Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Interjú az intimkozmetikussal fórum

Interjú az intimkozmetikussal (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Interjú az intimkozmetikussal

1 2 3
48. magicmag25 (válaszként erre: 41. - Binky)
2010. márc. 27. 19:26
En nem mondtam azt,hogy igenytelen!Csak annyit,hogy engem pl nagyon zavart tinikent, hogy szoros volt es a mikro menstrualtam, ott kellett egesz nap ulnom a suliban...:( Izlesek es pofonok! Persze, aki megteheti, mert olyan munkaja van,hogybarmikro le tud furdeni, irigylem. Igen, ha valaki hajas, kover, azt en nem tartom igenytelensegnek, csak elhanyagoltsagnak, mert ha belegondoltok, ezzel a testtel kell leelni az eletunket, torodnunk kell vele...karban tartani, legyen szo barmirol is. Ismet elmondom, ha valakit megbantottam a nyiltsagommal, elnezest kerek!Mindenkinek meg van a sajat szemelyes dontese, hogy vaxol, borotval, vagy eppen csak ala nature, ahogy a termeszet megalkotta!
47. McKenzi (válaszként erre: 46. - EpresKrisz)
2010. márc. 27. 12:32

azért egy műtét más téma - gondolom könnyebb a csupasz bőrt fertőtleníteni - de más okai is lehetnek.

A higiénia a fertőzések elkerülésére szolgáló tisztálkodást jelent, a szőr helyhez köti a baktériumokat és szárít is -tehát védő funkciója is van.

46. EpresKrisz (válaszként erre: 45. - McKenzi)
2010. márc. 27. 12:04
Szia!Nem tudom,én nem az Istvánban szültem.De nekem sima szülésnek indult aztán császár lett belőle, ott viszont biztos a higiénia miatt borotválnak le.
45. McKenzi (válaszként erre: 44. - EpresKrisz)
2010. márc. 27. 11:54

én amúgy úgy tudom, hogy a szülésnél azért borotválnak, mert a szőrzet a gátseb összevarrását akadályozhatja (egyébként nem is minden kórházban borotválnak - épp a bababarát Istvánban nem is!)

Szülésem előtt nekem is segített a férjem leborotválni (mellesleg hamar visszanőtt és a legkisebb gondom is nagyobb volt ennél akkoriban...) és intim kendőt használtam sűrűn ( wc papír mellett, helyett)

2010. márc. 27. 11:30

Sziasztok.

Mikor én 16 évesen összejöttem a párommal,mellesleg azóta már a férjem és van egy gyönyörű kisfiúnk,én akkor szedtem le először a bozontot.És azóta is kopasz vagyok,mert én így szeretem(a párom is így szereti).De az én édesanyám és nagymamám nem szedi szedte,mert akkoriban ez nem volt divat,de akkoriban is voltak szőrtelen nők! Akkor még a lábukat és a hónuk alatt sem borotválták,de nem ítélték el egymást.Úgyhogy arról vitázni,hogy szőrős vagy szőrtelen felesleges,mert lehet,hogy eljön majd az idő amikor a szőrpártiak fognak furcsán nézni azokra akik kopaszak.Szerintem ezen nem kell összeveszni mindenkinek joga van a véleményéhez,ez egy fórum és azért van,hogy beszélgessünk erről.Ha belegondoltok akkor a szülésnél is leborotválnak,mert így talán kevesebb esély van arra,hogy a baba valami fertőzést kapjon.Egyébként mikor én terhes voltam és már nem értem el magamnak odalent a párom segített abban,hogy akkor is úgy érezzem magam,ahogy szeretném,magyarul segített leborotválni.A párom is szőrteleníti saját magát,mert mikor sofőrként dolgozott és egész nap az autóban ült,nem éppen volt magával megelégedve a nap végére és így neki is higiénikusabb.

Köszönöm,hogy elmondhattam a véleményemet.

43. Re87 (válaszként erre: 40. - Binky)
2010. márc. 27. 11:00
Csak alkalmi lett volna:P
42. McKenzi (válaszként erre: 39. - Magicmag25)
2010. márc. 27. 10:45
Az meg nem függ a szőrtől - kézmosástól betétcsere előtt is, bugyi- ill. betétcserétől (a még fel nem használt betét steril tárolásától), és tisztálkodástól függ (már a higiénia)
41. Binky (válaszként erre: 39. - Magicmag25)
2010. márc. 27. 10:45

A betét sem rosszabb, és nem kell minden pillanatban cserélni, és nem 'ragad' bele semmi, ha megfelelően használod. Elárulom, ha nekem megvan, naponta többször fürdök, és legalább 10-12 betét elhasználok naponta, sokkal többet, mint más tamponból...

Attól, hogy valaki szőrös, még nem igénytelen.

(Ezt bármi mással is mondhattam volna, egyszerű rögződött előítélet...egy felmérés szerint a tinilányok nagy része a hájat, és a kövérséget az igénytelenség jelének gondolja.)

40. Binky (válaszként erre: 38. - Re87)
2010. márc. 27. 10:40

Na ki is dobtam volna:D

Korán keltetek.

39. magicmag25 (válaszként erre: 15. - McKenzi)
2010. márc. 27. 09:57
Nem a latvanyra gondoltam, hanem a higieniara...mert pl nem tud valaki minden pillanatban betetet cserelni, a tobbit meg mindenki gondolja utana!Nem szemelyeskedni akartam, csak elmondani a velemenyem.Elnezest, ha ezzel megbantottam valakit.
38. Re87
2010. márc. 27. 09:14

Fú,már korán reggel éhgyomorra a kopasz punci a téma??:D

Amúgy Binky-nek igaza van ebben a "szőröstől-bőröstől" dologban,de elárulom,hogy én azóta trimmelek,mióta egy srác nem akart hozzám nyúlni,mert odalent burjánzott a bozótos:D.

37. 5e48d37001 (válaszként erre: 36. - Ice kuszi)
2010. márc. 27. 06:56
Sajnos garancia nincs rá.Ez is olyan dolog,hogy nagykezelés után nem igéri egyik kozmetikus sem,hogy soha többet nem lesz több patti.Na jó ez erősen sarkított...de a lényeg,hogy nincs rá garancia,de viszont vannak professzionális szőrbenövést gátló készítmények amik erősen csökkentik ennek a kockázatát.Ha jól csinálják nem nyúl a bőr amúgy ez inkább otthon fordul elő aki saját kis gyantázókészlettel kontárkodik.
2010. márc. 27. 06:50

Engem az érdekelne, hogy a kozmetikus garantálja-e, hogy nem lesz utána szőrbenövés??? Sajnos hajlamos vagyok rá, ezért kénytelen vagyok majdnem mindenhol borotvát használni! Nem értem, hogy miért ne szabadna?

Egyébként nagyon csúnyán meg tud nyúlni a vékony bőr a gyantázástól, bár lehet, hogy ez csak szakértelem kérdése. Szóval én inkább maradnék a borotvánál...

35. 5e48d37001 (válaszként erre: 21. - 0623141626)
2010. márc. 27. 06:49

Szerintem meg nem,Ha belegondolsz izzad a 40-en fokban a fejünk rendesen,a korpát egy gomba okozza és még mennyi baci telepszik meg azalatt a néhány nap alatt ameddig nem mossuk.Mégsem jut eszébe senkinek,hogy megszabaduljon nőiessége kornájától úgy ,mint a kevésbé higéniátlan intim szőrzettől.

Csak azért írtam le a véleményem,mert felháborított amúgy,hogy milyen személyeskedő hangnemet ütött meg az első néhány hozzászólásban valaki.

De jól,írta Demon,egyetértek vele,csinálja úgy mindenki ahogy neki tetszik,mint ahogyan Én is így csinálok.Néha csupi,néha nem,néha nem és rózsaszínű...:-)

34. genlips (válaszként erre: 3. - Binky)
2010. márc. 26. 23:11

én is úgy tudom orvostól, nem higénikusabb. a bacik eltévednek a bozonterdőben, ha nincsen, könnyebb az utuk ott már bárhová. 2, könnyebben kihűl, felfázhat az ember.

ennek ellenére én meztelenül szeretem

33. pink sunrise (válaszként erre: 26. - Binky)
2010. márc. 26. 22:53

Egyetertek veled....Regen nem volt intim gyanta megis szepek es tisztak voltak a nok.

A tisztasag nem ott kezdodik hogy vkinek szor van a micsodajan vagy nem,hanem ott hogy milyen gyakran mosakszik .

En altalaban csak egy csikot hagyok ott ,de most pl a kezem gipszben van,nincs kedven kinlodni vele....Joforman meg a tusolasnal is a parom kell segitsen,mert olyan a gipszem hogy egyedul nem tudok fel vagy levenni egy felsot es....Mindegy,ezt mellekes,hosszu sztory...

De most akkor el kellene hagyjon a parom mert most szorosebb ott mint maskor?

A legkisebb bajom is nagyobb annal....,igy is apolt,tiszta vagyok es kivanatos,es finom vagyok es noies attol amiert van szor a labam kozott.......;)

En igazabol ugy csikocskaval erzem jol magam,de nem olyan eget rengeto nagy dolog ez az egesz szor dolog...elvegre a Joisten vmi okkal tett szort oda,akkor legyen mar meg neha az akarata:)

32. Binky (válaszként erre: 31. - 480a1bea09)
2010. márc. 26. 22:49
Mert sejtettem, hogy vitát fog generálni. Csak utálom, ha nincs ellenvélemény, mert akkor nagyon egy színben látjuk a dolgokat, ez meg szűk látókörhez, amaz meg intoleranciához vezet.
31. 480a1bea09 (válaszként erre: 30. - Binky)
2010. márc. 26. 22:43
jaj ne butáskodj már! Mitől lennél te hibás? te nem cikizted ki őket a csupaszságuk miatt, de ők támadtak téged a véleményed miatt.
30. Binky (válaszként erre: 27. - 480a1bea09)
2010. márc. 26. 22:34

Eh, ezt a meccset már számtalanszor lejátszottuk máshol ugyanebben a témában, nincs új a nap alatt:)

Nekem nem kéne ilyen nagy feneket kerekíteni a dolognak, főleg most ez az én hibám.

29. bared
2010. márc. 26. 22:34

komolyan nem értelek benneteket.....ez az egész társalgás pont olyan lett, mintha azon veszekednétek, hogy miért hord telefenekes bugyit valaki, mikor a tanga a divat? nem mindegy??? mert ő így szereti, így tetszik neki....

az egyiknek így, a másiknak úgy tetszik....

mindenkinek megvan a maga párja, akinek ő így kell.. mi ezzel a probléma?

egyébiránt a higiéniához anynit fűznék: valamelyik hsz-ban olvastam még délután, ez mennyivel higiénikusabb...nos, lehet, de ezt ki állíthatja bizton?!

a kimutatások szerint az életben nem volt ennyi gombás, és egyéb nem feltétlen nemi úton terjedő nemi betegség a nők körében...

az egyik tanulmány azt mondja: a zsőr felfog egy csomó kórokozót... a másik azt, szaporodik rajta... a harmadik, borotválni kell, úgy nincs amin megtelepedjen...a negyedik meg, hogy ha borotválod, nincs ami felfogja...

szóval ízlés, és főleg szemlélet dolga... de megjegyzéseket tenni egymásra nem ér!!!!

28. Binky (válaszként erre: 26. - Binky)
2010. márc. 26. 22:33

"Attól még, hogy én valamit nem teszek, nem támadom azzal azokat, akiket teszik."

Gondoltam mégegyszer kiírom a biztonság kedvéért, hogy ne kerülje el a támadók figyelmét.

És igen, konzervatív vagyok, de az miért lenne rossz? Nem maradi, vagy prűd, csak konzervatív.

27. 480a1bea09 (válaszként erre: 25. - Binky)
2010. márc. 26. 22:32

ne törődj ezekkel, bunkók...

csak az a jó, amit ők gondolnak, és te ne is merj véleményt alkotni... érdekes, pedig tudtommal ez egy fórum...

26. Binky
2010. márc. 26. 22:31

Ahogy demoon25 is írta az a lényeg, hogy az ember jól érezze magát a bőrében, akár szőrtelenít, akár nem.

Az olyan részeken, ahol valóban látható lenne(bikini vonal, láb, hónalj) én is szőrtelenítek, nem leszek attól ősasszony, hogy nem akarok 'teljesen pucér' lenni.

Valaki kérdezte, hogy a párom mit szól ehhez. Nos... Ha a partnered nem szeret szőröstűl-bőröstül bármilyen állapotodban, akkor kíváncsi vagyok, hogy fogja kicserélni pelenkádat, ha már abban a korban vagy, hogy rászorulsz.

Ez a szőriszony nekem nem okés. Mintha gusztustalan lenne és rettegni kéne tőle...ennyi erővel a kislányokon nem is szabadna hagyni, hogy megnőjjön. Mikor a nagy szőrtelenítő láz (mert emlékszem rá, hogy ez egy nyugati divat volt anno) elkapta Magyarországot, a szőrtelen volt a kivétel, és a szőrös a normális. Érdekes, hogy a közízlés mennyire megváltozott... mintha annoa szőrös nők nem is lehettek volna szépek...azért valahogy csak fennmaradtunk.

25. Binky
2010. márc. 26. 22:19

Nem tudom miért nem lehet ezt kultúráltan megbeszélni. A lábam és a hónaljam azért eléggé nyilvános (bocs, a hónaljborotválás sem olyan régen lett divat), míg azért a nemiszervét nem mutogatja az ember a strandon.

Írtam, hogy semmi baj azzal, ha valaki szőrtelenít, de azzal se legyen, ha valaki nem. És mégis, mindenki aki csinálja (mondjuk szívesen körbekérdeznék, hogy mégis mióta szőrtelenít lenn, és hogy az édesanyja vajon szőrtelenített-e, vagy a nagymamája, mert úgy látszik az elmúlt 100 évben csupa szőrös unszexi nő volt a világon), sértésnek érzi, ha kijelentjük: semmi baj, azzal, ha valaki 'természetesen' hagyja.

Ha valaki szebbnek, jobbnak tartja, hát legyen. De ahogy a vallást, úgy a divatot sem kényszeríthetjük rá más emberre. Attól még, hogy én valamit nem teszek, nem támadom azzal azokat, akiket teszik.

2010. márc. 26. 21:55
Én sem szeretem ugyan a bozontot, de Binky-nek igaza van! Kis szőr kell (picike háromszőg), különben olyanok vagyunk mint a kislányok, az meg már a pedofíliához húz!
2010. márc. 26. 21:11
szerintem Binky csak a véleményét írta le, amihez joga van, nem tudom miért támadjátok és személyeskedtek????
22. pingvin90 (válaszként erre: 3. - Binky)
2010. márc. 26. 20:34
És ezt a párod is ugyan így gondolja?
21. 0623141626 (válaszként erre: 13. - 5e48d37001)
2010. márc. 26. 20:17
hat ez kicsit rossz pelda volt szerintem a haj..
2010. márc. 26. 19:35
a higieniat nem az donti el,hogy csupasz vagy bozontos,de en a csupaszra nem gerjedek.
19. Re87 (válaszként erre: 15. - McKenzi)
2010. márc. 26. 19:18
Júúj,ezt én is csak most olvastam el:).
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook