Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Inszemináció indul!!! fórum

Inszemináció indul!!! (beszélgetés)

❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
1164. Dina78 (válaszként erre: 1163. - Semani)
2011. márc. 6. 21:28
Nekem szerencsére az uh-k reggel voltak,így már 9kor bent tudtam lenni, az inszemre pedig csak az aznapot vettem ki szabira.A főnököm a laparoszkópiát tudta, mármint csak annyit h nőgyógyászati beavatkozásom volt, ugyh most azt mondtam h csak egy kis korrekciós beavatkozásom lesz..:) Persze ebben a hónapban leleményesebbnek kell lennem, ugyh most jön a táppénz, de sajna nálunk meg táppénzen nem "illik" lenni, így én ezt csak egyszer játszhatom el, utána sztem el kell mondanom. Annyi h én hat.lan vagyok, tehát ebből nem lehet gondom!Nagyon drukkolok hogy összejöjjön neked!!!!
1163. Semani (válaszként erre: 1160. - Cipike75)
2011. márc. 6. 21:16

májusban kellene meghosszabbítani a szerződésem, szerintem nem fogják

sokat is hiányoztam, főleg az uh-oknál, és az én munkahelyem olyan, hogy nem egyszerű helyettesíteni. Vannak napok, amikor nem lehet hiányozni, és nem érdekli őket, hogy mondjuk akkora kapok időpontot. Én nagyon nehezen tudom megoldani ezt, úgyhogy imádkozom, hogy ez sikerüljön, mert még egy kétszer eljátszani, meg ha az sem jön össze, akkor a lombik, de az már Debrecenben. Nem tudom, hogy fogom megoldani. Ti ezt hogy csináljátok?

1162. Cipike75 (válaszként erre: 1159. - Dina78)
2011. márc. 6. 21:09
Igen reméljük, hogy nem lesz több inszem!!!Drukkolok!!!
1161. Dina78 (válaszként erre: 1156. - B.trix13)
2011. márc. 6. 21:06
Akkor helyesbítek,januárban voltam először nála, akkor a magánon elkért 10e-t,de csinált uh-t, elküldött teljes vérképre, csinált cytológiát, ugyh nem sajnáltam érte a pénzt, utána már csak a kórházban találkoztunk az uh-kon,én meg egyenesben megkérdeztem, hogy mit kér el az inszemért, ő pedig h ingyenes a beavatkozás,a többit rám bízza.Én ezután adtam neki egyszer 10et, majd utána az említett 15e-t.Sz'al ha a magánnal nézem akkor 60 volt a hónap.
1160. Cipike75 (válaszként erre: 1155. - Semani)
2011. márc. 6. 21:02

Egyébként gondolod , hogy elküldenének, csak mert voltál inszemen, és nem vagy véglegesítve?

Nem értem egyébként , hogy a munkáltatónak ez miért annyira gáz, amikor csak az első 15 napos táppénzes időszakot fizetik ők, a többit meg a tb, vagy az államkincstár.....

1159. Dina78 (válaszként erre: 1157. - Cipike75)
2011. márc. 6. 21:01
igen én is erre gondoltam a 2.nál, bár max 1 hetet húzhatok ki így, 3.ra meg remélem nem lesz szükség!
1158. Cipike75 (válaszként erre: 1155. - Semani)
2011. márc. 6. 20:58
De nem biztos, hogy a jogszabállyal is tisztában vannak...Nincs lehetőséged véglegesítésre?Valamit ki kéne találni...
1157. Cipike75 (válaszként erre: 1153. - Dina78)
2011. márc. 6. 20:57

Én ebben az esetben egy dolgot tennék, elmennék táppénzre. Azzal nem tud mit kezdeni, és tudnia sem kell róla, csak felviszed a táppénzes papírod...

A háziorvos meg szerintem tuti kiír az inszemes igazolásodra...

1156. b.trix13 (válaszként erre: 1154. - Dina78)
2011. márc. 6. 20:51
értem:)köszi.de gondolom magán rendelésre jársz hozzá.akkor minden alkalommal kell fizetni.vagy cakli-pakli 50????
1155. Semani (válaszként erre: 1151. - Cipike75)
2011. márc. 6. 20:42
szerintem tuti, mert tudják, hogy voltam inszemen
1154. Dina78
2011. márc. 6. 20:40
Nekem az inszem papíron ingyenes, de a dokinak adtam egyszer 10e-t zsebbe, majd a beavatkozás után 15e-t, ill a nővérnek 3e-t, és a gyógyszerek...tehát egy hónapom 50ben volt. A kaáli az így elég sok, de lehet hogy az hatásosabb, nem tudom. Bár a dokim nagyon rendes, és pluszban endokrinológus is, ami nekem az endometriózis után nagyon hasznos!
1153. Dina78 (válaszként erre: 1148. - Cipike75)
2011. márc. 6. 20:35
Cipike!Azt tudod esetleg, hogy ha pld inszerm után otthon akarok lenni egy hetet, és a munkáltatóm nem enged el,akkor hogyan tudom ezt leigazolni neki? Az inszem után adnak egy igazolást aznapra, de ennyi. Oda kell dugnom az orra alá a törvényt, h engedjen el?Ti tudtok erről valamit?
1152. b.trix13
2011. márc. 6. 20:34
Dina78 neked hogy vannak az anyagiak????
1151. Cipike75 (válaszként erre: 1150. - Semani)
2011. márc. 6. 20:30
:((( Miből gondolod? És biztos nem fognak véglegesíteni?
1150. Semani (válaszként erre: 1147. - Dina78)
2011. márc. 6. 20:26

45.000.- + gyógyszerek

engem nem véd sajna, határozott idejű vagyok és van egy gyanúm, hogy nemsokára ki is fognak rúgni

1149. b.trix13 (válaszként erre: 1140. - Semani)
2011. márc. 6. 20:11
én svájcban élek.de ha nyárig nincs változás akkor haza megyek.
1148. Cipike75 (válaszként erre: 1146. - Dina78)
2011. márc. 6. 20:03

:) Tehát határozatlan munkaszerződésünk legyen, és ne legyünk próbaidőn....Akkor tuti a siker .:)

Még jó, hogy ezt is kitalálta így valaki...Hamár annyi pénzbe kerül ez az egész macera, legalább védjen minket valami...

1147. Dina78 (válaszként erre: 1144. - Semani)
2011. márc. 6. 20:01
Semani!Mennyibe kerül a kaáliba az inszerm?
1146. Dina78 (válaszként erre: 1145. - Cipike75)
2011. márc. 6. 20:01
Akkor jól tudtam!:) köszi a megerősítést!
1145. Cipike75
2011. márc. 6. 19:59

Én is megtaláltam ugyanezt, csak ezt tenném be még kiegészítésként az előttem szólóhoz:

Nem állnak felmondási védelem alatt azok az emberi reprodukciós eljárásban résztvevő hölgyek, akiknek határozott idejű a munkaviszonyuk, vagy munkaerőkölcsönzés keretében foglalkoztatják őket, illetve akik próbaidejüket töltik. Továbbá, amennyiben a feltételei fennállnak, adott esetben rendkívüli felmondást is alkalmazható ellenük.

Mit jelent az, hogy emberi reprodukciós eljárás?

A fogalmat az egészségügyi törvény határozza meg, ezek közé az eljárások köré tartozik az inszemináció és az úgynevezett lombikbébi program.

1144. Semani (válaszként erre: 1141. - Dina78)
2011. márc. 6. 19:53
a kaáli igazgatójához járok, molnár imréhez
1143. Dina78
2011. márc. 6. 19:52

Bemásolom amit én találtam:

"Kivonat a munka törvénykönyvéből:

90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:

a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,

b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés,

c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §),

d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],

166. § (1) Emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárásként (a továbbiakban: reprodukciós eljárás)

a) testen kívüli megtermékenyítés és embrióbeültetés,

b) a házastárs, illetve élettárs ivarsejtjeivel vagy adományozott ivarsejttel végzett mesterséges ondóbevitel,

c) ivarsejt adományozásával történő testen kívüli megtermékenyítés és embrióbeültetés,

d) embrióadományozással végzett embrióbeültetés,

e)

f) a női ivarsejt megtermékenyülését, illetőleg megtermékenyíthetőségét, valamint a megtermékenyített ivarsejt megtapadását, fejlődését elősegítő egyéb módszer

alkalmazható.

(2) Reprodukciós eljárás során történő megtermékenyítéshez, illetőleg embrióbeültetéshez kizárólag emberi ivarsejt, illetve embrió használható fel.

(3) Holttestből - ideértve az agyhalottat is - vagy halott magzatból származó ivarsejt reprodukciós eljáráshoz nem alkalmazható.

(4) Az ivarsejtek, illetőleg az embriók adományozására a 170-174. §-okban, illetve a 175-179. §-okban foglalt rendelkezések irányadók.

(5) Reprodukciós eljárásként kizárólag az (1) bekezdésben meghatározott módszereket lehet alkalmazni.

és még egyet:

A gyermeket vállaló munkavállalót, aki az orvostudomány segítségét veszi igénybe a gyermekvállalás elősegítése érdekében nem csupán a terhesség bekövetkezésétől, hanem annak érdekében végrehajtott kezelések megkezdésétől felmondási védelem illeti meg és munkaidő-kedvezményre jogosult.

Emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárásban részt vevő részére a kezelés időtartama alatt munkáltatói rendes felmondás nem közölhető. Amikor a kezelés orvosilag megállapított keresőképtelenséget eredményez -pl. kórházi kezelés-, akkor a keresőképtelenség esetére fennálló felmondási védelem szabálya érvényesül.

Az eljárásban való részvétellel összefüggő orvosi vizsgálat időszakára a munkavállaló mentesül a munkavégzés kötelezettség alól, tehát a munkáltató köteles ezt az időszakot biztosítani, azonban nem terheli bérfizetési kötelezettség. A munkáltató és munkavállaló együttműködési kötelezettségéből következően a munkaidő-kedvezményben való részesülés feltétele a lombikbébi programban való részvétellel összefüggő orvosi vizsgálat igazolása a munkavállaló részéről. Az információ érzékeny voltára tekintettel a munkavállaló mérlegelési körébe tartozik, hogy a lombikbébi programban való részvételt a munkáltató tudomására hozza-e és igénybe veszi-e a munkaidő-kedvezményt, vagy más módon, szabadság kivételével oldja meg.

Szerintem így egyértelmű lesz...

1142. Cipike75 (válaszként erre: 1141. - Dina78)
2011. márc. 6. 19:50

Igen, erről én is olvastam, de a jogszabályt is elő lehet keríteni, valaki felrakta egyik fórumba.

Megkeresem, és bemásolom majd....

1141. Dina78
2011. márc. 6. 19:32

Sziasztok!Én is miskolci vagyok! :) Csak én a Semmelweisbe járok a meddőségibe Sikóhoz! :) Kicsi a világ! Igen ez így van, a munka tv könyve rendelkezik erről, hogy nem szüntetheti meg a munkáltató a mviszonyt rendes felmondással, ha emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelésben veszel részt, és ez vonatkozik a terhességre is. 90.par d) pont, illetve uez vonatkozik a terhesség érdekében végrehajtott kezelések megkezdésétől nem csak felmondási védelem, hanem munkaidő kedvezményre is jogosult vagy stb..! De ha küldesz email címet akkor továbbküldöm a teljes tv-t!Ugyh elvileg védettek vagyunk, de ezt nekem az orvosom is mondta!

A miskolci kaáliba te kihez jársz?És mennyit kellett fizetni az inszermért a gyógyszereken kívül?Rendesek?

1140. Semani
2011. márc. 6. 19:29
és te kihez jársz?
1139. Semani
2011. márc. 6. 19:28

molnár

ő a kaáli igazgatója

1138. b.trix13 (válaszként erre: 1137. - Semani)
2011. márc. 6. 18:20
amúgy én is miskolci vagyok:)))ki az orvosod????
1137. Semani
2011. márc. 6. 18:18

a miskolci Kaáliba járok

Dina78! Én ilyen védettségről még nem hallottam? Nem rúghatnak ki, hiába nem vagyok terhes? (Vagyis remélem már az vagyok) :-)

1136. jenny79 (válaszként erre: 1133. - Semani)
2011. márc. 6. 17:57

Bárcsak nálunk is ennyire odafigyelnének.

Nagyon jó helyet találtál...

1135. kisevus (válaszként erre: 1133. - Semani)
2011. márc. 6. 17:35
És te hova jársz Semani? Szerintem szinte sehol nem követik ennyire mint neked, de jó volna ha mindenhol ez lenne a protokoll. Több az esély.....
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook