Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Így dominózom! fórum

Így dominózom! (beszélgetés)

4512. cabcd72c72 (válaszként erre: 4510. - Jozsef.csoke)
2008. nov. 14. 21:32
A délutáni "alukálásod" zavart be, 3-5-ig alukáltál? Mikor elindítottad a dominó felvételt még 3 óra, mikor befejezted meg már 5 óra volt. Mind a két időpontot feljegyeztet az utókornak. Közben régi receptleírásokat böngésztél és írtál le Ildikó felé.:-DDDDDDDDDDD
2008. nov. 14. 21:27
DominÓrák: 1, 5, 9, 11, 15, 20, 21, 23.
2008. nov. 14. 21:26

Hú,ezt most nem értem!

Nyolc dominórát jeleztem. A 21 órás a hetedik volt,a 23 a nyolcadik.

Lehet,korábban a sok offolás közben valami elsikkadt? Mindjárt utánnanézek.

4509. Kiss Ildikó (válaszként erre: 4504. - Jozsef.csoke)
2008. nov. 14. 21:17
Ezzel ugye tudod, hogy megkavartál egy pillanatra. Nagy nyugodtan fölvettem a 21 órási domit és látom a 23 órási kiírást. Na mondom akkor ez a 9. dominóra Józsi barátunknak :-D
4508. Kiss Ildikó (válaszként erre: 4505. - Jozsef.csoke)
2008. nov. 14. 21:11

Tetszett amit leírtál. Tükör. Legalább tudom, hogy mi most milyen finomakat főzünk. Nem úgy mint az ókori Rómaiak :-D

Rómában is voltam :-)

2008. nov. 14. 21:06

Ez a mai nap dominórákban kifejezve

1, 5, 9, 11, 17, 20, 21, 23

2008. nov. 14. 20:57
Javitom:fülemüle nyelv
4505. jozsef.csoke (válaszként erre: 4502. - Kiss Ildikó)
2008. nov. 14. 20:55

Ugy látom a mondtatomat jól összecsaptam.

A korabeli leirásokat figyelembevéve összegyüjtötték az ókori Rómában használatos ételleirásokat,recepteket és alapanyag elkészitési módokat. Közérthetően leirták,hogy ma milyen alapanyagból lehet helyettesiteni olyant,hogy fülemülenyelt,vagy foltos makrella belső szerveit. Ez utóbbi volt erjesztve és rothasztva,majd füszerezve a garummártás alapja,amit a birodalom fennálásának jó másfélezer éve alatt,gazdag,szegény használt. A recepteket nézve megállapithato,hogy egy akkori konyha illata nagy émelyitően édes volt,mert pl.az ecetfajták alapanyaga a szőlő volt.

Nekem a könyv ugyan nincs meg,de pár éve jelentek meg részletek a könyvből.

Mivel szeretek jókat enni,de tudok is az édességeken kivül sokmindent elkésziteni,ezért érdekel az étkezés kulturtörténete.

Ja,az édesség elkészitése nem az én műfajom.

Azonban pl. a magyar konyha fejlödés történet meg van. Szeretem olvasni. Tudtad,hogy az olyan tradicionálisnak hitt magyar étel,mint a gulyás,pörkölt csak a 19.sz-ban jelent meg magyarországon. Az emlitett ételek a reformkor idején kerültek át az osztrák konyhától.

A reneszánsz idején meg a káposztaféleségek jöttek át az itáliai konyha termékeként!

2008. nov. 14. 20:09

Órák:

1. 5. 9. 11, 15. 17. 20. 21

4503. Kiss Ildikó (válaszként erre: 4501. - Coline)
2008. nov. 14. 19:33

Én például pár hete jobban áltam pontgyűjtésben. Mostanság pár ponttal kevesebbet gyűjtök. Nekem ez arra jó, hogy látom a munkám eredményét. Mennyi a pontom? Hogy is állok? Mit csináltam? Jól csináltam?

A többiek hogy haladnak? ....

Engem ez érdekel és az is hogy a fórumtársak haladnak e. Mert csak úgy felvenni a dominót, hogy nem érdekel se a pont se az eredménye! Hát az nekem nem megy.

Ha valamit csinálok annak van eredménye, ha dominó játékot játszok, annak is van eredménye. Ezért van a mindenidők listája és a 4 hetes lista is, hogy lássam az eredményt.

Az erdeményt jelző listákat egósoknak találták ki. Aki az elején szteret lenni. Aki tűri, hogy a végén szerepel, annak nem is kell a táblázat. Nem figyeli, nem nézi, nem érdekli.

Nekem van egóm, nem is kicsi. Én a lista elején szeretek lenni. Ha résztveszek valamilyen játékban és van ranglistája, akkor kitalálom magamnak, hogy hol szeretném látni a nevem rajta. Addig dolgozok a projekten még el nem érem.

Te nem így gondolod?

Mikor idekerültem a Hoxára, az első játékom az akasztófa játék volt. Kitűztem célként, hogy az első leszek a ranglistán. Hat hónapos kemény munka után, napi 5, 6 órás játékkal el is értem az I. helyet. Mikor ez megtörtént, gratulált a család. Elégedetten és büszkén nézegettem a nevem a lista tetején. # 1 Kiss Ildikó

Nem írok tovább, mert még megjelenteted valahol cikk ként :-DDD

2008. nov. 14. 19:17

Tudtad, hogy pár éve kuriozumként adtak ki eredeti recepteket tartalmazó antik kajákat?

Ezt írd már le részletesebben?

Nilyen recepteket?

4501. coline (válaszként erre: 4497. - Kiss Ildikó)
2008. nov. 14. 18:40

:D

Értem! Ez mire jó? Tényleg érdekel, azért kérdem!:D

4500. jozsef.csoke (válaszként erre: 4499. - Kiss Ildikó)
2008. nov. 14. 18:35

Azért az itteni török konyha már erősen az európai izléshez igazodott. Istambulban én sem ettem meg mindent. Ott kevésbé izlett a kaja. Amit irtál még tényleg volt csokis.

Ja,a török konyha itt olyan mint a kinai. Néha betérek egy kinaiba,csipös-savanyu levesre,meg szezámmagos csirkére,esetleg sült banánra. De a józsefvárosi piac kinai büféi már nem étvágygerjesztőek. Ott olyan kaják vannak,hogy na.... Anyósom,mikor ruhákat vettek a sarkadi ruhaboltjukba egyszer véletlenül elég fura kaját vett. Azt hitte,hogy párolt gomba,de nem az volt.... Pedig a kiskinai mondta neki....

Ez kb. olyan volt mint a rómaiak kedvenc mártása a garum.

Most nem irom le összetételét. Tudtad,hogy pár éve kuriozumként adtak ki eredeti recepteket tartalmazó antik kajákat?

Még jó,hogy ez az igy dominózok fórum....szinezve gasztronómiával és életképekkel.

4499. Kiss Ildikó (válaszként erre: 4498. - Jozsef.csoke)
2008. nov. 14. 18:23

Én úgy emlékszem, hogy mandulás és vaníliásat reklámoztak, meg talán a mandulával a csokisat.

Na de biztosan lesz alkalmam megkóstolni.

Én voltam Isztambulba egy párszor, de sose tudtam jól lakni. Én a gyros-t se eszem meg.

4498. jozsef.csoke (válaszként erre: 4496. - Kiss Ildikó)
2008. nov. 14. 18:08

Még egy. Nagysága olyan mint egy 28 cm átmérőjű pizza. De volt a mirelittárúk között gyömbéres,egreses.

Az a baj,hogy nem nagyon irnak magyar szöveget.

Kata azonban rátalált egy füzetre,amely a magyar leirást tartalmazza,de mivel az helyhez kötött ezért elég nehéz beazonositani.

Nem tudom voltál-e már a fszt.i kettő kis boltban. Kuriózum,bár van termék amit nem veszek mert nem izlett korábban: sajt,szalámik.

Ezek nem az igaziak.

Bár svéd sajtok nem annyira ismertek.

Mindenesetre a svéd konyha nem az én izlésvilágom. Tudod néha be-benézek egy-egy török étterembe. Van elég szinvonalas önkiszolgálo étterem főleg a nagykörúton. Korábban a 3 török testvér láncot szerettem,de jó 3 éve a Vigszinházzal szemben a Szerájt kedvelem.

Ott a salátákat,piláfot no meg a baklavát meg az ajvart szeretem.

Ha nem tévesztem a neveket,az egy kefir alapu ital ,füszerezve.

Tényleg hűsitő ital. Persze ha eszementen nem keverem,mint jó 3 éve,amikor utánna kimentünk a Dunaplagera..... Emlékezes volt. De nem kellett volna paradicsomot tartalmazó pikáns török salátát.

Ja,egyre több török élelmiszerboltot láttam mortanában a VIII.kerületben.

4497. Kiss Ildikó (válaszként erre: 4492. - Coline)
2008. nov. 14. 17:54

Szia!

Kedden készül a pontszám szerinti lista. Itt azok a 4 hetes pontok vannak amit össze gyűjtögettünk. Ki mennyit. A név előtt van, hogy hanyadikok vagyunk és a név után, a 4 hét alatt megszerzett pont.

Szerdán készül a lerakott dominók száma szerinti lista. 4 hét alatt, hány dominót tudunk lerakni.

4496. Kiss Ildikó (válaszként erre: 4494. - Jozsef.csoke)
2008. nov. 14. 17:49

Akkor már láttad, ez is valkami. Létezik :-)))

Jó lenne arra keveredni, de vennék egyet :-)

Én a camambert sajtot kaviárral eszem. De szeretem.

A kávé akkor jól esett. Egészségedre :-)

2008. nov. 14. 17:11

Mivel sok irás volt,frissitek:

Ó R Á K

.1. .5. .9. .11. .17. .20.

4494. jozsef.csoke (válaszként erre: 4489. - Kiss Ildikó)
2008. nov. 14. 17:09
Nem vettem,de láttam a mandulatortát. 1490 Ft az ára. Azonban áfonya és egres lekvárt vettem,mert kivántam a camembert áfonyával. Mivel pocsék volt az idő,elindulás előtt egy finom bécsi kávét készitettem,hangulatos fény mellett.
4493. jozsef.csoke (válaszként erre: 4490. - Coline)
2008. nov. 14. 17:06

Örülök,hogy ezek az információk segitségedre vannak.

A táblázatot mint látod Ildi, a dominórák megoszlását Laci/oszlej/, évike/cucus/ kezemunkáját és fáradozását dicséri.

Az időpontokat főleg Laci jegyzi,de ha nem tudja valamiért pótolni,akkor egy idő után én is figyelek rá,mert tényleg fontos.

Volt eset,éjjel inkább,hogy fölriadtam,és csak a "jelzőfény" segitett eligazodnom.

Ezért vagyok esetenként zsörtölődő,ha nem jelenik meg. Persze ez csak ritkán fordul elő.

4492. coline
2008. nov. 14. 16:21
Most olvastam vissza!:D Ti milyen kis top listákat csináltok!:D
4491. B.Mária (válaszként erre: 4486. - Kiss Ildikó)
2008. nov. 14. 16:18
Tényleg, köszi a tanácsot, erre nem is gondoltam, csak gyorsan vettem, ami kellett! :)
4490. coline (válaszként erre: 4211. - Jozsef.csoke)
2008. nov. 14. 16:16
Köszönöm neked az infót!:D
4489. Kiss Ildikó (válaszként erre: 4488. - Kry84)
2008. nov. 14. 16:16

Én sokat gondolok a keltetőgépre és beszélek hozzá :-D

Laci barátom mindíg biztat. Hiszek neki :-)

4488. kry84
2008. nov. 14. 16:07
Szeretnék ajándékot kapni!Méghozzá olyat,amilyet Ildikó kapott.Azonnali 3 pontot!
4487. turismo (válaszként erre: 4482. - Jozsef.csoke)
2008. nov. 14. 16:05
Jesszusom,megint késő estig tart,és lehet utánna hajnalban is.....??
4486. Kiss Ildikó (válaszként erre: 4485. - B.Mária)
2008. nov. 14. 15:51
Ügyes vagy! Én ha kapnék ilyen ajándékot, fehér dominót vennék.
4485. B.Mária (válaszként erre: 4484. - Kiss Ildikó)
2008. nov. 14. 15:48
Szép napot mindenkinek. Most jöttem haza és engem is ajándék domi várt. Ingyen vehettem egy domit. Vettem is és így 3 dominót letudtam rakni.Mostanában szerencsés vagyok.Jó ez a keltetőgép! :)
2008. nov. 14. 15:42

Én nem panaszkodok. A keltetőgép megszánt. Ajándékot kaptam.

Azonnali 3 pont :-)

2008. nov. 14. 15:30
91 óra alatt 1 ajándékot érdemeltem ki.A Mikulástól hátha kapok majd.

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook