Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Hajna, én nem bonyolitom tul a kajákat. Teflonban olivaolajon megpiritom a krumplit, amit kis kockákra vágok, kb 1*1 centisre. Nem teszek túl sokat a serpenyőbe, először megpiritom kivulről, utána pici vizet öntök rá és megsózom, lefedem, ha megpuhult majdnem, újra piritani kezdem, és a végén reszelt fokhagymát teszek rá, vagy megszórom fokhagymagranulátummal. Magában is jó salival, köretnek is...
Fzzplz, gratula a babához és a fogyáshoz is! Nekem pont 20 kg a többletem. Nagyon jó kis fórum van itt, az tuti. :D
szalma, igyál nyugodtan, ha nem gáz akkor vihetsz magaddal saját készítésű lángost, vagy ha nem hát ez van. Egyszer-egyszer ki lehet bírni.
fzzplz, örülök neked nagyon :), én is a bmi miatt gondolok rá,hogy várnom kell, nekem még mindig 30 körül van, kb egy 20-ast még le kell dobnom. És addig még várni akarok.
Fzzplz, először is neked egy óóóriási gratula a bébihez!!! Mégegy példakép nekem, ez szuper! :))
Szalma, köszi az étrendet, tök jó ötleteket adtál. Ez a diós kefíres móka jól hangzik. A fokhagymán-olíván párolt krumplit hogy? Előbb megfőzöd? Karikákra vagy kockákra? A lángos mellé szerintem mehet a világos sör vagy fröccs, úgyhogy egészségedre!
Tita, te már nagyon benne vagy ebben, úgyhogy ne szerénykedj! Kened/vágod a betegséget, diétát. Hjja kérem, és még cikket is írsz róla :) Nem tudom, biztos a meleg is közre játszik az étványtalanságba.
Szalma ez megnyugtató, örülök neki!
A lángosért én is rajongok, viszont otthon már csináltam úgy, hogy 1/3-ot tk liszttel csináltam, jó volt :) De vendégségben biztos nem ilyen lesz! Kitartás, és jó bulit!
Tita, mégis tök sokat segítesz,ha nem vagy "öreg" meg mindannyian, olyan jó :)
A főtt kaja vacsira nekem is igényem, de ha rajtam van a mehetnék, akkor gyorsan eszem valamit és futok barátkozni, sétálni. :D Igyekszem megfőzni , h másnap legyen kajám, de ha addig nem birtam várni, h kész legyen, igy ha maradt ebédből, azt ettem. A frisset meg vittem másnap.
5 perce van a West End. Nincs az az !sten, h én kimozduljak... Nem szerzek ma mérleget.
Adjatok tanácsot, légyszi! Már régóta lebeszélt ma esti töltött lángos partira megyek. Tuti fehér lisztből lesz, majd csak picit eszem belőle. De megihatok 1 pohár sört v 1 fröccsöt mellé? Mert nekem az nehéz, pedig szoktam kérni kovászolt uborkát mellé. És utóvacsinál venném be a bogyót.Ez igy jó lesz?
Ne sajnáld! Van jobb melóm szeptembertől,2* annyi fizu, jó főnök, jó csapat. Igy szabad a nyaram. Hétfőn leirtam ide miért. :D
Tita nagyon profi, és nagyon örülök, h elindult a fogyása!
Képzeljétek találkoztam 1 régi barátunkkal, aki 2 hónapja nem látott, és szerinte fogytam, pedig csak eszek ch-t azóta! :D Nincs mérlegem, de a farmerjaim bővebbek.
Juj, kellene menni digitális mérleget venni,:S
Dehogy vagyok én nagy öreg, még egy év sincs a hátam mögött :), csak megosztom a dolgokat másokkal ,mert a dolgoknak az a dolguk,hogy megosztódjanak.
Jaj de szépen meg lett ez fogalmazva. :D
Erre mondta RR, h teljesen jó. Előre is elnézést, Ti sokkal profibbak vagytok. :)
1. nap:
R: graham kenyér, sonka, paradicsom, kávé, fél dl
tej, édesitőszer
T: korpovit keksz, kávé, 1dl tej, édesitő
E: zöldségleves ( répa, fehérrépa, karfiol)
Bácskai durumspagetti parasztosan (száraz kolbászos lecsóalapú szósz kefirrel habarva)
U: alma és körte fahéjjal meghintve
V: graham kenyér, sonka, paprika, paradicsom
2. nap:
R: nagyjából ugyanaz
T: kis kefir, 2 korpovit
E: barnarizses párolt zöldség, tárkonyos karfiolos, zöldbabos pulykamell kefirrel
U: 2 nektarin
V: ugyanaz, mint ebédre
3. nap:
R: cabanossi kolbász, majonézes torma, graham kenyér, kávé, kis tej, édesitőszer
T: kefirben elkevert darált dió és édesitőszer( 1 sütiban krém, és hülyén hangzik, de fincsi) :D
E: fokhagymás, oliván párolt krumpli, zsályás sült csirkemell, házi csalamádé
U: körte
V: teljes kiőrlésű bagettből hot dog
Üditőként néha light kólát de főleg citromos vizet szoktam inni. Ha későn érek haza, és sok a savam, bedobok 1-2 korpovit kekszet utóvacsira kis sonkával. Mennyiségeket nem irtam, 1 vékony szelet kenyeret szoktam enni, itthon sütöm, graham és tk liszt, v rozsliszt hozzáadásával, tehát ne nagy bolti szeletre gondoljatok. Vélemény?
Tita! Gyerünk, gyerünk, gyűrd csak le! Te vagy a fő példaképen, kicsit olyan vagy itt köztünk, mint a "nagy öreg" :) Gratu a fogyáshoz. Ma már én is jobban vagyok, szerintem holnap este elkezdem a gyógyszert. Elég jól megy a meló, csak most kezdett dagadni a lábam.
Szalma kirúgtak? Sajnálom :(
Puszi mindenkinek
Tita, az előbb meg sem dicsértelek a fogyás miatt! Nagyon ügyes vagy ám!! :))
Betsssy, szerintem azért kaptál volna augusztusra időpontot, mert valaki visszamondta. Ilyenkor megpróbálják azt elsózni, hogy ne legyen luk.
Szalma, jutalomfalatok, hmmm ez jó ötlet :)) Köszi, jól vagyok már a gyógyszerrel. Nincs már hasmenés szerencsére. Hétvégén megpróbálom megemelni az adagot megint, úgyhogy drukkoljatok! Az étvágytalanság nálam is megvan ugyanúgy.
Sziasztok! Bocsánat, h hiába igértem, nem tudtam tegnap leirni az "étrendet", de a kirúgásom miatt kellett mennem könyvelőhöz és igy pár dolgot el is intéztem utközben.
Megint mennyit irtatok!:) Monyec, ugy örülök, h jol gyogyulsz!
A mozgással kapcsolatban RR azt mondta, h heti 2* fél óra séta is jó már. Én is lusta vagyok ám, de ha ráveszem magam 3-4 tornagyakorlatra (hasizom, kitörés, ne nagy dolgokra gondoljatok :D), és a séta, meg a bringázás, az tuti jó lesz. Ma is tervezek tornát, utána megjutalmazom magam valami jó kis filmmel. Valószinű kutyának készültem, mert ha kitalálok magamnak ilyen kis "jutalomfalatokat", sokkal szivesebben csinálok bármit... XD XD
Hajna! Jobban vagy már a gyógyszertől? Nekem semmi bajom. 2. szem bogyó, és semmi. Nincs hasmars, hányinger, étvágyam eltűnt mondjuk... De asszem az rajta is van a betegtájékoztatón. Nemsokára irom a kaját, beugrik 1 barátnőm, utána folytatom. :)
Az IR miatt egyszer sem sírtam (még). Valahogy tudomásul vettem,hogy ez van. A kórházi bentlét készített ki nagyon.
Én is abban reménykedem, hogy max. egy citológiai kenetlevétel szerűen lesz kellemetlen.
Érdekes, amit írtok ezzel a sírással kapcsolatban. Én sosem sírtam az IR miatt. A meddőség miatt igen, de az IR miatt nem. Én örültem, hogy kiderült. Meggyugtatott, hogy nem hiába erősködtem annyit, hogy baj van. (Férjem szerint persze ezzel bevonzottam magamnak...)
Monyec, ne félj a katéterkivételtől! Meg sem fogod érezni, annyi mint egy vizsgálat.) Most nagyon okos vagyok ám, de még nem volt ilyenem. Csak így képzelem.)
Tita, csatlakozom, a mozgással dettó így vagyok én is. Én 12 évig egyfolytában jártam heti 2x-3x tornázni. Aztán egyszer csak elég volt. Azóta próbáltam megint itt-ott, de nagyon nehezen veszem rá magam. Ebben a melegben meg eszembe se jut. Én is, ahogy Monyec írta, rühellem, ha bámulnak, mindig próbáltam olyan tornát keresni, ahol hozzám hasonlóak, meg háziasszonyok van, nem pedig ilyen kitartott, unatkozó libák.
Monyec, megmondom őszintén, mi ugyanúgy próbálkozunk, mint előtte. Nálunk ugye elméletileg csak lombikkal lehet, így nem sok esélyünk van amúgy se. Meg mire hat nálam is a gyógyszer, szóval fokozottan hátrányos helyzetűek vagyunk. Viszont az én ismerőseim között, akik így spontán lettek terhesek és IR-kezelés alatt álltak, semmi baj nem lett a babával, nem vetéltek el, pedig még közel sem volt tökéletes az értékük. Igaz, hogy fokozottan figyeltek rájuk, de minden rendben volt velük szerencsére. Így ezen a téren én bátrabb vagyok.
A hasi varratokat már hétfőn kiszedte a doki. Ma a katétert szedi ki a méhemből. Egy kicsit félek tőle, de bízom nagyon a dokimban. Először megpróbálunk majd simán próbálkozni, majd csak ha az nem jön össze akkor megyünk tovább.
Brigus! Tényleg ne sírj! Fel a fejjel. Szeretünk! Én is nagyon örülök, hogy ilyen jó kis csapat verődött itt össze (még semmilyen fórumra nem írtam ilyen huzamosabb ideig, mert undokok voltak az ott csevegők). Segítünk bármiben! Amúgy meg, ma sírd ki magad jól, utána jobb lesz. Én hétfőn du a kórházból hazafelé bőgtem végig az utat, meg itthon amikor elment a férjem dolgozni. De utána már jobb lett. Azóta nem is sírtam (csak összegyűltek a könnyeim..)
Fúú a konditerem a halálom, mikor mellettem csontkollekciók ( és bocsánat nem soványok vagy szépek, olyanok akiknek rá van tapadva a bőr a fejére és a vizet nem nyeli le csak kiöblíti a száját vele) futnak én meg csak gyorsan sétálok a futópadon,mert egyrészt azt kell másrészt az is sok néha.
Hajni a másik fórumozó aki elhiszi és neki azt mondta az orvos,hogy az 50-es terhelt érték kiváló, és veled vitatkozik kb boszorkányüldözést tartva, én a végére mindig leírom,hogy ok,ha mégis mi szeretettel várjuk ide, amúgy meg mindenki úgy cseszi el az életét ahogy akarja.
Az új cikket is belinkelem majd persze.
Ezt már szeretem, mikor ilyen sokat írtok.
Ági, ezt én is hallottam, hogy a fahéj kifejezetten jó nekünk. Kár, hogy nem szeretem :( No majd megpróbálom azért becsempészni ide-oda.
Ájrin, az évek alatt az ember teljesen kiműveli magát és nem lehet falhoz állítani. A probléma ezzel csak az, hogy akik még az elején tartanak a meddőségi problémáknak, azokat egy ilyen doki simán le tud szerelni. Én rengeteg ilyennel találkoztam a fórumokon, hogy ő állítja, hogy ő teljesen rendben van, mert neki a doki azt mondta és kikéri magának, hogy neki bármi baja lehet. Aztán kérdezem, volt-e IR-vizsgálata, immonulógia, genetika és azt se tudják miről beszélek, de neki nincs ilyenje és ő egészséges, mert azt mondta a nőgyógyásza. Ó, én imádom a nőgyógyászomat, de ha rá hallgatok, hogy jó a 4.8-as TSH-m, akkor tényleg mindig más gyerekéért fogok bőgni és nekem sosem lesz. Ájrin, úgy látom hasonló a sorsunk a felesleges lombikokkal... Még jó, hogy mindenhol a megelőzést szajkózzák, aztán ha az ember így tesz, kivágják az ajtón.
Brigus, ne sírj, itt vagyunk mi neked és látod, milyen kis összetartó banda lett itt, nem vagy egyedül!
Tita, én nem tudok semmit a PCOS körökről. Ők nem azok, akik ilyen előadásokat tartanak? Ha fent lesz a diétáról a cikked, belinkeled?
Monyec, örülök, hogy gyógyulgatsz! Ha viszket, az már jó! Mikor szedik ki a varratokat? Utána már sokkal jobb lesz meglátod. Szerintem ha rendben vannak az értékeid, lehet probálkozni. Egyébként mire gondolsz, simán próbálkozásra vagy valami beavatkozásra (lombik/inszem)?
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?