Iskolakezdés - Leendő elsősök és akik már tapasztaltabbak (beszélgetés)
SNI-s tanuló lesz ez mit jelent ?
Azt hogy fejlesztés kap ?
Hát nekünk se lesz fáklyás menet az én kisfiam örökbefogadott és tsnt tornára járunk mert mozgás fejlesztésre van szüksége s nagyon úgy néz ki hogy diszlexia is lehet meg van rá az esély sajnos .De pont azért választatom a meiszner módszert remélem jó helye lesz
Nálunk megvolt március 7.-én a beíratás,de ez egy falusi helyi általános iskola.Fényképet is kellett vinni és 550 ft-ot a diákigazolványra,és az iskolaérettségi papírt az ovitól.Amúgy a naplómban mindent vezetek az iskolai dolgokról is,olvashatja,akit érdekel:))
Az én kisfiam koraszülött volt,és SNI-s tanuló lesz.
Meg kaptuk a papírt vihetem beíratni mert felveszik nagyon örülök ennek .
Veletek mi van ,
SENKI NEM ÍRATJA IDÉN 1 OSZTÁLYBA GYERMEKÉT ?
Hát remélem most ment vissza gyesről mind a kettő Gergő őket választotta csak biztos lesz szanálás
Ma vetünk neki egy íróasztalt csupa boldog volt .
Ez így van, a körzetes iskolából kell egy kikérőt vinni mindenképp.
Nálunk az oviban nem mondtak sokat anno ezekről a tesztekről, bár többször rákérdeztem, mindig csak az volt a válasz, hogy nagyon jó lett, semmi részletes.
Volt szülői bár okosba nem lettem de mondták hogy ha nem ide akarom íratni a gyerekemet akkor is be kell menni beíratáskor és mondani hogy máshova akarod íratni .
Azt mondták az óvónők hogy mindenkivel személyesen akarnak beszélni az iskolai tesztről.
Milyen a jó iskolatáska?
iskolataska lead 180 80x80 Milyen a jó iskolatáska?Nyakunkon az iskolakezdés, kezdjük átgondolni, mit kell még beszereznünk. Ne feledkezzünk meg egy nagyon fontos dologról: az iskolatáska kiválasztásáról. Az Egyesült Államokban évente mintegy hatezer gyermek szenved el hátizsák okozta hátsérülést, számolt be Linda Rhodes, az augustai MCGHealt Gyermekközpont foglalkozásügyi orvosa.
Az intézmény sajtótájékoztatóján elhangzottak dr. Rhodes iskolatáska-választással kapcsolatos következő tanácsai:
· Válasszunk minél könnyebb iskolatáskát, pántjai szélesek és párnázottak legyenek, a háttal érintkező oldala pedig legyen merevítéssel ellátva!
· Válasszunk a gyermek méretéhez igazodó táskát! A táska a gyermek háthosszának háromnegyedénél ne érjen túl!
· Körültekintően pakoljunk be a táskába! A megpakolt táska súlya ne legyen több a gyermek testsúlyának 15 százalékánál. A nehezebb könyvek kerüljenek közelebb a gyermek hátához. Így jobban eloszlik a súly, és nem kell előregörnyedve cipelnie a táskát.
· Ügyeljünk arra, hogy a gyermekünk helyesen, két vállon hordja a táskát. A csak egyik vállon hordott hátizsák gerincferdüléshez vezethet. A táska pántjai egyforma hosszúságúra legyenek állítva, ne legyenek sem túl rövidek, sem túl hosszúak.
Nekem a csajszi szépen megtanulgatta a betűket, és már össze tudja rakni, ír, meg el is olvassa. Nem erőltettem én, így alakult.
Sokat mesélünk, azokat kérjük, mondja vissza, illetve mesélje vissza... Az oviban is ilyesmiket csinálnak. Próbálunk neki kisebb házimunkákat adni, amivel az a cél, hogy ne hagyja félbe, fejezze be, amit elkezdett...
Az oviban csinálják a tesztet, az neki jó... Esetleg annyi a gond, hogy néha nem figyel eléggé oda...
Még azért olyan kis manó, hiába egy nagy nőcike...
Sokszor olyan, mint egy kamasz. Csak a ruhák, meg a pasik...
Vele talán nem lesz nagy gáz, bár ki tudja. Ő örül, hogy már nagy lány lesz, és sulis...
Az öccsétől már jobban félek....
sziasztok
Ma volt az oviba a farsang az utolsó az oviban olyan furcsa megnőttek jaj jövő ilyenkor már az iskolába farsangolunk .
Biztosan jó lehet,de én már ilyen fejlesztő cuccokra nem igen akarok áldozni,a logiko is egy kisebb vagyon volt,ráadásul megvan a kisfiam fejlesztő tanárának is,akihez járunk maszek alapon.
Most már az iskolai cuccok vásárlása következik,pl. íróasztal,számítógép,hátizsák,írószerek...Lesz kiadás rendesen...
igen hasonló
De van még amit a Logiko árul az a neve COLOUR CODE (magyarul szín kód )nagyon jó
Igen azok tuti jó nekünk is meg van
Én is ilyen könyveket és feladatosokat be gyűjtögetem.
Még tudom ajánlani a Logikókat fejlesztő füzetecskék .
Mi egy Győr melletti faluban lakunk,a helyi óvodában már szeptemberben elvégezték a nagycsoportosokon a Sindelar-tesztet
(részképesség-fa),és ez alapján célzottan fejelsztenek minden gyermeket.A helyi általánosban is megvolt a nyílt nap,január 15-én szombaton.Mi nem is gondolkodtunk másban.A fiúknál általában jellemző,hogy a rajzolásban jobban el vannak maradva,mint a lányok.Nem kell megijedni.Egyébként egy elsőstől reálisan még nem is várhatják el,hogy az óvodából az iskolapadba csöppenve mozdulatlanul ülje végig az órákat.
Még előttetek van szeptemberig több mint 7 hónap,ezalatt rengeteget fejlődnek a gyerekek.Én most rendeltem meg a fiamnak a LEXI-iskolaelőkészítő mesetankönyvet.
Nagyon örülök
Nálunk még most kezdik az iskola érettségi feladatot csinálgatni .Így nem tudom milyen .
De azt tudom hogy kicsit el vagyunk maradva nem nagyon akart rajzolni ,a finom mozgásokban és nagy mozgásokban is van hiányosság .Ezért járunk mozgás fejlesztésre .
Nagyon aggódom és mikor az iskolákat jártam s nyílt napokra mentünk ara gondoltam istenem az én gyerekem meg fog tudni ülni és egyebek .Sajnos a mi városunkba nagyon rossz híre van az iskolánknak így 15 km következő városba nézegetem s mentünk el a nyílt napokra .De így a kisfiamnak buszoznia kell ,jó van egy olyan járat ami oda viszi s az ajtóba teszi ki csak még olyan pici de muszáj lesz mégis ezt választanunk .
Míg 15 km nyílt napok zajlanak s már iskolák tudják ki lesz a tanítónéni s milyen nyelvet tanulnak milyen módszerél itt nálunk nagy titokban vannak ezek a dolgok senki meg ne tudja.vicc az egész
Nálatok hogy zajlik vannak nyílt napok bemehetsz megnézni az adott tanító néniket ?
Szia!Az én kisfiam is most lesz majd elsős,Ő koraszülött volt,és SNI A-s tanuló lesz,egyenlőre magántanulóként kezdi az elsőt,(szakorvosi javaslatra,immungyengeség miatt)a naplómban olvashatsz esetleg egypár dolgot.Neki Szakértői Bizottság előtt kellett teszteket kitöltenie,hogy iskolaérett-e(IQ-teszt,gyógypedagógiai felmérések voltak).Szerencsére nagyon ügyes volt,iskolaérettnek nyilvánították.Rengeteg hátránnyal indult az életben,de úgy néz ki,minden téren sikerült behoznia a lemaradásokat:))
Ha gondolod írj,szívesen beszélgetek veled.
Hát kislányom van. Az egy picit más...
Lesz fiam is, és már látom, hogy más lesz...
De azért mesélj!
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerül nálatok az iskolakezdés?
- Nehézkes iskolakezdés avagy mennyit tűrjünk a tanárnak?
- Honnan tudhatom meg, hogy az iskolakezdési támogatást igényelték-e a nevemben?
- Félek az iskolakezdéstől :(
- Hasznos még a leendő elsősöknek az Ablak Zsiráf, Gőgös Gunár Gedeon, Mosó masa mosodája?
- Tanítónénik, akik írni-olvasni tanítjátok az elsősöket, kérlek, jelentkezzetek! Milyen tankönyvet javasoltok?