Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Indukciós főzőlap - veszélyek, hátrányok? fórum

Indukciós főzőlap - veszélyek, hátrányok? (beszélgetős fórum)


20. Astra12 (válaszként erre: 19. - 53dfddad18)
2011. jún. 24. 10:12
Akkor ez nem tartozik az elektroszmogot okozó elektromágneses sugárzások közé (műszaki cikkek, számítógép), mert azokat igencsak veszélyesnek tartják?
19. 53dfddad18 (válaszként erre: 17. - 53dfddad18)
2011. jún. 24. 09:55

Ez a frekvencia, a rádióhullámok tartományában van.


Ami az emberre veszélyes lehet:

a mikrohullám (1 GHz - 1THz, gigaherz, terraherz),

és az ultraibolya sugárzás (> 789 Thz) és az e feletti sugárzások, a röntgen, és gammasugárzás.

18. Astra12 (válaszként erre: 17. - 53dfddad18)
2011. jún. 24. 09:46
Ó, szóval ez a magyarázat! Köszönöm!
17. 53dfddad18 (válaszként erre: 1. - Astra12)
2011. jún. 23. 18:28

Az elektromágneses hullámok egészségre gyakorolt hatását a a teljesítményen kívül frekvenciájuk határozza meg.

Az indukciós főzőlapok 20 - 40 kHh frekvencián működnek, ez a tartomány nem káros az egészségre. A pacemakerre lehet.

16. Astra12 (válaszként erre: 14. - 5239d91094)
2011. jún. 23. 13:21

Akkor a tiétek nagyon jó lehet!

Ezek szerint az ár is egy jelzés a minőségre.

15. Astra12 (válaszként erre: 14. - 5239d91094)
2011. jún. 23. 13:19

Jó lenne ennyiért....!

De ez sajnos csak egy speciális palacsintasütő ára. (Akkor most a másik irányból meghökkentő az ár, ugye?)

14. 5239d91094 (válaszként erre: 11. - Astra12)
2011. jún. 23. 13:08

Ennyiért indukció??

Megkérdeztem a férjemet, a mienk 600 euró volt beszerzési áron.

Azt mondja, hogy az olcsókkal tényleg gond lehet, leragad a palacsinta, hangos, búg.

13. 5239d91094 (válaszként erre: 10. - Astra12)
2011. jún. 23. 13:05
indukciós palacsintasütö
12. d5ef6da91d (válaszként erre: 7. - Astra12)
2011. jún. 23. 13:02

Igen, csöndes. Mindent lehet rajta sütni-főni, miért is ne lehetne.

Ha jól emlékszem, Bosch márkájú.

11. Astra12 (válaszként erre: 9. - 5239d91094)
2011. jún. 23. 12:32
Találtam egyet: teljesen lapos, és majdnem 17e. Ft-ba kerül. Ilyen a tiéd is?
10. Astra12 (válaszként erre: 9. - 5239d91094)
2011. jún. 23. 12:30
Mitől speciális? A mágenesezhetőség miatt?
9. 5239d91094 (válaszként erre: 8. - Astra12)
2011. jún. 23. 12:12
Hetente sütök palacsintát és mindig sikerül. Ehhez speciális palacsintaserpenyöt használok Silit-töl.
2011. jún. 23. 12:02
Lehet rajta palacsintát sütni? (Egy régebbi topikban valaki erre panaszkodott...)
7. Astra12 (válaszként erre: 2. - D5ef6da91d)
2011. jún. 23. 12:01
A tiétek is csöndes? Milyen márkájú?
6. 5239d91094 (válaszként erre: 5. - Astra12)
2011. jún. 23. 11:57

A mienk semennyire.

Van olyan ami, búg , kattog? Nem is tudtam.

Szerintem érdemes jobb márkákra ( Miele, Bosch, Siemens...) beruházni, azokkal nem lehet ilyen gond.

2011. jún. 23. 11:52
Kösz! És mennyire búg vagy kattog?
2011. jún. 23. 11:40

Nem is hallottam még róla, hogy lenne hátránya.

Szerintem tökéletes választás az indukció, arra kell figyelned, hogy nem minden lábas, fazék használható rajta.

Nekünk Siemens van.

2011. jún. 23. 11:39
Nekem kerámialapos van. Nem szeretem. Lassú. :S
2. d5ef6da91d (válaszként erre: 1. - Astra12)
2011. jún. 23. 11:22

Tökéletes választás az indukciós tűzhely, ne is végy mást!

Takarékos, hatékony megoldás.

2011. jún. 23. 11:18

Sziasztok!


Konyhaátalakítás előtt állunk. Indukciós vagy kerámialapos legyen a főzőlap? Nagyon tetszik az indukciós, de:


1. a mágneses működés nem okoz-e egészségkárosodást? (Pacemakernél veszélyt jelent, de vajon miért, mikor azt írják, hogy csak a lap és az edény között van mágneses mező? Mégis kijut a mágnesessség?)


2. Mennyire búg ill. kattog a lap? Ez márkafüggő vagy szerencse kérdése?


Főzés szempontjából fontos, hogy hány kW-os a lap?


Kösz!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook