Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Igazán jó grillcsirke! fórum

Igazán jó grillcsirke! (beszélgetős fórum)


14. katus3
2014. dec. 23. 17:18
Sziasztok! A sörös dobozos csirkét én úgy csinálom,hogy fele sör-fele víz,plusz dobok bele egy fej hagymát összevágva és néhány gerezd fokhagymát, így sütöm, a lével pedig locsolom. :-)
13. Katinkaboszi (válaszként erre: 11. - 4c3a5e5783)
2014. dec. 18. 19:49

Egy tepsibe öntöd a kiló sót, ráteszed a belsejében megízesített csirkét és hagyod sülni :)

Semmi más dolog nincs vele :D

12. Katinkaboszi (válaszként erre: 10. - Fincsi5)
2014. dec. 18. 19:48
Igencsak :)
11. 4c3a5e5783 (válaszként erre: 6. - 9b10f3d7ff)
2014. dec. 18. 19:22
Konkrétan ezt hogy csináltad?
10. fincsi5 (válaszként erre: 8. - Katinkaboszi)
2014. dec. 18. 18:25
És olyat is hallottam, hogy a régi barna zacskóban sütik , talán abban van a kiló só?:)
9. Katinkaboszi (válaszként erre: 6. - 9b10f3d7ff)
2014. dec. 18. 18:22
Érdemes a belsejébe egy kisebb hámozatlan almát és egy kisebb hagymát is tenni :D
2014. dec. 18. 18:21

Ha igazán finomat akarsz, akkor a sóágy után, ami bejön, kétféle van még, ami finom és gyors is.


Az egyik, amikor egy sörösüveget félig megtöltesz meleg vízzel és ráhúzod a csirkét, sózva, fűszerezve, egy vékony tepsibe rakod az egészet és szépséges lesz a végére.


A másik, amikor a mellénél kettévágod az egészet, ezt "vasalt", vagy ördögcsirkének hívják, befűszerezed alaposan és a belsejével lefelé egy olyan tepsibe teszed, amiben van rács, vagy a sütő rácsára és alá egy tepsit raksz, hogy nem a sütőbe csorogjon a finom pecsenyelé :D

Ami kifolyik belőle, azzal a végefelé érdemes megkenegetni, csodásan piros és finom ropogós lesz :D

7. Cucicsillag (válaszként erre: 1. - 6b71969584)
2014. dec. 18. 17:06

Szia!

Nekem ami eddig a legeslegjobban bejott es mindenki megnyalta a10 ujjat az a Sthaljuci "vilag legjobb sultcsirkeje" c. Nem sok elokeszulet kell es naggggyon finom!

2014. dec. 18. 16:28
Sütöttem sóágyon, tényleg egy kg só kell hozzá, és nagyon finom ropogós lett.
5. 3ac7412569 (válaszként erre: 3. - Alidamolnar)
2014. dec. 18. 16:06
4. gkreka (válaszként erre: 1. - 6b71969584)
2014. dec. 18. 15:27

Tényleg ropogósra sül a csirke a sóágyon, sima gázsütőben is. + fűszert tehetsz a csirkére ill. bele pl. a hasába egy ágacska rozmaring és egy-két gerezd fokhagyma


Szeretem így készíteni a csirkét, nekem így lesz a legropogósabb a bőre.

2014. dec. 18. 15:23
Szerintem sóágyon sült csirkére gondolsz. Azt még én sem sütöttem, de érdekelne...
2014. dec. 18. 15:15

Itt kérdezd meg! Hétpróbás háziasszonyok oldala!

[link]

2014. dec. 18. 15:08

Sziasztok! Két kérdésem lenne grillcsirkével kapcsolatban: 1., Gázsütővel lehet igazán jó grillcsirkét csinálni? Mert lehet nem pirul annyira meg a csirke. Nem fölülről jön a meleg.

2.,igaz az, hogy 1 egész csirkéhez 1 kg só elég és semmi fűszer, olaj nem kell alá/hozzá?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook