Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
kíváncsi vagyok, mit mond majd neked a doki...
pl. mitől ment fel az fsh
sziasztok lyányok,
megvannak a hormonjaim, hát elég gyászos..
tudni kell hozzá, h 3.cn voltam délben, nem éhgyomorra, kb 2-3órája ettem 40g cht és közben iszogattam szinte 0chs izesitett vizet és rajtam kivül kb csak az úszomesterek tartózkodnak napon..
tsh 0,88 miu/l 0,35-4,94
t3 2,99 pg/ml 1,71-3,71
t4 1,54 ng/dl 0,70
fsh 25,23 iu/l 2,00-22 iu/l *
lh 10,28 iu/l 1,00-105
prolaktin 10,15 ng/ml 1,39-24,20
d3 40,3 ng/ml 23-60 wtf??
c peptid 1,94 ng/ml 0,8-4,2
thyreoglobulin aat (atg) 676 ui/ml 0-115 *
dhea.s 6,64 umol/l 1,65-11
ösztradiol 16,4 pg/ml 30-411 *
thyreoglobulin 0,265 ng/ml 3-80 *
se inzulin 8 uu/ml 2,6-24,9
progeszteron 0,5 ng/ml 0,5-27 *
shbg 60,5 nm/l 18-114
atpo 551,6 u/ml 0-63 *
összprolaktin 9,89 ng/ml 1,39-24,2
aktiv prolaktin 7,94 ng/ml
makroprolaktin 1,95 ng/ml
tesztot nem nézett:(
izotopon nem volt semmi extra, annyi h lassabban veszi fel pm a cuccost, de mondta néni h tiroxin miatt
atpo kicsit más mértékegység,u helyett iu,de duplája a 2évvel ezelöttinek, amit érzek is h mostanában fezsit, de hát a stressz..
na visszaolvasok..
Biztos vagyok benne,hogy a lombikos gyógyszerekkel is lesz valami.
Sajnos annak emelik az árát, amiben üzlet van...
Ilyenek a létfontosságú gyógyszerek, a hormontartalmúak, és még lehetne sorolni...
Az endokrinológust kérdeztem, mi a helyzet az IR-sek gyógyszerével? Nem tudja... nekem mindenesetre most kiírta a 3 havit, de szépen rá van írva, mikor lehet kiváltani. Nekem ez eddig fel sem tűnt. De háziorvos ugyanezt a dózist (3x850 mg) nem írhatja ki, csodálkoztam is, miért mindig 500-ast ír.
Hát igen, a fogyással szépen javulnak az eredmények is! Nagyon ügyes vagy, büszkék vagyunk rád! :) Menni fog a többi is szépen lefelé.
Most olvastam egy másik fórumon, hogy júli 1-től nagy változások lesznek a gyógyszeriparban, áremelések várhatók, és lehet, hogy érintik a lombik szurijainkat is, mert azokon is elég nagy a támogatás. Marhára örülök komolyan... Most mondjuk rákerestem, de nem találtam konkrétan a lombikosokéról semmit, csak ezt olvastam mindenhol:
"A jelenleg kapható több mint négyezer fajta támogatott gyógyszerből valamivel több mint 1500-ért kell háromszáz forintot vagy ennél kevesebbet fizetni. A készítmények többsége súlyos betegségek drága gyógyszere, amelynek árát 100 vagy 90%-kal támogatja a biztosító. A szakmai szervezetek azt mondják, ezek fogyasztói árát kellene megemelni a gyógyszerkassza terhének csökkentése érdekében. A kérdés az: hogyan reagálnak erre a betegek."
A csala teát én is csak dicsérni tudom...
Reggel iszom éhgyomorra, állítólag az anyagcserét is javítja.
Lányok az output gondra tuti megoldás a Csala-féle Natúrvarázs tea. Este kell meginni 1 pohárral és reggel lesz output tutira. Nincs rossz íze a teának és nekem azt mondta a term.gyógyász, h folyamatosan lehet inni.
Egyébként írtam tegnap a glucomannanról, ami az emésztési problémákat is megoldja.
Íme egy magyar nyelvű kivonat :
Mi ez és honnan származik?
A glucomannan egy vízoldékony étkezési rost, amit a Kígyópálma gyökeréből vonnak ki (Amorphophallus konjac). Mivel ételeinkben gyakorlatilag nem található meg, ezért csakis kiegészítőkből juthatunk hozzá.
Hogyan működik, és milyen kutatások támasztják alá működését?
A glucomannan egy étkezési rost, mely segít növelni a széklet térfogatát oly módon, hogy vizet köt meg. Ezáltal a salakanyagok jóval könnyebben haladnak át a vastagbélen, így megelőzi az arra háruló esetleges stresszhatásokat. Mikor székrekedés kezelésére használták, a glucomannan 12 órán belül eredményeket produkált (bélmozgások)1. A glucomannan szedése a székrekedés kezelésének egy elfogadott és biztonságos módja.2
Mivel a glucomannan egy rost, ezért elősegítheti a zsírégetést, valamint az egészséges testsúlykontrollt azzal, hogy megköti a zsírokat, kitölti a gyomrot és lassítja a szénhidrátok felszívódását. A rost által megkötött zsírok nem emésztődnek meg, hanem a rostokkal együtt távoznak szervezetünkből, így kalóriaértékük nullára csökken. A gyomorban az üres helyek kitöltésével teltségérzetet okoz. Így kevesebbet eszünk, ami aztán – nagyon leegyszerűsítve – arra készteti szervezetünket, hogy a zsírraktárakból nyerjen energiát. A sikeres zsírégetés esélye jóval nagyobb, ha glucomannant fogyasztunk. Kutatások kimutatták, hogy akár 2,5 kg súlycsökkenést is elérhetünk 8 hét alatt, edzés nélkül, ha beveszünk egy gramm glucomannant 250 ml vízzel, egy órával minden étkezés előtt!
A glucomannan használata csökkentheti a koleszterinszintet is.3 Számos kutatás megerősítette, hogy az LDL koleszterin szintjének csökkentése (a „rossz” koleszterin) és a HDL koleszterin szintjének növekedése (ez a „jó” koleszterin) erősen összefügg a glucomannan fogyasztásával. 4 Ez jó hír azoknak, akik esetleg magas vérnyomással, vagy szív-és érrendszeri problémákkal küszködnek.
A glucomannan segít normalizálni a vércukorszintet is azzal, hogy az ételek emésztését lelassítja. 5 Kutatások alapján kijelenthető, hogy a cukorbetegek számára is hasznos lehet, mivel a glucomannan fogyasztásával szervezetük ételekre adott reakcióit jobban tudják kontrollálni, ezért a szigorú diéta kötöttségein is lazíthatnak egy kicsit, és betegségük jóval kezelhetőbbé válik. 6
A glucomannan a különféle testsúlycsökkentő termékek kedvelt összetevője, többek között testsúlykontrolláló és inzulinszint-szabályozó tulajdonságainak köszönhetően.
Mikor van rá szükség és mik a hiánytünetei?
A glucomannan nem esszenciális tápanyag, ezért nincs belőle meghatározva a napi szükséges mennyiség (RDA). Hiánytünetei nem ismertek.
Mennyit szedjek? Vannak mellékhatásai?
Nagy dózisok alkalmazásakor (3-4 gramm naponta) gyakori bélmozgások jelentkeznek mellékhatásként. Tapasztaljuk ki, hogy hogyan toleráljuk a glucomannant úgy, hogy az ajánlott mennyiség felével kezdünk, és ha nem jelentkeznek panaszok, fokozatosan növeljük a mennyiséget. Az ajánlott adagolást ne lépjük túl!
Ne fogyasszunk glucomannant ha problémáink vannak a nyelőcsövünkkel, mivel ez esetben a megduzzadó rostok köhögésre ingerelhetnek.
Sajnos én ellenpéldája vagyok a diétának, a napi 5x-i étkezésnek. Olyan falási rohamaim voltak, és nem voltam jól, ill. volt amikor híztam is.
Fehérje turmixot szoktam inni, ill. amit próbálok betartani, nincs cukor,tészta, rizs, krumpliból nagyon ritkán eszem.
Nem mondom, hogy nem bűnözök, mert ez nem igaz...
Sport: gyaloglás, ill. biciklivel járok mindenhova.
Aranyosak vagytok, köszönöm szépen!
Hát, az az igazság itt is látszik, hogy nekem tetemes túlsúlyom van :-(, ezért látványosabb a javulás...
persze ehhez hozzátartozik, hogy még egy 10-et le kéne dobnom... :-(
az idő sürget, lombikozni szeretnénk...
Sziasztok!
Most jövök az endokrinológustól...
van eredményem:
2011. március:
0 cukor. 4,9
120 cukor 5,1
0 inzulin: 33
120 inzulin: 83,7
2012.május -9 kg
0 cukor: 4,1
120 cukor: 5,1
0 inzulin: 2,5
120 inzulin: 17,1
továbbra is adimet, és letrox
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?