Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Írj szép idézeteket a szeretetről!😗 fórum

Írj szép idézeteket a szeretetről!😗 (fórumjáték)


1 2

“Nem a tökéleteseknek van szükségük szeretetre, hanem azoknak, akik nem tökéletesek.”


(Oscar Wilde)

“A nagy szavak nem érnek semmit, elszállnak, mint az őszi szél. De a szeretet, ha tiszta szívből fakad, elkíséri az embert, amíg él.”


(József Attila)

“Amilyen mértékben növekszik benned a szeretet, olyan mértékben szebb leszel. Mert a szeretet a lélek szépsége.”


(Szent Ágoston)

“Az igazi szeretet próbája egyedül az, hogy nem fél a másik ember szeretetétől, hogy elegendő benne a szelídség, a türelem és az alázat ahhoz, hogy elfogadja azt.”


(Pilinszky János)

“Miért csukjuk be a szemünket, amikor imádkozunk, sírunk, csókolózunk vagy álmodunk?

Azért, mert a legszebb dolgokat az életben nem a szemünkkel látjuk, hanem a szívünkkel érezzük.”


Denzel Washington

ma 09:41

Szeretlek


Forever Happy

tegnapelőtt 19:40

Az emberek mindig csak azt látják meg, amit látni akarnak, és csak akkor, ha már felkészültek rá. A valóság fájdalmasan nyilvánvaló lehet másoknak, de a szerelmes ember szeme előtt mindig ott van egy fátyol. A remény, a félelem s főleg a bizalom sűrű fátyla.

Greg Iles

jan. 18. 12:13

A szeretet olyan, mint minden nagyszerű dolog életünkben: belőle semmi sem elég. Lé­nyege, hogy szüntelen adni kell.


Markó Iván

jan. 18. 12:12

Az igavonó állat terhe elviselhetetlen, azonban a szeretet terhe örömet okoz.


A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupáda

jan. 11. 12:21

„ Félelem és az igazi szeretet egymást kizárja. Az a szeretet, amit bármiféle félelem vagy szorongás motivál, nem valódi szeretet. ”


Müller Péter

jan. 11. 12:20

„ Amit keresek, olyan szeretet,

Amiben nem kell játszani szerepet.

A szó elszáll, az emlék megmarad;

Teremtsél világot önmagad. ”


Intim Torna Illegál (együttes)

jan. 11. 12:20

„ A nagy depin és a mélypontokon két dolog segíti át az embert: a szeretet és a humor. Ezek erős védőhálók, és akik ezek nélkül él, az szegény marad és élete végéig boldogtalan lesz. ”


Bihari Viktória

jan. 11. 12:20

„ Mi másról szól az emberi élet a maga meztelenségében, mint a reményről? Mi másról, mint a szeretetről, amit az emberek, a világ legszerencsétlenebbje is, a legmeggyötörtebbek is, nyújtani képesek egymásnak? ”


Riikka Pulkkinen

jan. 11. 12:20
„ A szeretet nem azért van ingyen, mert nem ér semmit, hanem azért mert megfizethetetlen. ”
jan. 11. 12:19

„ A nők olyan lények, akiket szeretni kell, nem megérteni. ”


Oscar Wilde

jan. 9. 06:51

Hogyha az ember szeretet kap, akkor ő is jobban ki tudja mutatni azt, amit érez: a szeretetet.


Gáspár László

22. Dolog
jan. 8. 19:07

Idézd magad

Szerző: Én

jan. 8. 18:20

Amikor kedvességgel és szeretettel fordulunk mások felé - még ha nagyon finoman is -, az emberek továbbadják, és a kedvesség és a szeretet szétárad, mindenki örömére. Ezt tesszük mi emberek, képesek vagyunk szeretetet sugározni. És amikor így teszünk, érezzük a jótett hatását. Egy kicsit magasabbra emeljük a fejünket, és a szívünk csordultig telik szeretettel.


Julian Brass

jan. 8. 18:20

Minden, ami létezik, az energia. A szőlőnövény hatalmas energia, az ember hatalmas energia, a szeretet pedig a legnagyobb, legtökéletesebb energia.


Szepsy István

jan. 8. 18:19

A szeretet olyan szervező és egységesítő elv, amely a világot mindenséggé, a kaotikus tömeget pedig közösséggé alakítja.


Alan Watts

jan. 7. 20:22
Valószínű, hogy a szeretetnek nincs határa. De ez nem olyasmi, amit tanulnunk kellene, mert bennünk van. Lelkünk mélyén, eltemetve. A tanulás nem egyéb, mint kiszabadítás. Ahogy egy mentőosztag felszínre hozza egy bányaomlás mélyéről az élőket, úgy szabadíthatja ki az érlelő szenvedés a még élő és dobogó szívünket az önzés romjai alól.
jan. 7. 20:20

„A szerelem ott van a mindennapokban. Találd meg először a pillanatban, hogy felismerhesd valakiben. Nagy csalódás lesz, ha kizárólag mástól vágysz rá. Lásd meg egy pillanatban, egy ölelésben, egy csodában, egy telefonhívásban, egy dalban, egy hangban, bármiben, hiszen ami szeretetből, szívből készült, az bizony mindig többé tesz, feltölt, csak merned kell elfogadni azt, ami szerelmet ad, mosolyt, boldoggá tesz, hiszen a valódi szerelem először a mindennapokban születik meg, ott kell észrevenni, befogadni, meglátni. Az, aki erre képtelen, valójában hiába várja, hogy majd valakitől megkapja az érzést. Amíg nem tanulod meg észrevenni magad körül, magadban, az életedben, addig esélytelen, hogy bárki teljessé tegyen.”

Oravecz Nóra

jan. 7. 20:19

„A jó Isten egyszerűnek

Alkotta az eszemet.

Nincsen abban nagy modernség

Csak szelídség, szeretet.”

Karinthy Frigyes

jan. 7. 19:53
Lehet,hogy csak egy ember vagy ezen a világon, de valakinek te jelentheted magát a világot.
jan. 7. 19:48

„A megváltó szeretetben nem válik szét a nyomorult teremtmény meg a diadalmas Isten. A személyt kell figyelemmel szeretni és megkülönböztetve, a nagy Teremtő nevében, éppen. Nem kiszámítottan, egyengetve holmi égi karriereket. A hitnek legtöbbet a hit karrieristái ártanak.”

Jókai Anna

jan. 7. 19:46

„Jó vagy azokhoz, akiket szeretsz. Jó akarsz lenni azokhoz, akiket szeretsz, mert tudod, hogy akármilyen sok időt töltesz is valakivel, a végén úgy érzed majd, hogy nem voltál eleget vele.”

Stephen King

jan. 7. 19:46

„Minden embernek van egy vágya, ami csak az övé, és ez a vágy sokakat eltaszíthat tőle, de azt, aki fontos, közelebb hozza hozzá. Ez a vágy a lelkem mélyéből fakad, és olyan erős, hogy mindenkit megfertőz, aki a közelemben van.”

Paulo Coelho

jan. 7. 19:45

„Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét.

Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik.”

Weöres Sándor

jan. 7. 19:45

„Nem tudom mi a sorsod, de egy dolgot tudok: csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták hogyan lehet másokat szolgálni.”

Albert Schweitzer

jan. 7. 19:44

„Az a másodperc, amikor igazán szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata. A többi nem az. A többi boldogtalan varázslat. Őrület. Teli félelemmel és szomjúsággal. Mi persze éppen fordítva gondoljuk. Mi azt hisszük, hogy az a "valóság", amikor egyedül, kővé dermedt, magányos lélekkel élünk. Valóság a hétköznap, a közöny, az egoizmus, az én, az enyém, a pénzkereset. Valóság a tévé, a robot, a rohanás, a vásárlás, az aszfalt, a "senkihez sincs közöm" életérzése. És a szerelemről véljük, hogy káprázat, mámor. Amikor valóban szeretünk, mondják ránk az emberek, hogy "Te el vagy varázsolva, öregem! Te megőrültél!" - miközben egy tévedhetetlen hang lelkünk mélyéről azt mondja: "Itt akarok maradni, mert mindig ide vágytam! Itt akarok élni, örökké!" Amikor szeretjük egymást: kijózadonunk. Felébredünk. Életünk valóságos állapota az, amikor szeretünk. Ezt a csodát rendszerint akkor érjük el, amikor föladjuk a görcsös önvédelmünket, és elkezdünk egymásban, egymásért élni.”

Ann Brashares

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook