátra ragasztottuk a könyvjelzőt. Tapasztalt anyukák ötlete alapján. Szatén vékony szalagot vettem és azt tettük a könyvbe.
Én még azért is izgulhatok, mert közel 3 év itthonlét után most megyek vissza dolgozni - tanítok, így én is kezdem a tanévet.:)))
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerül nálatok az iskolakezdés?
- Nehézkes iskolakezdés avagy mennyit tűrjünk a tanárnak?
- Honnan tudhatom meg, hogy az iskolakezdési támogatást igényelték-e a nevemben?
- Félek az iskolakezdéstől :(
- Hasznos még a leendő elsősöknek az Ablak Zsiráf, Gőgös Gunár Gedeon, Mosó masa mosodája?
- Tanítónénik, akik írni-olvasni tanítjátok az elsősöket, kérlek, jelentkezzetek! Milyen tankönyvet javasoltok?