Ikerbabák (beszélgetés)
Nekem is 600-750, amit betermelnek a lányok. Mi ugyancsak sokalltuk ezt a mennyiséget, az általad talált szorzó szerint is sok. És kicsit több, mint a fele táp nálunk is. Nem tudom, ez baj-e...próbáltunk néha adni egy kis babavizet, de nem nagyon ízlett nekik.
Márti, nálatok mi a helyzet?
Strada!Márti!
Nektek hány grammot esznek a gyerekek naponta?
Nekem a fiúk 700-850g körül is megesznek .Találtam egy számítást ami szerint a súly és 150 szorzata adja a napi kb. átlagot.(pl. a Nimród 3.62 X 150=543 ml naponta az átlag amit ennie kellene)
Örülök,hogy jó evők,csak attól félek,hogy mivel főleg tápszert esznek és nehogy "túletessem" őket!
Köszönöm:)
Hirtelen nagyon soknak találtam a vérzést, ahhoz képest, hogy előtte már alig volt valami. Igazából csak emiatt mentem be a kórházba, a többi ott derült ki az ultrahangból. Ott lázasodtam be másnap.
A gyógyszereket jóváhagyta a gyerekorvos; csak az egyik papírja írja ezt a tejcsökkenéses mellékhatást.
Látom ma pangás van!
Én most 16 napra elköszönök, mert holnap reggel indulunk nagymamázni! 250 km -re!
Kíváncsi vagyok milyen lesz az út ( 3 óra ).
Ott majd jól el lesznek kapatva a gyerkőcök, csak aztán bírjak velük.
Ott is van net, de nekem is meg kell keresnem a régi barátaimat - szóval jól ki fogok kapcsolódni én is. Már 5 hónapja nem voltam otthon.
További szép nyarat mindenkinek!!!
Köszönöm, most már jól vagyok. Kicsit horrorsztori...de némi alvadt vért kellett levákuumozni a méhemből. Elaltattak, úgyhogy nem fájt semmi, és utána sem. Azóta végre elmúltak a rosszulléteim. Még kell szednem ezt-azt, bár már nem sokáig, ami szerencse - ugye a tej miatt, de ezt már említettem.
Remélem nem ijesztettem meg senkit...
Szia, drukkolunk Nektek holnap!
Maga a császár egyáltalán nem volt rossz élmény, még annak ellenére sem, hogy az epidurálist nálam kb ötödikre sikerült beadni (az plusz 5 lidokain), mert annyira ödémás voltam, hogy a hátam is puffadt volt. Aztán minden nagyon gyorsan történt, közben magyaráztak egy-két dolgot, hogy éppen mit csináltak, de leginkább csak arra emlékszem, hogy odahozták a manókat plédbe csavarva, és az arcomhoz tették őket. Na akkor folytak a könnyeim. Aztán már toltak is vissza a kórterembe hamarosan. Nekem akkor volt pár nagyon rossz órám; de én több vért veszítettem, meg túl korán kezdtem el inni, attól hányingerem is lett. Ez biztos nem mindenkinek ilyen. A férjem meg a csajszik ott lehettek velem aznap estig :)
Ami nálam jó szolgálatot tett: egy kis műanyag sámli az ágy mellé, azzal könnyebb volt kelni/feküdni.
Szia!
Én reggel 6-ra mentem,felvették az adatokat.Kb.7-kor elkeztek előkészíteni.Mivel nálunk nincs már beöntés,ezért helyette adtak egy kúpot.Azután le kellett tusolni egy fertőtlenítő folyadékkal.Majd betettek egy kanült a kézfejembe,aztán jött a katéter felhelyezése.
Betoltak a műtőbe,megkaptam a gerinc érzéstelenítőt(nem fáj) és utánna már kb. 2 percre-re meg is kezdték a császárt.9.34. és 9.36-ra meg is lettek a fiúk,aztán kb. 30-40 perc volt a varrás.Semmit nem lehetett érezni.
Ami nekem egy kicsit kellemetlen volt az utánna -amikor kiment az érzéstelenítő hatása-az izzó parázshoz hasonló fájdalom a seb helyén.De kaptam rá tök jó fájdalomcsillapítót és aztán 4 óránként ezt adták be.
Nagyon szorítok neked,nem kell félned,nem vészes,mert én is kibírtam :-)!
Sziasztok!
Én is megjöttem.
Mi is hasonlóan működünk,a Judit bukós,a Nóri nem. A lányok teljesen tápszeresek és mi nutrilon tápszersűrítőt használunk és ez bevált.Azóta nem bukik.
A lányok most 9 nap múlva 5 hónaosak,normális hogy 2-3 óránként esznek? Nálatok hogy van?
Pelus nálunk most a Tescos megy.
Sziasztok!
Mi is frászt kapunk a bukástól.Nekem sajna nagyon kevés a tejem,így főleg tápszert kapnak a fiúk.A doki most írt fel a Barninak (ő a bukós)egy kimondottan bukós csecsemőknek való tápszert.Ez viszon olyan sűrű,hogy a cumin ami 1-es lyukú nem megy át.Ma majd megpróbálom főzelékes cumival(a férjem most szerzi be),gondolom azon nagyobb a lyuk.
A fiúk nekem is kb. 3 óránként esznek,egyébként nagyon jó fiúk.Eddig még csak egyszer volt nagyobb "cirkusz" 19-23 óráig,de akkor tuti,hogy valami front volt.Az "éjszakai műszak" nálunk is az enyém,mert a férjem dolgozik.Viszont a nagyik felváltva jönnek reggel 8-tól estig,ez nagyon nagy segítség.
Mi is mindig elfelejtük kikapcsolni a légzésfigyelőt,olyankor az agyamra megy,de egyébként tök jó,hogy van,engem nagyon megnyugtat.
Nálunk még mindig a szoptatás a legnagyobb hiányosság. Ugye jó későn lett tejem, és mi a kezdetektől cumisüvegezünk, most már egyre kevesebb tápot; de még mindig csak 1 gyereknek lenne elég a tej :(
Most már kis harc árán menne a szopi, de annyira nem hatékonyak a csajok, hogy kb 1/2-3/4 óra alatt esznek 10g-ot, aztán elalszanak. (ráadásul külön-szopi) Ez a tempó meg nem fér bele a 3 órás intervallumokba. Így 3 óránként fejek éjjel-nappal, azt is cumisból kapják.
Most még szednem kell gyógyszereket is, az egyik csökkenti a tejmennyiséget...ez is hátráltatja az ügyet :(
Cumit nem használunk.
Fürdetés után viszont nálunk is általános a "fesztivál" legalább éjfélig. Utána 3 óránként ébrednek, most már a 4 is előfordul néha, jó lenne, ha ez hosszabbodna, az éjszaka nem az erősségem.
Törlőkendőből Aldi-s van, az a hibája csak, hogy egy kézzel húzva kb 4 darab jön ki egyszerre, de ezt leszámítva jól működik.
Pelenkából Libero és Happy vegyesen. Mást még nem is próbáltam.
Hello, én is itt :)
Előfordul a bukás, szerencsére nem túl gyakran, és akkor is leginkábbb a büfiztetésnél jön ki, akkor csorog az ember hátán. Ha az ágyban történik, engem is a szívinfarktus kerülget, hogy megfullad a gyerek. Emiatt non-stop megy a légzésfigyelő is, amit MINDIG mindenki elfelejt kikapcsolni, amikor kiveszi a gyerekeket.
Igen, elég jó éjszaka volt. Fél 9-kor már mindenki szunyizott. Hunor kelt 2-kor és 5-kor, Lili pedig csak 7-kor. Olyan kipihent vagyok :)
Popsikenőcsöt gyógyszertárit használunk. Az a neve, hogy Vitaminos. Ez sem olcsó, 300 grammos és 2000 Ft. De kettejüknek elég 1 hónapig egy tégely. Még egy kicsit sem volt piros a popsijuk eddig, pedig nem minden pelenkázásnál használom.
Köszi a bókot a csajok nevében!
Hát igen, kb fél éve már kivettünk 2 rácsot az ágyból mert ki akartak mászni, de éjszakára visszateszem! Így nappal ki-be járnak alvás után kijönnek, de éjszaka nem akarom hogy kijöjjenek! Igaz átaluszák az éjszakát de úgy biztonságosabb szerintem!
Jövőre kapnak emeletes ágyat, olyat amit szét lehet szedni külön ágyakká, és addig így hagyjuk külön míg nem biztonságos a felül lévőnek is!
Szia Márti!
Bocs,hogy írok nekem nincsenek ikreim.
Régóta olvasom az ikres fórumot,és most már ezt is.
Az én 3. csemetém február 18-án született,és ő is eszméletlen bukós.
Pedig büfiztetem rendesen.
Általában az első büfinél semmi ,a másodiknál a szőnyegen landol a tejcsi.
És ez megy minden nap többször a mai napig:(
Egyfolytában átöltözünk mert egy alkalommal rengeteg kijön belőle:(
A súlyfejlődése jó,8 kiló felett van,jó kis husis.
Nem is értem mitől nő a súlya:)
A pelussal én is bajba vagyok,mert ő is egy nap többször kakil,és van ,hogy egy nap többször át kell öltöztetnem emiatt is.
A Tescóst használjuk nappalra ,a liberót éjszakára,de mind a kettőből kifolyik:(
Törlőkendőből mikor milyet használunk.Általában Pampers sensitivet szoktam venni.
Milyen popsikenőcsöt használtok?Én canestent és neogranormont összekeverek.Ez bevált,mert volt egy kis szájpenészünk,ami végigment rajtuk és nagyon piros volt a popsijuk,de ez helyrehozta.
Helga:majd mesélj a bölcsibe szoktatásról!Nagyon kíváncsi vagyok.
A nagylányom is bölcsis volt 21 hónapos korától és nagyon szerette.
Akkor jó éjszakátok volt?
Ez nálunk kivitelezhetetlen,mert tutira kipakolnák a tejcsit:(
Márti!
Képzeld, tegnap kipróbáltam Lilinél, hogy először megetettem, majd utána fürdettem és így simán elaludt. Semmi sírás, semmi nyűgi. :)
Mi Rossmannos pelust használunk, de a DM-es is jó.
Éjszakára pedig Pamperst vagy Libero-t.
A Tesco-s nem vált be.
Kaki nálunk minden nap van szerencsére többször is.
Én a törlőkendőből nem találom a megfelelőt.
Vagyis a Nivea nagyon jó de az ára se semmi.
Ti milyet használtok abból????