Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

38712. fb594c0e36
2012. szept. 14. 20:17

Sziasztok!

Jucus gratulálok a -20 kghoz!

Hajni szuper csaj vagy a virágos ruhában!!!!!!!!!!

Lujzika édes a kislányod és te is szép mennyasszony voltál ám!

Én is szeretnék varrni tudni, elképzelésem lenne, még varrógép is…de rettentő ügyetlen vagyok.

A szülői értekezleten tényleg voltak idegölő szülőtársak :)

Én továbbra is fáradt vagyok nagyon, nem tudom h. csak a munka miatt van-e. Remélem javulni fog a helyzet, mert így délután, este már semmire se vagyok jó.

38711. Shanee (válaszként erre: 38708. - Ivi79)
2012. szept. 14. 20:14
nem tudtam, hogy ő az egycseppes :)
2012. szept. 14. 20:11
Ivi, én már befejeztem, h felnőtt embeeket győzködök arról,h képesek azt megtenni ami miatt úgy néznek másokra,mint a véresongyra. Egy-két kollégám tényleg ezt csináljam meg előadják,h hát háztartás meg gyerek meg 40 évesek meg az ő férjük nem jogász. Szarok rá, akkor reggelire 2 helyett csak 1 kiflit nyomsz és kocsi helyett sétálva jössz munkába ( egy faluról beszélünk,a távolság mint olyan nem fogalom), ennyi. Ehhez nem kell pénz, nem kell különösebb idő, Ettől ha komolyan csinálja le is dobna 4-5kilót szerintem.
2012. szept. 14. 20:06
Egy picit megvan dagadva,de szerintem az a szuri helye. Rakott bele apró pici vattalabdacsokat előtte, azokat valami üvegcsébe rakta, nem tudom mi volt ráírva csak ilyen tipikus barna gyógyszertári üvegben volt, az 1-2 percig ott nyaralt benne, utána közölte a zasszisztensnővel (aki egy rühes mosolytalan k.urva, egyébként Pirike),h tömör cementet kér. Ennyit hallottam, külsőre szépen néznek egyébként ki, nem ilyen egysíkúak,hanem rendesen fogalakúra vannak csinálva, makulátlan a szám belülről, legalábbis a tükörből:D
38708. ivi79 (válaszként erre: 38695. - Shanee)
2012. szept. 14. 20:03

látod, ezért nem is dolgozom:D

antónia az egycseppes, vajon ennyire tudatlan hozzá(és az egész társulata, orvosgárda), vagy vmi okos üzleti fogás az egész?

Tita, erre mit mondasz?

mondd meg az ismerösödnek h na akkor bizonyitsd be h le tudsz fogyni:) vagy maradj kövér és beteg:)

ezek az elöadások nem kötelezöek? miért nem? régi barinöm anyuja házidoki asszisztens és haladó gondolkodású. ha többet találkoznánk én tuti felhoznám neki a dolgot. saját házidokim felejtős..

bosszant h hülyitik a népet a vércukorméréssel..

[link]

38707. kr73
2012. szept. 14. 20:03

Jucus! Gratula a kerek számhoz! :-) Köszi az emilt, mutattam férjnek, első reakciója: mit tettem rosszul? Mondom, semmit, legfeljebb csonterősítőt lehetett volna szedned, de nem biztos, hogy az az állkapocsra is hat. Vagy hat? És az a Ca? Na, itt elakadtam. Mondtam, kérdezd majd meg az ex-dokidat. De tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyire sorvad a csontja, hogy megállítható, netán visszafordítható, avagy menthetetlen.

Ivi grófnő, mély alázatom magácskának, hogy mennyi mindent tud (akár saját kútfőből, akár a netről). Ez az Alzh.elég érdekes, de ha ez most kiderült, akkor elvileg megállítható a betegség.

Tita! Nyugodtan mondj a kedves kollégádnak minket példának, 40 körüliek/fölöttiek vagyunk, és 20-25 kilót fogytunk tavaly ősz óta.

Ma szabi, reggelről kórház, anyum bő1év után végre vérvételre elment, persze rosszul lett, lefektették, mikor kiengedték, akkor értem oda, mert mentem szemészetre, persze bőgtem egy sort, elvileg nincs bajom, a látásom nem romlott, de biztos ami ziher, elvittem utána optikába a legrégibb meg a néhány éves szemüvegem, meg hogy most milyen szemüveget kéne hordanom, és ég és föld mindegyik a mostanihoz képest, úgyhogy ezért éreztem, hogy romlik a szemem. :-) A legrégibb szemüvegemet kicseréltetem, legolcsóbban 12-valamennyiből jövök ki (lencsecsere), és várhatok másfél hetet, de legalább lesz normális szemüvegem (most csk a napszemüvegem jó), amit állandóan kéne hordanom. :-( Eztán a nap pakolásról szólt, a holnap is teljesen arról fog szólni, kapunk sógortól bútort, úgyhogy pakolás, takarítás, pakolás, takarítás... :-(((

38706. Shanee (válaszként erre: 38705. - Titamilla86)
2012. szept. 14. 20:02
Nem gáz, még 2-3 hétig érezheted. ha fehérrel tömte, a savazási technika (amivel dolgozunk) vizet vonhat el a fogból, aminek a dentincsatornácskáid nem nagyon örülnek. Akkor van gáz, ha éjjel felébredsz, hogy lüktet, vagy bedagad, vagy ilyen extrém dolgok.
2012. szept. 14. 19:57
Az h fájdogál a tömött fogam mennyire normális? Az előbb ettem almát és bele-belenyilalt, a szuri helye is fáj, de a fogamat szinte folyamatosan érzem.
2012. szept. 14. 19:56
:D Én igen. Tudod 1 hónap aszketizmus után már komolyan mondom annak is örülnék.
38703. Shanee (válaszként erre: 38702. - Titamilla86)
2012. szept. 14. 19:54
:D Nem az orálozásra gondoltam :)))
2012. szept. 14. 19:53
Na én meg már vulgáris lettem itt péntek estére, meglátszik,h hosszú volt ez a hét. A mai nap meg a csúcspontja volt.
2012. szept. 14. 19:52
Fehérjemegvonás,hogy ez milyen szakszerű kifejezés a szopásra:D Ami esetben ésszerűtlen pazarlás lenne.
38700. Shanee (válaszként erre: 38694. - Suz81)
2012. szept. 14. 19:52
Vannak időnként egészségnapok, általában valamelyik ligetben, valamilyen Antónia ( rtl klubos)szokott a cukorbetegséggel kapcsolatban kampányolni. Szalmának mindenütt vannak ismerősei, hátha az rtl-nél is :)))
2012. szept. 14. 19:51

Jucus, hát simán tudom,h te ezt tudod, csak gondoltam,ha nem jut eszedbe mit mondj nekik ezt mindet felsorolhatod. És szerintem egy fogápolási előadáson is el lehet mondani,h pl a xilit milyen hatással van a fogakra. Hiszen az fogápolás is.

Ivi, az Egy csepp csak egy átverés, nekem az ne beszéljen hozzáértésről aki a fruktózt támogatja, ami hasnyálmirigy illetve máj rákot okozhat,ráadásul nem is jó.

A védőnőknek idén szeptember elején volt egy előadás amelyen volt szó a PCOS-ról is, de gyakorlatilag csak budapestiek voltak ott, mert olyan szépen volt meghirdetve és megcsinálva a dolog. Ennyi, amúgy azt sem tudják eszik-e vagy iszák ezt a dolgot. Tisztelet a kivételnek persze.

Ezt az alzheimer-es dolgot nem is tudtam. Na majd szórom az igét itt a nyugdíjasok között.

Tegnap volt egy kisebb vitám a gazdaság vezetőnkkel, kérdezte mennyit fogytam eddig, szokásos körök, majd mondta,h hát egy 10-est ő is ledobna magáról, mondtam,h ha nekem ment neked is menne, mert nálam egészségtelenebbül ember nem élt. De azt mondta,h ht van köztünk 20 év és az nem úgy megy, erre közöltem,h ha meg sem próbálja akkor tuti nem. Fel volt háborodva,merth nem hiszem el,h neki nem menne, és azt hiszem lusta. Berágtam és közöltem,h nem én hiszem azt lusta,hanem Ő maga, Én,telibeszarom a dolgot. Na erre felhúzta az orrát. Szerintem utolsó ember volt akit megpróbáltam arról győzködni,h hogyan lesz nekik jobb.

38698. Shanee
2012. szept. 14. 19:49
tita, nekem is eszembe jutott ez az ikerdolog, de ma estére a férjemen kijött a nyavalya, biztos elkapta tőlem :( De hétvégén akkor is "kigyógyítom", hátha egy kis fehérjemegvonás javít az állapotán :P
38697. Shanee
2012. szept. 14. 19:47
jucus, ez tök jó, hogy szerveztek ilyen napokat. :)
38696. Shanee
2012. szept. 14. 19:47
megjöttem az akupunktúráról, tök jót dumáltunk :)
38695. Shanee
2012. szept. 14. 19:46
ivikém, akkor te nemesi származású vagy :) Beírhatnád a cv-be :)
38694. Suz81
2012. szept. 14. 19:44
Csajok, akkor nem vagyok egyedül...nekem is eszembe jutott, hogyvalamit csinálni kellene, mert annyi ismerősömről "ordít" hogy IRes és hiába tömik a helyi nődokik hormonnal nem lesz babás, mert ugye az IR-ről fogalmuk sincs. De annyira meg nem közeli ismi, hogy belepofázzak bárki életébe is. De hogy lehetne fölhívni erre az emberek figyelmét?? Szívesen segítenék én is. Kb 3 ember csinálja eddig a diétát, egynek papírja is van már hogy IRes, 200 fölött volt a terheét inzuja. Szinte ugráltam örömömben mikor kiderült,, hogy mostmár tud tenni valamit magáért, ő meg nem győzött hálálkodni, pláne hogy évek óta nem jön a baba össze nekik..Hát nem csoda. Csak nem tudom hogyan csináljam vagy mit tegyek.
38693. ivi79 (válaszként erre: 38692. - Mosolyka1111)
2012. szept. 14. 19:25

ez anyám nagyija volt.(nekem dédi)ő nevelte, mert anyám anyja meghalt nagyon hamar. dédi magából indult ki sztem, mert őt meg egy gróf csinálta fel 18évesen, mikor cselédlány volt.

ezt csak ezért irtam h mindenféle ok nélkül is lehetnek hormonzavarok egy fejlődő szervezetben, ne parázz:)

azt olvastátok h az alzheimer a 3.tipusu cukor? az agy ir-je miatt alakul ki, tehát emiatt is jól kell étkezni

38692. mosolyka1111 (válaszként erre: 38674. - Ivi79)
2012. szept. 14. 19:18

Ivi, akkor ő biztosan a mozgástól jött rendbe, végülis ha úgy vesszük, életmódot váltott. Ez jó.

(Nagyanyádnak viszont elég élénk volt a fantáziája, ha azt hitte, hogy a lánya...)

38691. ivi79 (válaszként erre: 38689. - .jucus.)
2012. szept. 14. 19:15

az óriási bevétel lenne nekik, tuti ugranak rá:) legalább a diabetológusaitok is felvilágosodnak.

amit nem értek h minden évben van egycsepp kampány, és soha nem hallottam még e kapcsán az ir-ről. h azok a dokik, cégek akik foglalkoznak ir-el nem kopogtatják meg a vállukat h bocsesz, de amiröl ti beszéltek az már rég a betegség, de mi tudjuk h ez visszaforditható még évekkel korábban és egy csomó tünet megúszható?

vagy naiv vagyok és ez nem is erröl szól, hanem vmi csúnya összeesküvés?

38690. ivi79 (válaszként erre: 38688. - Zakkantcsajszi)
2012. szept. 14. 19:11
nem igy gondoltam, hanem h ezis+citrom is teában savasitott de magában a citrom viszont nem.. citromsavat nem kóstoltam magában, annyira nem fini. ez volt az a pont h leszoktam a tea savanyitásáról. próbáld ki, ha neked jó, akkor használd. sokan eszik ezt c vitamin helyett..
38689. .jucus. (válaszként erre: 38687. - Ivi79)
2012. szept. 14. 19:10

Persze, hogy értem.Azért ezt jobban át kell gondolni.

A holnapi már fogápolási előadásnak van hirdetve, de gonolkodom, hogy lehetne máskor erről a témáról is beszélni.

Esetleg a Mensből hívni vendégelőadókat?

Majd megkérdezem RR-t októberben.

2012. szept. 14. 19:05
Köszi ivi akkor a citrom jobb ha jól értelmezem mert ez savasít.Tényleg Tita!Vettél olyan niquitin tabit??
38687. ivi79 (válaszként erre: 38681. - .jucus.)
2012. szept. 14. 19:00
Jucus, nem csak a kövérek betegek, hanem van sok vékony is(bár ezt tudod), szal nem feltétlen a kövérség-fogyásra kéne helyezni a hangsúlyt, hanem a sok szar tünetre amiböl csak 1 a hizás. szóval aki vékony az se zabálja tovább a csokit bánatában h nem esik teherbe. érted..
38686. ivi79
2012. szept. 14. 18:52
érdemes megnézni a citromsavciklust, anyagcserénk egy fő eleme. biokémikusok előnyben. ebből nincs vmi okj tanfolyam? engem tökre érdekel..
38685. .jucus. (válaszként erre: 38683. - Titamilla86)
2012. szept. 14. 18:50

Köszi, Titám, de ezeket tudom:)

Sőt már az ir előtt tudtam, talán mondtam, hogy tanultam némi dietetikát is.

No majd meglátjuk, hogy mennyien jönnek el...

38684. ivi79 (válaszként erre: 38680. - Zakkantcsajszi)
2012. szept. 14. 18:39

C3H4(OH)(COOH)3 , tehát szén, hidrogén és oxigén:D

wiki:

A citrom levét előbb tojásfehérjével derítik, azután kalcium-karbonáttal és kalcium-hidroxiddal telítik. A forraláskor a különben hideg vízben oldható kalcium-citrát dús fehér csapadék alakjában leválik. A csapadékot még azon forrón a folyadéktól elválasztják, forró vízzel kimossák és centrifugális gépekben megszikkasztják. Az így kapott kalcium-citrátot azután alkalmas keverőgépekben, amelyek ólommal vannak bevonva, híg kénsavval melegen elbontják. Az oldhatatlan kalcium-szulfátról leszűrt citromsav oldatot eleinte szabad tűzön, utóbb vákuum-készülékekben erősen besűrítik és kikristályosodó, még tisztátalan citromsavat vízből újból átkristályosítva megtisztítják. A citromsavat összetevés (szintézis) útján is előállították, úgy hogy szerkezeti képlete biztonsággal ismeretes.

de ez van a c-vitaminokban is, meg a citrompótló is ez, csak könnyebb adagolni. nekünk is volt régen 1kilónyi és elteáztuk.

én azt vettem észre h teában savasitott ezis meg citrom is, de magában a citromleve meg nem(sőt az lugosit)

2012. szept. 14. 18:36
Van már belőle rágó is meg cukorka. Meg sok egyébb dolog.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook