Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Igazi, eredeti sólet recept?:) fórum

Igazi, eredeti sólet recept?:) (tudásbázis kérdés)


20. zebracsikó (válaszként erre: 8. - Virgilius)
2014. szept. 18. 15:30

én is pont így szoktam , cserépedényben


fantasztikus!

19. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 1. - F758a7200f)
2014. szept. 18. 13:22
sikerult?
18. 3d787b167a (válaszként erre: 4. - Gkreka)
2014. szept. 18. 13:19
:)
17. 34c48a3825 (válaszként erre: 16. - F758a7200f)
2012. nov. 5. 12:35
Szívesen :) Szerintem ízleni fog a végeredmény, nagyon finom étel. Készítek én is nemsokára, jó, hogy eszembe juttattad!
16. f758a7200f (válaszként erre: 14. - 34c48a3825)
2012. nov. 5. 12:32
Koszi:) fustolt libamellet tudom is hol szerezzek
2012. nov. 5. 12:29
Koszi a linkeket mindenkinek, atbogaraszom, karacsonyra szeretnem megcsinalni de addig is legalabb 1 "foprobat" kell csinalnom hogy sikerul-e nehogy lebogjek!:DDDD
2012. nov. 5. 12:29
Füstölt libamell való bele, nem disznóhús. Zsidó kulináris oldalakon megtalálod az eredeti receptet, nagyon finom egyébként és semmi köze a lebutított változatokhoz az ízének :)
13. f758a7200f (válaszként erre: 7. - Mélység)
2012. nov. 5. 12:27
Na ez az, a tarja nem koser!:) szoval olyan mint a gulyas, nagyon sok orszag atvette es mindenki rakott hozza valamit, egyszer megallt az eszem de csirkebol volt gulyas! Nem magyar oldalon persze...
12. gkreka (válaszként erre: 6. - F758a7200f)
2012. nov. 5. 11:49
az én receptemben garantáltan nincs "disznóság" :)
2012. nov. 5. 11:35
Gribedli tesztelheted a sóleteket:-)
2012. nov. 5. 11:18
2012. nov. 5. 11:16
2012. nov. 5. 11:13

[link]


Ez szerintem elég autentikus recept.

7. mélység (válaszként erre: 6. - F758a7200f)
2012. nov. 5. 11:10
Ez tutirecept aminek a linkjét beraktam. Én soha nem rakok bele szalonnát, de bármilyen hússal csinálhatod (nekem a füstölt tarja jött be, de ez persze ízlés és pénztárca kérdése is).
6. f758a7200f (válaszként erre: 4. - Gkreka)
2012. nov. 5. 11:06
Villanysutom van es a legalacsonyabb fokozat 35fok (joghurt keszites es kelesztes miatt), szoval nem egne oda, akkor is ha sokaig sutnem, bar tudom hogy a kemence lenne a legjobb. Koszi ha leirod a receptet, lattam sok valtozatot de nem talalok ilyen hagyomanyosat. Ja, meg azzal sem vagyok tisztaban, hogy ugye nemelyik reci szalonnat is ir (amit nem szabadna elvileg), en pedig libacombos valtozatot keresek, a legtobbje fustolt csulkos.
2012. nov. 5. 10:58

Én így szoktam készíteni, de lisztet nem rakok bele.

[link]

4. gkreka (válaszként erre: 2. - F758a7200f)
2012. nov. 5. 10:58

A 12 órás recept kemencére vonatkozik, gázsütőben szénné ég - vagy legalábbis lekozmál - ennyi idő alatt még minimum fokozaton is. Kipróbáltam, onnan tudom.

Este leírom a receptet, mert nagyon finom, csak a sütési idő harmadával kell számolni.

2012. nov. 5. 10:47
Esetleg egy megbizhato link is jo
2012. nov. 5. 10:45
Olyan, eredeti soletreceptet keresek ami leirja, hogy kell sutoben sokaig melegen tartva elkesziteni, egyszoval ahogy valamikor keszitettek, penteken. Szeretnem elkesziteni de csak remlik valami csaladi mende-monda, hogy a zsido asszony penteken a nagyszuleimhez vitte a soletet melegen tartani vagy valami ilyesmi... Es hogy allitolag 12 oraig is fott/sult
2012. nov. 5. 10:42
Igazi, eredeti solet-recept?:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook