Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ingatlaniroda, ingatlanos probléma fórum

Ingatlaniroda, ingatlanos probléma (beszélgetős fórum)


1 2
18. Lávli (válaszként erre: 17. - Pasionella)
2019. jún. 7. 13:10

Nem, nem az ingatlaniroda mutatta meg, hivatalos szerződéssel a kezében, hanem egy dolgozójuk, saját malmára játszva, megkerülve a munkáltatóját.

Ha nincs szerződés, nincs mit megszegni, tehát nyugodtan eladhatja szerintem az eladó az ingatlant, és nyugodtan mondhatja az ingatlanosnak, hogy ne hurcoljon oda már senkit.

Ettől függetlenül szerintem jár neki jutalék, inkorrekt lenne, ha nem fizetne neki az eladó.

17. Pasionella (válaszként erre: 15. - Lávli)
2019. jún. 7. 13:04
Én is józan paraszti ésszel ezt gondolnám... de itt többen is azt mondják a vételi nyilatkozat elég bizonyíték de ebbe én akkor is részben azt látom igen... az ingatlaniroda mutatta meg de mi alapján?...nem rendelkezett ez ügyben megbízással ezzel kapcsolatban.
16. Pasionella (válaszként erre: 14. - Michelle.r)
2019. jún. 7. 13:02

Nem nem, az ingatlanos pontosan tudta mennyi önerővel rendelkezünk, összeg szerint elmondtuk neki és hogy nem fogjuk tudni kiegészíteni más forrásból.

Azért "bánt" minket az értékbecslés összegének elvesztése mert a korábbi eladásai alapján (hasonló ingatlanokról beszélünk) tudnia kellett volna. Ő abban "bízott" hogy mi majd a nyakunkba verünk még mellé személyi kölcsönt is pedig szóltunk neki előre hogy nem...

15. Lávli (válaszként erre: 11. - Pasionella)
2019. jún. 7. 12:55
Szerintem ha nincs írásbeli megbízási szerződés, akkor mindegy, hogy mit csinál az ingatlanos, nincs senkinek kötelezettsége az iroda felé.
14. michelle.r (válaszként erre: 10. - Pasionella)
2019. jún. 7. 12:53

Morális kérdésekről a jog nem rendelkezik 😜

Egy ingatlanos sose fogja tudni, akármilyen tapasztalt, hogy a bank mire mond igent, és mire nem. Te sem fogod soha megtudni, hogy miért nem hiteleznek, ha nem hiteleznek, mert nem indokolnak.


Ha az ingatlanosnak is azt mondtad, hogy tudsz más forrásból is pénzt szerezni, valószínűleg joggal hitt készpénzesenk.


De akar a fene itt moralizálni, kérdeztél, elmondtam hogy jogi szemszögből ez hogy néz ki, csináltok, amit akartok.


Ha tényleg tapasztalt ingatlanos, úgysem fogja hagyni magát, és akkor majd perköltséggel megnövelve fizetheti a kedves tulajdonos.


Egy a lényeg, az ingatlanos összehozta a bizniszt, jár neki a jutalék. Ha nem akarják kifizetni, meg kell várni a 12 jónapot, 'oszt jónapot.

13. Guruljka (válaszként erre: 12. - Guruljka)
2019. jún. 7. 12:51

Kössetek adásvételit az ingatlanra, a fizetési és az átadás-átvételi feltételeket abban is lehet rögzíteni. Az ingatlanos kapja meg a jutalékát, de jelentsétek a tehetségtelenségét, ahol csak lehet.

Esetleg az ügyvéd tud ebben segíteni, hátha kevesebb jutalékkal is beéri.

12. Guruljka (válaszként erre: 6. - Pasionella)
2019. jún. 7. 12:48

Felezzétek meg, fizessétek ki az ingatlanost az eladóval közösen.

Ügyvéd az adásvétel során amúgy is kell tudtommal. A honoráriuma az ingatlan árának bizonyos százaléka általában.

11. Pasionella (válaszként erre: 9. - Michelle.r)
2019. jún. 7. 12:47

Úgy hogy ez az ingatlanos ilyen túlbuzgó mócsing... már megkérte, hogy ne vigyen oda új érdeklődőket és mégis viszi...

A szóbeli megállapodást szóban szeretné felbontani de ettől függetlenül nekünk adná el kb 2 hónap múlva a házat.

10. Pasionella (válaszként erre: 8. - Michelle.r)
2019. jún. 7. 12:46
Azért lenne "pofája" mert az ingatlanos amióta elkedte összevissza hazudozik mindenkinek, egy dolgot mond nekünk, másik dolgot az eladónak. Minket konkrétan 35ezerrel rövidített meg mert neki mint tapasztalt ingatlanosnak tudnia kellett volna hogy arra a házra annyi hitelt egy bank sem ad, nem kicsi eltérésről beszél hanem 4 millióról. Illetve azzal verte át az eladót amikor minket odavitt, hogy mi készpénzes vevők vagyunk...
9. michelle.r (válaszként erre: 7. - Pasionella)
2019. jún. 7. 12:44

Kezdem nem érteni az egészet.

Az ingatlaniroda hogy vinne már bárkit, ha az eladó megkéri, hogy ne vigye? Szóbeli megállapodás szóban felbontható. De ha biztosra akar menni, írjon egy levelet az irodának, hogy nem áll szándékában a továbbiakban igénybe venni a szolgáltatásukat.

8. michelle.r (válaszként erre: 6. - Pasionella)
2019. jún. 7. 12:42

Az eladó magának csinálja a rosszat, nem te akarod. Ha egyszer megbízott egy ingatlanost, aki odavitt benneteket, és ti szándékoztok megvenni, hogy van pofája nem kifizetni az irodát?


Egy dolgot tehet a "tisztességes" eladó, hogy kivárja a 12 hónapot, utána már nem perelhető.

7. Pasionella (válaszként erre: 4. - Guruljka)
2019. jún. 7. 12:36
Az alól mentesít igen, nem kötelezhetnek minket, hogy vegyük meg de az ingatlaniroda sajnos vinni fogja addig is míg mi megtudjuk venni az újabb és újabb lehetséges vevőket. Az eladó mondhatja azt, hogy nem akarja azoknak eladni? válogathat kinek adja el?
2019. jún. 7. 12:35

Hát ezek nem jó hírek :-( mert rosszat nem akarunk az eladónak... illetve jobban örülnénk ha az eladó zsebében landolna inkább a jutalékra szánt összeg.

Ha erről megkérdezünk egy ügyvédet az vajon mennyibe kerül?

5. michelle.r (válaszként erre: 4. - Guruljka)
2019. jún. 7. 12:12
A szándéknyilatkozat alól igen. De az alól, hogy egy ingatlanos ismertette meg az ingatlannal, nem menti fel az eladót. Nem egy pert láttam már, amiben a tisztességes ügyfelek a gonosz ingatlanosokat ki akarták kerülni.
4. Guruljka (válaszként erre: 1. - Pasionella)
2019. jún. 7. 12:09

A szándéknyilatkozatban ott van a kikötés, ha nem ad érte annyit a bank...


És azt mondod, nem fog érte annyit adni. Akkor ezt kell meglépni, mert mentesít a szándéknyilatkozat alól.

3. michelle.r (válaszként erre: 1. - Pasionella)
2019. jún. 7. 12:04

Ha van vételi szándéknyilatkozat, elég egyértelmű, hogy az ingatlanirodán keresztül kerültetek kapcsolatba. Benneteket nem fog kár érni, de a tulajdonost be fogják perelni, ha a következő 12 hónapban megveszitek az ingatlant. És meg is fogják nyerni. A vételi szándéknyilatkozat elég bizonyíték arra, hogy ő mutatta meg nektek a lakást.


Mondjuk az az ingatlanos, aki ekkora lúzer, meg is érdemli, hogy fusson a jutaléka után. De ha elég esze van hozzá, hogy legalább pereljen, és legalább a szándéknyilatkozatból van egy példánya, akkor nyerni fog.

2. 0adc8842b1 (válaszként erre: 1. - Pasionella)
2019. jún. 7. 11:57
Ha az ingatlan-mint iroda - mutat meg egy ingatlant elsőnek, alá szoktak iratni egy "megtekintési" nyomtatványt, hogy az az ingatlan iroda mutatta meg nektek. De az előtt ha semmilyen megállapodás, szerződésetek nincs az ingatlan irodával, akkor ez a megtekintés sem lehet. Ha az ingatlaniroda egy tagja, magánkezdeményezés és haszon reményében akarja nektek eladni az ingatlant, az meg szerződés nélkül érvénytelen. Nincs semmiről papír. Ne vegyétek tudomásul. Ha az ingatlan eladója korrekt veletek, akkor célszerű akár egy egymás közötti szerződést kötni, két tanuval. Mindent leírtok, miben egyeztek meg. Fizetés, előleg, milyen okból állhattok el az ingatlan vásárlástól. Mikor nem kapjátok vissza az előleget. Az eladó kiköti, hogy meddig tartja fenn nektek az ingatlant. Az ingatlanirodát meg el kell felejteni, ha semmilyen papír nincs velük.
2019. jún. 7. 09:56

Sziasztok. Próbálom röviden: egy ingatlanos megmutatott nekünk egy ingatlant, időközben az eladókkal összebarátkoztunk, nagyon normálisak. Az ingatlanos sajnos már sokadik körben olyan házat mutat nekünk amelyikről egyértelműen tudta, hogy nem ad a bank érte annyit amennyi nekünk kellene de próbált minket meggyőzni, hogy egészítsük ki személyi kölcsönnel amit nem szeretnénk.

Időközben az eladókkal megbeszéltük, hogy mivel nem sürgős nekik az eladás és tudunk más forrásból szerezni pénz ezért megvárják, az ingatlanost meg megkérik ne mutogassa már senkinek sem.


Amit tudni kell: az ingatlanos nem kötött szerződést az eladóval, azaz nem létezik megbízási szerződés ami kötné a vevőket, hogy nekünk nem adhatják el direktben, valahogy elmaradt, nyilván az ingatlanos kiakarta kerülni az ingatlanirodát és saját zsebbe akarta a jutalékot. Mivel az ingatlanos összevissza hazudozik és Ő nyilván nem fog ránk várni hanem visz ujabb érdeklődőket a tulaj úgy döntött nem kéri már ezentúl a "segítségét" és a szóbeli megegyezést felbontják.


Az ingatlan irodával mi sem kötöttünk semmilyen szerződést, ha jól emlékszem még ennél az ingatlannál megtekintésit sem írtunk alá.


Létezik egy vételi szándéknyilatkozat amelyikben szerepel az eladó, a vevő és az ingatlaniroda de egy pontban kikötöttük, hogy amennyiben nem ad a bank érte annyi hitelt, hogy megtudjuk venni úgy hatályát veszti. Kitér bánatpénzre is de az csak arra vonatkozik amennyiben ugyan megkapjuk a hitelt de mégis elállunk a vásárlástól.


Szóval az lenne a kérdésem: tud bármit követelni az ingatlaniroda az eladón vagy rajtunk azért mert általunk szereztünk róla tudomást? valóban megmutattak ugyan egy ingatlant de semmilyen megbízással nem rendelkeznek, hogy egyáltalán bárki is megkérte őket az eladásra.


Köszönöm előre is.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook