Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ilyen nagy korkülönbség működhet? fórum

Ilyen nagy korkülönbség működhet? (beszélgetős fórum)


okt. 25. 03:15
16 eves korkulombseg tul sok.5-10 ev elmegy,de ennel tobb mar kevesbe!
szept. 23. 07:57

Ez most még csak egy lehetőség. Tetszik neked a lány, és a haverkodás szintjén megvan közöttetek a kapocs.

De mivel te vagy az, aki a továbblépést fontolgatja, a te felelősséged az, hogy egy esetleges majdani elkötelezettség milyen lelki terheket rak ennek a lánynak a vállára.

Csak egy vélemény ez a részemről, de lehet, hogy őt magadhoz kötni - a felelőtlenséggel lenne határos.

Írták már itt többen is, hogy nem a mostani felállásban, hanem mondjuk 10-20 év múlva már eléggé drámaian megváltozhat a kettőtök egymáshoz viszonyított mentalitása. És akkor baj lesz.

Akkor is magad mellett akarnád őt tudni, ha érzékelnéd, hogy már csak a kötelességtudat, a gyerekek, vagy anyagiak stb. miatt van veled?

A 16 éves korkülönbség bizony okozhat ilyen helyzetet. Szerintem engedd el ezt a kislányt, - hiszen a korodbeli facér nők nagyon boldogok lennének a közeledési szándékodtól. :-)

14. globus (válaszként erre: 12. - Papája)
szept. 23. 07:51
Egyetértek. 16 év csaknem generációnyi különbség. Beszélgetni más, mint együtt élni. Nyilván létezik összecsiszolódási folyamat, de egy 39 éves már nem nagyon változik. Egészen apróságnak tűnő viselkedési jelenségekkel tudják majd keseríteni egymàs életét, akaratlanul.
szept. 23. 07:17

A férjem 11 évvel idősebb nálam. 21 éves voltam, amikor összeházasodtunk, ez 35 éve volt.


A kapcsolatok minősége nem a korkülönbségétől függenek.

12. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 22. 08:47

Ő mit érez? Lehet, hogy csak egy kedves, okos beszélgetőtársat lát benned. Lehet, ha megtudja te mit érzel, megijed és vége a varázsnak. Nagyon körültekintőnek kell lenned és ne táplálj nagy reményeket.

Én óvnám a lányomat ilyen kapcsolattól, hiszen 10-15 év múlva te egy öregedő pasi leszel, a lány meg a legszebb korban lévő nő.

Ismerek 2 lányt, akik hasonló korkülönbséggel mentek férjhez. Mindketten megbánták, mert hamar szex nélkül maradtak.

11. LBO (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 22. 08:21

Próba szerencse! 😉


Viccet félre téve! Miért ne működhetne? ❤️


Hajrá! Drukkolok! 😊

10. TamThor (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 22. 07:35

Elég fiatalka. Attól is függ, mennyire élte ki magát, mennyire érett. Ha továbbtanult, akkor még nem dolgozik túl régóta, ha egyáltalán belefogott már. Nem látja át az életet még, még ha most úgy is gondolja. Rádöbbenhet pár év múlva, hogy még nem élt eleget szabadon és akkor felrúghatja a kapcsolatot.

De igaz, amit itt írt valaki, ez bármelyik kapcsolatban előfordul, kortól függetlenül is.


Arról nem írtál, te eddig mit csináltál. Elváltál? Gyereked van?

9. fidel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 22. 00:48

Ez egy lutri!- az elöbb számoltam ki, hogy a keresztanyám és a férje között is hasonló korkülönbség lehetett ,akik egy idö után, amit nem lehet definiálni mikor és miért , -valamiért iszonyatosan gyülölni kezdték egymást és ez megmaradt a halálukig! A különösen szar az a dologban,hogy van nekik 2db gyermekük, akik az unokatestvéreim,akikkel még mint gyerek elboldogultam de nagyon fura fölnöttek lettek!

Persze Te ennek ellenére azt csinálsz amit akarsz,én csak hangosan gondolkodtam! ;)

8. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 21. 23:46

Beszélgetés, haverkodás közben ismerd meg jobban a lányt, mielőtt tervezel vele!

Mit tervez ő az életével? Hogyan látja, képzeli el magát 5-10-15 év múlva? Milyen férfit képzel maga MELLÉ? Szeretne-e gyermekeket és őket milyen idős korában tervezi szülni? És főleg, el tudna-e képzelni egy 15-16 évvel idősebb férfival kapcsolatot, esetleg családot, a jövőjét?


Nem az évek okozhatnak problémát, hanem a lány érzelmi, lelki érettsége. 10 év mulva egy érett nővel beszélgethetnél, aki már feltételezhetően tisztában van az érzelmeivel.

7. _Berry_ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 21. 22:54
Ezt itt senki nem tudja neked megmondani, mert sok mindenen múlik. Lehet, hogy most egy ideig működne, aztán meg 15 év múlva már nem. De ez akkor is így van, ha csak 2 év lenne köztetek.
6. Hattori (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 21. 21:37
Korotok, dolgoztok, tanul a nő? Gyereket akartok? Ezek fontos kérdések.
5. Angelique2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 21. 20:34

Ha ennyire komolyan gondolkozol, és egyáltalán felmerül Benned ez a kérdés, hogy talán túl nagy lehet a korkülönbség, szerintem épp ez mutatja, hogy van esélye a dolognak.

Azt mondják, hogy épp abból lesz a hosszú, tartalmas kapcsolat, esetleg házasság, ha a kölcsönös rokonszenv, baráti érzések mélyülnek el.


Ha jól tudom, épp ennyi volt a korkülönbség Johann Sebastian Bach és második felesége, Anna Magdalena Wilcken között is! Anna Magdalena 19 éves volt, amikor a 35 évesen megözvegyült Bach papa feleségül kérte, és az utókor úgy tudja, valahogyan sikerült működőképesen tartaniuk a házasságukat :)

4. 3066f49f9a (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 21. 20:21
Működhet, ha ő is családban gondolkodik.
3. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 21. 20:03
Szerintem működhet ha akarja ő is. Ebből a 3 sorodból nekem az jön le, te is intelligens vagy. Ezért nagyon szépen meg tudjátok a dolgaitokat beszélni egymással. Én az okos, intelligens embereknek mindig drukkolok. Nektek is sikereket kívánok!🙂
2. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 21. 20:01
Ha független vagy te is ő is akkor miért ne?
szept. 21. 19:58
39 éves férfi vagyok és megismerkedtem egy aranyos kedves lánnyal hihetetlen értelmes, intelligens sokszor jobban el tudok vele beszélgetni mint a korombeliekkel, csak a lány 23 éves. Jelenleg még nincs úgy hogy kapcsolat legyen vagy randizzunk , de ilyen beszélgetés haverkodás jellege van még a dolognak, de úgy érzem egyre többet tudok elképzelni vele hosszútávon, ez működhet, család, gyerek stb...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook