Igény szerinti szoptatásról áttérés vegyes táplálásra (beszélgetős fórum)
Havi 40 deka neked nem eleg?! :DD Igaza van az orvosnak, tulstresszeled. Az en lanyom is ugyanezt csinalta, az elso 3 honapban megduplazta a sulyat (elso honapban 1750 grammot hizott, gondsolhatod), aztan a kovetkezo honapban OSSZESEN hizott 80 dekat. Kutya baja, ez normalis, azok a babak, akik az elejen sokat hiznak, kesobb kevesebbet. Nem egyenletes az a hizas, most valoszinuleg inkabb nyulik.
Ha allandoan cicin log, nem lehet, hogy azert nem eszik szilardat, mert nem ehes? Neki sem jo, ha allandoan van valami a gyomraban, tulterheli. Ki kell neha urulnie annak a gyomornak. En hagynam legalabb 2-3 orat eves nelkul, ha elotte jol lakott. Vizet ihat, lehet, hogy azert ker cicit, mert szomjas.
Ami a cumit illeti, nem biztos, hogy el fogja fogadni. A lanyom csak jatszik vele, nem cumizik. Cumisuvegbol inni sem tud, csak csoros uvegbol. Pedig egyszerubb dolgom lenne, ha elfogadna. Na mindegy.
Summa summarum, sztem ne idegeskedd tul, nem erdemes. Nem fog az a baba ehenhalni ;)
Nem bizony!
Én anno 6 hónapig etettem éjjel nappal 4!! óránként,de a 6. hónapra már azt sem tudtam nappal van vagy éjszaka.
Én is ki voltam,de így óránként valami iszonyat!
Igaza van a dokinak, nem kell aggodnod a sulya miatt. Nem hiznak egyforman, a 40 dkg/ho meg belefer. Az en fiam kisebb sulyu volt ennyi idosen pedig 3200 g-mal szuletett. De amig no es kiegyensulyozott, addig nem erdemes az ordogot a falra festeni.
Ha tobb ideje lesz megehezni tobbet fog enni, de az elso par napban acelozd meg a szived mert tiltakozni fog az uj rendszer ellen. Kitartas!
Szerintem semmi baja a kilóival!
Ezt te stresszeled túl!
Állj át a napi 3 szopira és a pépekre!Ha nem tetszik neki,sebaj.Éhes marad,aztán ne félj 3 óra múlva befalja.Az első pár nap lesz nehéz,csak nehogy a sírás miatt rögtön a melledhez nyúlj!
Ha 6 hónaposan még nem ismeri a cumit szerintem felesleges,sőt lehet el sem fogadná!
Óránkénti szoptatás az túlzás,kérj sinlacot vagy vegyél tejpépet,mert csak az anyatej már iszonyú kevés neki főleg ha csak nyammogja a pépeket.Várd ki a 3 órát,hidd el ha éhes lesz enni fog!
Az, hogy egy gyerek 3-6 hónapos koráig nem hízik, ha a hízás leáll, az igen nagy baj. Orvosnak nem mondtad? Mégis mennyi hízás az a nem megfelelő?
Gondolom az óránkénti nyammogó szoptatással nem elég erős a tej egy 6 hónapos gyerek táplálására, bár lehet hülyeséget mondok, ehhez nem értek.
Mindenesetre ne etesd óránként, főleg ne ciciztesd.
Szia.
Nálunk volt olyan, hogy megtorpant a növekedés, ekkor kaptam Sinlac-re receptet, egy étkezésre ezt kapott.
Beszélj a védőnővel, ha nem megy, nem együttműködő, akkor a gyerekorvossal.
Sok szerencsét! :)
6 hónaposan óránként szopizott? Atya ég. Azért ezt nem nevezném igény szerinti etetésnek.
Nem semmi türelmed van, de ezt kissé elszúrtad.