Induljon a banzáj! (beszélgetés)
nem,ő halálos beteg,tudod.Nem mehet ki az udvarra.Szedjek neki füvet?
Végülis azt tudok:)
Áhh én sem :)
Szia !
Szia :))
ÁÁÁÁ csak annyira mint mi :))))
Várunk. Puszi :)
ebbe a melegbe nem is csoda.. Berci meg kihányta tegnap a vacsit :S
helyrejön ő majd. füvet szokott rágcsálni?
Sziasztok!♥♥♥
Nem is olvasok vissza, csak köszönök...most tudtam bejönni, de rejtély, hogy meddig. :(((
Elég idegesítő, mert délután ultiznak a férjemék, én meg ülhetek itt bent gép nélkül.:(
Jók legyetek, ha lehet, jövök úgyis. Mert nem vagyok ám függő..:))))))))
egy kis ismertető (sokoldalú cucc ám. :) )
"Az amaránt a Föld egyik legősibb kultúrnövénye, amely tanúja volt az Azték és Inka birodalmak felvirágzásának és bukásának. Onnan származik, ahonnan a kukorica, a burgonya, a paprika, paradicsom és a bab érkeztek hozzánk. Kevesen gondolnák, hogy a pulyka és az akác is Amerika felfedezéséhez kötődik. Nélkülük az európai ember már nem tudná elképzelni az életét.
Az amaránt teljes kiőrlésű lisztté őrölhető és a pattogatott változattal együtt az élelmiszeripari alkalmazások széles skáláját kínálja. Számos élelmiszerben használható fel, beleértve a reggeli gabonapelyheket, húsok, halak, baromfi panírozásához, cukrászati termékekhez (csokoládéhoz adva az ízének és szerkezetének javítása céljából), salátaízesítőkhöz (pl. salátákat megszórni pattogatott amaránttal), sütőipari termékekhez (kenyerek, teasütemények, apró sütemények, kekszek), extrudált snack ételekhez chips-ekhez, tésztákhoz, egészséges élelmiszerekhez, levesekhez és diétás termékekhez. Ételdekorációra is kiváló.
Az amaránt lehetséges alkalmazásai valójában korlátlanok egy kreatív élelmiszerkészítő számára, akinek mindig észben kell tartani az amarántot, ha egy magas beltartalmi értékű étel előállítására törekszik.
Az olcsóbb, de gyengébb beltartalmú gabona alapú élelmiszerek feljavítására is kiválóan alkalmas.
Az amaránt aminosav összetétele kedvezően hat a szervezet zsírháztartására, és ezen keresztül az érelmeszesedés megelőzésre. Kiegyenlített, harmonikus aminosav összetételének köszönhetően fehérjetartalma kiválóan hasznosul (75).
Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás"