Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Írós, szodabikarbónás kenyér recept

Írós, szodabikarbónás kenyér recept

Elkészítési idő 50 perc

Az Írós, szodabikarbónás kenyér hozzávalói:
450 g tönköly liszt
1 tk. só
1 tk. xilit
1 csapott tk. szódabikarbóna
10 dkg reszelt cheddar sajt (próbáltam más sajttal is, de eddig ezzel a legfinomabb)
1 tojás (villával felverve)
kb. 3-3,5 dl író (az író a joghurt és víz keveréke 2/3 joghurt és 1/3 víz arányban)


Az Írós, szodabikarbónás kenyér elkészítési módja:
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A lisztet, sót, xilitet, szódabikarbónát és a reszelt sajtot összekeverem. Hozzáadom a villával felvert tojást, és lassan adagolva hozzágyúrom az írót. Jól formázható, nem ragacsos tésztát kapok. Ha ragad, még adok lisztet hozzá, de igazából nem kell sokáig gyúrni. Cipót formálok belőle, amit kb. 2-3 cm vastagra lapítok, tetejét bevagdosom. Tetejét megszórom egy kevés liszttel és betolom a sütőbe. Kb. 30 perc alatt készre sütöm.

Finom ropogós héja lesz!


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


Az Írós, szodabikarbónás kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook