Így fogyok én. Őszinte szívvel ezt nem ajánlom senkinek... (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Így fogyok én. Őszinte szívvel ezt nem ajánlom senkinek...
A hsz-od első felével tökéletesen egyetértek és ez csak egyre rosszabb lesz.
A második felére azt mondom, ha nagy a szükség, az ember gyalog is elmegy a világ végére is, hogy enni tudjon adni a családnak. A szükség nagy úr.
Előbb-utóbb a munkánk/tulajdonunk védelmében kénytelenek leszünk valami komolyabbat kitalálni, mert a szerencsétlen házőrző kutyák nem megoldás arra a világra, ami alakul.
Nagyon jó cikk!
Én kisvárosban élek, panelben. Anyukám és nagymamám viszont kertes házban laknak, hatalmas kerttel, épített ólakkal, stb.
Nagyon jó lenne kihaszálni a beültetlen kertet, az üres ólakat, DE:
- amikor fényes nappal átugrálnak a kerítésen a gyümölcsökért,
- amikor éjszaka felhúzgálják a krumplit,
- amikor éjszaka ellopják a termést,
- amikor éjszaka ellopják az állatokat az ólból,
- sorolhatnám ......
És akkor nem beszéltem még arról,hogy
- dolgozunk mind a ketten,
- drága a benzin a város másik végébe szaladgálni naponta, (biciklivel meg kinek a fenének van kedve?)
- a gyerekekre sincs annyi időnk amennyit szeretnénk....
Igen, igen, el vagyunk lustulva.
Amúgy ez az első mondat:
"Azt írom le, egyes szám első személyben, amit a menyem legjobb barátnője mondott el nekem a címben feltett kérdésre. "
Nem a cikkíró hölgyről van szó..
Amúgy nekem is nagyon tetszik az írás. Kicsit szívszorongató, kicsit pozitív is, tetszik!
Szuper a cikk, gratulalok en is:))))
Szerintem nem sirankozos egyaltalan, nagyon is pozitiv es bar munkanelkuli vagy, Eva, de ennyi melo mellett 100%-ig kitermelsz egy fizut hidd el;)
Viccelni akartam a 66. hsz-el, nem komolyan gondoltam!:)))
Van véleményem a témában, de nem akarom elmondani ebben a fórumban.
Egyetértek azzal, hogy a gyereket tervezni és szeretni kell, ...nagyon!
Az én véleményem az, hogy a valamennyire-nél azért több kell, de mindegy. Nem tudok még tapasztalatból beszélni, de valahogy úgy képzelem, hogy egy normális mentalitású szülőnek a legrosszabb rémálmánál is rosszabb, hogy ha az alap dolgokat nem tudja megadni a gyermekének..
Amúgy meg valaki lejjebb írta, hogy mennyire szenny a túrórudi.. Hát, azért úgy gondolom, hogy nem tragikus..
Van a +trükkös pasi" aki 47500.-ból simán megélne egy hónapban, nem kellene megkérdezni, hogy csinálná? Ő NAPONTA 53 e ft-ot keres...
Nagyon sajnállak, ötletem sincs, de tényleg a főállású anyasággal mi újság? Elvileg a legkisebb gyerek 10 éves koráig jár,nem? Vagy valaki tud erről valamit?
Egyébként tényleg szőrnyű, hogy mi folyik ebben az országban. Az elmúlt 1 hónapban ismerőseim közül 26!-an kerestek nálam állást, hogy nem-e tudok valamit..
És mennyi az összeg, nem tudod?
Mert talán ha kiváltaná ezt a státuszt, valamivel megnőne a 72eFt.
...három gyerekkel ugyanis nehéz munkát találni, vagy ott teljesíteni megfelelően.
Amellett a gyerekek is megsínylik, ha még picik.
Nem ismerem az idevonatkozó jogszabályt, de 3 gyerekkel már el lehet menni főállású anyának.
Vagy már nem?