Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

74322. Lavender_ (válaszként erre: 74319. - Tejespite)
2013. júl. 8. 11:08
20 dkg-t lehet enni uzsira vagy tízóraira. Én is s.b. lekvárt csináltam hétvégén, életemben először és cukormentesen. De visszafogtam magam és csak 2 db-ot ettem meg közben, inkább tettem félre belőle uzsonnára. :)
74321. Lavender_ (válaszként erre: 74320. - Barnarizs)
2013. júl. 8. 11:07

Értem, köszi. Illetve nem értem, hogy miért van ez az egész, de mindegy.

Egyébként a metformin csak az éhgyomrit viszi le, a terheltet a sok mozgás elvileg meg a diéta. Nekem meg semmi kb. Én kezdem feladni ezt az egészet, lassan két év alatt semmit nem javultam. Lehet kérek távkonzit RR-tól.

74320. barnarizs (válaszként erre: 74318. - Lavender_)
2013. júl. 8. 11:00

A terhelt értékeim decemberben nézték utoljára.

Az valamennyire emlekedett volt, de nem volt durva. Szerintem NEKEM tök fölösleges volt szednem a merckformint. De nyilván a doki jót akart, azért írta fel.

Valószínű clostyt fogok kapni, de szerdán már okosabb leszek.

Nálam azért extrém kiugró eredmények nincsenek, szóval elég egyszerű eset vagyok. De ezt mondta is ő is.

Ami engem nagyon zavart, hogy a normális, jó eredményeim mellett barnáztam folyamatosan...

74319. Tejespite
2013. júl. 8. 11:00

Lányok, a barackból mennyi a megengedett mennyiség? Imádom a sárgabarackot, most 3 napon át napi egyet megettem uzsonnára, de a héten lekvárt akarok befőzni, és eddig ez úgy ment h egyet a tálba, egyet a számba (kis túlzással) amikor magoztam. Ezt most is megtettem a meggyel és a ribizlivel, de a barackkal mennyire fogjam vissza magam? (csak emlékeztetőnek: gyógyszert nem szedek a cukorra, az éhgyomrim 6 alatt van, étkezés utáni (nem mindig mérem) majdnem mindig 7,5 alatti, tegnap pl. 5.3 volt 2,5 órával utána, akkor jutott eszembe. A Hb1Ac-m 5.9 volt)

Köszi!

(Bocs, h ilyen viszonylag kis problémával jövök ide most, amikor ennél sokkal komolyabb kérdéseitek vannak!)

74318. Lavender_ (válaszként erre: 74317. - Barnarizs)
2013. júl. 8. 10:56

Szia!

De a terhelt értékeid is jók? Mert az éhgyomri csak egy dolog.

És milyen kezelést fogsz kapni, azt nem mondta? Clostit + Utro-t? Bocsi, hogy így kíváncsiskodok, de nekem is hasonló a problémám, csak nekem a terheltjeim nagyon magasak.

Meg mostmár én is a ciklus 10,13. napján is barnázok, és most megjött pé. után 13. napra. :( Valami nagyon nem jól alakul nálam sem. Hiába a diéta meg a mozgás. Teljesen összeomlott minden ami eddig javulni látszott, a tüneteim is brutál szarok és az éhgyomri cukrom ma 5,6 volt, ami még elvileg jó, de nekem még SOHA nem volt ennyi, mindig 4,6 szokott lenni. Nem tudom, mit csináljak.

74317. barnarizs
2013. júl. 8. 10:43

Egyébként nekem azt is mondta, hogy 3,3-as éhgyomri inzulinnal kizárt, hogy IR-em van....

És nem emiatt, hanem ettől függetlenül is eldöntöttem, hogy a MM-be majd csak szeptemberben megyek vissza, Tűű-höz. Mert igazából nem látom túl sok értelmét... hogy hümmögjön kicsit a leleteim felett, hogy jók az eredményeim, mégsem törtnéik semmi... majd ősszel vakargatjuk a fejünket, ezen már nem múlik semmi! :)

74316. barnarizs (válaszként erre: 74311. - Tittike76)
2013. júl. 8. 10:40

Hát, hajrá ezzel az orvoskereséssel!!!!!

Tudod, én már írtam egyszer-kétszer, hogy járj a végére.

74315. ba7da9cfc0 (válaszként erre: 74314. - Szepa74)
2013. júl. 8. 10:00
Jah én nem szedek rá semmit. Nekem magától ilyen, nálunk ez örökletes. Nekem arra kell figyelni, hogy ne legyen nagyon alacsony.
74314. szepa74 (válaszként erre: 74313. - Ba7da9cfc0)
2013. júl. 8. 09:39
igen rázott is a hideg de tavaly még 5,4 volt májusban aztán fokozatosan emeltek az adagon most meg vissza kellett vanni így letrox75mg szedek
74313. ba7da9cfc0 (válaszként erre: 74312. - Szepa74)
2013. júl. 8. 09:22
Hú, akkor neked sem éppen magas. Nekem 0,5 körül szokott lenni, de márciusban 0,3 volt.
74312. szepa74 (válaszként erre: 74310. - Ba7da9cfc0)
2013. júl. 8. 08:46
Eperke én femibiont szedek és legutobb 0,08 volt a tsh
74311. Tittike76 (válaszként erre: 74303. - Barnarizs)
2013. júl. 8. 07:14

"Egyébként még azt is mondta - és valamelyest el tudom neki hinni, a saját esetemből kiidnulva is - hogy nemrég valakinek eszébe jutott az IR és a PCO(S), elővették, és most előszeretettel alkalmazzák az erre vonatkozó protokollt sok olyan nőre, akinek semmi köze ehhez a betegséghez..."

Na erre reagálnék. Mert ez a mondat annyira megfogott. Ugyanezen a véleményen vagyok. Sok nőre ráhúzzák a pcos diagnózist, mert produkál tüneteket. De egy-két vérvétel nem elég, hogy alátámasszák a diagnózist. És egy csomó hormonális betegség tünete ugyanaz!!! Szerintem "divat" lett az orvosok körében a pcos és akire ráillik a Rotterdami (szerintem nagyon tág és nem egzakt) kritérium rendszer alapján, akkor hurrá és ez a bajod.

Én egyre inkább kétlem, hogy nekem pcos-em van. IR van, az tuti. De pl nincs túlpörögve az LH-m, van ciklusom, nincsenek cisztáim, ezek ellent mondanak a klasszik pcos-nek.

Nekem sem ártana egy jó orvos, aki végre kideríti, hogy mi is akkor a bajom (mert nem hiszem el a pcos-t) és megfelelően kezeli is.

74310. ba7da9cfc0
2013. júl. 8. 07:02

Látom tegnap téma volt a folsav. Az aloe Vera-s folsvaról tudtok valamit? Álítólag abban ilyen természtes, aktív folsav van.

Ha nekem nagyon alacsony a TSH-m, akkor nem is jó a femibion?

74309. mazsola22
2013. júl. 7. 19:08
Köszönöm mindenkinek, vettem femibiont.
74308. Ditkebaba
2013. júl. 7. 17:49
Megnéztem a Sejtjeink című filmet ebéd után, és csak most tudtam abbahagyni a zokogást. De azt hiszem jól esett, sok feszültség kijött...
74307. Viki77_2 (válaszként erre: 74306. - Barnarizs)
2013. júl. 7. 15:09

Mondtam már :) Több oka is van:

Mert nem akarok most per pill gyereket.

Nagyon rosszak a fizikai kondícióim (180-as regulázott vérnyomás, 50 kg túlsúly)

És, ha indukál is nekem peteérést, ha leállunk, utána valszeg ugyanúgy marad.

Nekem egysezrűen csak egy jó eredményű rövid távú túra lenne.

Szóval, mi értelme? Te gyereket akarsz, ugye?

Ha leáll a closty, nem garancia hogy utána a ciklus örökre megváltozik pozitívan.

Van a piacon ezer gyógyszer, csak nem kapjuk, mert egyrészt drágák, másrészt nem merik csak úgy alkalmazni őket, mivel még nincs kidolgozott terápia anovulációra, klasszikus PCOS-re, stb.-re. 3as kezelés van IR-re, és az gyakorlatilag veszélytelen és barátságos kis kúra.

Lenne mit adni, de ahhoz pontos hatásvizsgálat, stb. kéne, ami nincs még. Tudod sztem hogy müxik az orvosi világ, nagyjából.

74306. barnarizs (válaszként erre: 74305. - Viki77_2)
2013. júl. 7. 14:26

Nyilván csodát ő sem tud tenni, és azokkal a gyógyszerekkel tud variálni, amik a piacon vannak.

De ha az 98%-ban beválik, akkor az nem rossz arány... főleg a többi csodadokihoz képest.

Én már csak azt nem értem, hogy te miért nem mész el hozzá???????

74305. Viki77_2 (válaszként erre: 74303. - Barnarizs)
2013. júl. 7. 12:44

Igen, leírod a saját tapasztalatod szemszögéből azt, amit ő is részletez a honlapján is :)

Tudod, rengeteg hormonális baj okoz IR-t, aztán onnanfelől kezelik...

Én már nem erőltetem, nem is emlegetem, de ő pl. 30 éve fődoki, csak tud valamit a dolgokról, mondjuk closty-t használ ő is a peteérés helyrehozására, én magamon is totál azt látom hogy egész egyszerűen nem jó a peteérésem, és valami időzített kombó kéne, de egyserűen, ahogy te is írod, nincs orvos aki foglalkozna vele.

(gyakori vérvétel, teljes ciklus alapos követése, elemezni annyira már nem is kell, még egy laikus is tud olvasni a jelekből akár).

Tökre örülök, majd mindent írj meg ám :)

74304. barnarizs (válaszként erre: 74303. - Barnarizs)
2013. júl. 7. 11:21
Ja, és még annyi, hogy majdnem egy éve járok a MM-be, az eredményeim tök jók, mégis maradtak a tünetek (barnázás).
74303. barnarizs
2013. júl. 7. 11:15

Sziasztok!

Végre ideértem.... bocs, de elég sűrű volt a hétvége, esküvőn voltunk.

Szóval a lényeg, hogy pályafutásom alatt látott 4 nőgyógyász és 1 endokrinológus.

Az eddigi vérvételeim alapján, tehát a klasszikus protokoll alapján (21. napi progi, stb.) mindenki azt mondta, hogy igenigen, van peteérésem, és teljesen jó, és minden rendben van...

És ha feltettem a kérdést, hogy miért maszatolok a 10-13. napon, a 18. napon, és mensi előtt, akkor mind csak annyit tudott mondani, hogy ilyen a hormonrendszerem, így működök, és szokjam meg... ???????

És aztán Vikinek köszönhetően mentem el SiklósiGyörgyhöz.

Ő megnézte az eredményeimet. Az összest, szépen, egyesével, amit az elmúlt 1,5 évben volt.

És mondta, hogy ez bizony lehet, hogy peteérés, de olyan halovány, olyan gyenge, hogy nincs utána elegendő progitermelés. És elsődleges feladat helyre állítani a peteérés MINŐSÉGÉT.

Egyébként még azt is mondta - és valamelyest el tudom neki hinni, a saját esetemből kiidnulva is - hogy nemrég valakinek eszébe jutott az IR és a PCO(S), elővették, és most előszeretettel alkalmazzák az erre vonatkozó protokollt sok olyan nőre, akinek semmi köze ehhez a betegséghez...

Sok érdekességet mondott, és valamiért számomra igen meggyőző volt. A korábbi tapasztalatimmal ellentétben, úgy éreztem, hogy neki van is valami fogalma arról, hogy mit miért csinál.

És most, az ő kérésére csináltattam egy 20., 22. és egy 26. napi vérvételt. A 22. napi 45 körül volt, tehát az átlag protokoll szerint bőven peteérési határon belül vagyok.

Csak hogy a 26. napi már 29 volt, tehá édeskevés, és lecsökkent. És el is kezdődött a maszatolás.

Ő erre a 45-50-60-ra azt mondta, hogy kevés. Ezt sokkal jobban fel kell tornázni, hogy ne legyen gond. Mármint nem csaka teherbeeséssel ne legyen gond, hanem a megtartásával sem.

Nagyjából itt tart most a történet. Mindenképpen le fogok írni nektek minden tapasztalatot. Majd meglátjuk mi történik. Nekem mindenesetre az is rengeteg erőt adott, hogy egyrészt tök pozitív ember, másrészt nem a karját tárta szét, hanem értelmes, elfogadható indokokkal alátámasztva magyarázta el a mi miértet.

74302. cirmi83 (válaszként erre: 74298. - Pasdechat)
2013. júl. 7. 08:24
Akinek folsav-anyagcsere zavara van, annak nem elég a 3 mg-os folsav, mert a szervezete nem tudja hasznosítani, mivel az nem biológiailag aktív, így folsavhiányos a szervezete, még akkor is ha nem szed Mercket.Az pedig csak tovább ront a dolgon. Sajnos minden második nőnek van meg ez az anyagcsere zavar, és ezt csak a femibionnal tudja "kezelni", persze csak akkor, ha nem autoimmun eredetű pajzsmirigybetegsége van.
74301. pasdechat
2013. júl. 6. 23:08
mivel a femibionban nincsenek ásványi anyagok, a gravidában vannak, ezért váltottam anno a gravidára (ez is jódos). akkor pm-alulműködésem volt jó anti-tpo-val, szóval jól jött a jód. :)
74300. pasdechat (válaszként erre: 74299. - Pasdechat)
2013. júl. 6. 23:03
12 :)
74299. pasdechat (válaszként erre: 74298. - Pasdechat)
2013. júl. 6. 23:02
egyébként a terhességem elején én is ezt szedtem, de akkor még jó volt az anti-tpo-m. most megint jó és a tsh-m is, de nem merek jódosat szedni. ha lesz kistesó, majd meglátjuk, mert az első 12 hétben valóban az a legjobb :) ( a 22 hét után gravidára váltottam).
74298. pasdechat (válaszként erre: 74293. - Cirmi83)
2013. júl. 6. 22:58
hát.... én szedek folsavat, de nagyon jó a szintem, pedig mercket szedek. nem mindenkinek jó a femibion, mert akinek autoimmun pm-betegsége van vagy túlműködése, annak nem jó a jódos vitamin. én sima 3 mg-os folsavat szedek...
74297. kutykurutty3 (válaszként erre: 74290. - Mazsola22)
2013. júl. 6. 13:10
SZia. Én is azt szedem, és MM-es dokinéni azt mondta, ez jó választás. De eddig minden dokim ezt ajánlotta.
74296. szepa74 (válaszként erre: 74290. - Mazsola22)
2013. júl. 6. 12:58
Szia én femibiont szedek és meg vagyok elégedve vele 19+5 napos vagyok.előző terhességeimnél elevitett szedtem koraszülötként nem maradtak életben,nem tudom,hogy volt -e köze hozzá,de én amúgyis szenvedtem a széklettel mert sok benne a vas.ja és 3 éve metformintott szedek még most is.
74295. Viki77_2 (válaszként erre: 74292. - Masnifüles)
2013. júl. 6. 12:45
Igen, valószínűleg amiatt. És a Bromot majd szedni kell.
74294. Ditkebaba (válaszként erre: 74290. - Mazsola22)
2013. júl. 6. 12:10
Én is azt szedem, pontosan azért, amit Cirmi írt.
74293. cirmi83 (válaszként erre: 74290. - Mazsola22)
2013. júl. 6. 11:39
Femibion a legjobb, mert az az egyetlen,ami biológiailag aktív folsavat tartalmaz, és ha Te is szedsz valami Merckformint, vagy Meforalt, akkor a Femibiont válaszd mellé, mert ezek a gyógyszerek egyébként is csökkentik a folsav felszívódását és folsavhiányos lesz a szervezeted, ami teherbeesés előtt és terhesség alatt nagyon nem jó. Valószínű, hogy én is emiatt veszítettem el 3 héttel ezelőtt a babánkat, 10 hetesen. :( CSAK FEMIBION!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook