Igaz-e a Biblia? (beszélgetés)
Mondd, a te gépeden a program nem húzza alá hullámos vonallal az elgépelt, vagy helytelenül írt szót?!?
Ennek ellenére, képes vagy így elküldeni?!?
Azoknak pedig, akik nincsenek tisztában az ly és pontos j használatával, azoknak mindig azt tanácsolom, hogy írjanak mindenhol pontos j-t, és ne kísérletezzenek az Ly-nal!
Ennek két haszna is van:
1.) Miután sokkal több szó "íródik" j-vel, nagyobb lesz a "találati arány"
2.) A j könnyebben indokolható (egy karakterrel kevesebb, ezzel lehet spórolni)
Bocsanat a helyes irasert , nem magyar a szarmazasom , nem jartam soha sem magyar aktiv tanfolyamra sem .
Ha ez Teged anyira zavar akkor ne olvasd kerlek .
Kulömben is a forumokban a helyirasi argumental csak azok foglakoznak kik ...
Nem vitatkozok veled!
Attól is eltekintenék, hogy most "vizsgáztassalak" mert nem venném a szívemre, ha leégnél!
Ne haragudjál meg, de neked meg ajánlanám: a "Magyar helyesírás szabályai" című könyvet!
Talán megkímélnél az ilyenektől, mint a felyleszti!!! (pontos j-vel kell írni)
Babica Drága!
Azt írod, hogy "szep mesekonyvnek tartom,szep ,igazsagos tortenetek vannak benne. Ennyi"
Attól tartok, hogy életedben nem olvastad el a Bibliát elejétől a végéig!
Ne haragudj, hogy ezt írom, de ebben majdnem 100%-ig biztos vagyok.
Ha elolvastad volna, és csak akár egy kis részét is megérted, akkor nem írtál volna ilyen "csacskaságokat"!!
Igen a Noe es csaladja letezese tenyekel van tamasztva.
Ur igeretet adot ra hogy soha sem fogja többe elpusztitani a föld nepet.
Szivarvanyal , mind sigilel pecsetelte le az igeretet.
Mivel a szivarvany csak nagy esösez utan keletkezik igy beisbizonyosult az hogy a vizözön elött nem volt semi fele csapadek. Földet a regeli es az esti harmat tartotta nedvesen. Tehat egy egesz uj klima valtozas következett.
Ajanlam olvasasra a Kodolanyi Janos gyönyöruen feldolgozott Gilgames eposzat melyben a ös Ur es Surupak mely a ket folyo Eufratus es Tigris köszt helyeskedett el.
Nagyon ertekesen felyleszti a magyarazatott az okori sumer civilizaciobol .
Kronologialag egybe esik a Bibliai törtenetekel es a Gilgamas eposzbol szereplö Utnapistin identikus Noeval.
kiegészítés az előbbihez:
Én mondjuk enélkül is hittem, hogy igaz Noé bárkájának a története, mint ahogy hiszem, hogy igaz az egész Biblia. Igen, igen, még az is, hogy Jézus a vízen jár és hogy Lázárt feltámasztotta. A legfontosabb pedig, hogy Ő maga is feltámadt és MA IS ÉL! Életem Ura, személyes Megváltóm és Szabadítóm! :)
Aki megkérdőjelezi a Biblia ill. a bibliai történetek igazságát - pl. Noé bárkáját -, kiváncsi vagyok, mit szól ehhez:
És ez nem egyházi oldal, nem az egyház bizonygatja, hogy megtörtént, hanem a legendavadászok! :)
hahahaha :DDDDD
Nem fogadnád el. :) - szerintem
"Ne kacérkodj!
Ezzel más nemi vágyait ébresztenéd fel, amelyeket kielégítésére nem vagy jogosult.
Tartsd magad tisztán!
Kerülnöd kell az erkölcstelenség minden formáját! Nem adhatsz nagyobb ajándékot jövendő férjednek vagy feleségednek, mikor összeházasodtok, mint a tisztaságodat. Ez ugyanúgy vonatkozik a fiúkra, mint a lányokra.
Ne add oda vagy vedd el azt, ami egy napon egy másik személyt illet meg!
Az a lány, aki feladja tisztaságát, másnak adja, ami egyedül jövendő férjét illetné. A fiú ugyanúgy bűnös, mert ő meg elveszi azt, ami nem az övé. Isten elítéli azokat, akik ezt teszik: "...senki túlkapásra ne vetemedjék, és ne csalja meg testvérét semmiféle ügyben..." (1Tessz 4,6)
Kerüld a testi vágyat felgerjesztő dolgokat!
A Biblia figyelmeztet: "Az ifjúkori kívánságot pedig kerüld!..." (2Tim 2,22)
Kerülni pedig úgy lehet az "ifjúkori kívánságokat", hogy az ember teljesen elfordul attól, ami testi vágyat csigázhat fel. A testi vágy ártalmatlannak tűnhet, de valójában halálos ellenség."Vihet-e valaki tüzet a keblében úgy, hogy meg ne gyulladjon a ruhája? Vagy járhat-e valaki parázson úgy, hogy a lába meg ne égjen?" (Példabeszédek 6,27-28)
A nemi közösülés a szerető Isten ajándéka. Megfűszerezi a házasságot és ízt visz az életbe. Biblia ezt mondja: "...Lesznek ketten egy testté." (Ef 5,31)
Ez az egység több mint testi egyesülés. Két ember teljes egysége: testüké, lelküké, szellemüké. Akkor nyújtja a testi egyesülés a legteljesebb örömet, ha férj és feleség keresztyén, és így "egyek az Úrban". Így olyan egységet élnek át, ami minden más felett áll ezen a világon.
Isten az áldását adta a házasságon belüli nemi közösségre: "Legyen forrásod áldott, és örülj ifjúkorodban elvett feleségednek... keblei gyönyörködtetnek mindenkor, szerelmétől mindig mámoros leszel." (Példabeszédek 5,18-19)"
Egyéb forrást nem írok, mert félek, reklám lenne.
Egy barátnőm fiatalon nem fogta vissza magát a testi élvezetektől. Ám idővel sok olvasás után megbizonyosodott arról, hogy Istennek nem tetszik a házasságon kívüli nemi kapcsolat. Megismerkedett hívő, leendő férjével, akit nagyon megszeretett. A nászéjszakájukon voltak először együtt, és a barátnőm tudod mit csinált? Sírt.
Szerinted miért?
Fogalmad nincs milyen vagyok. Ha tudnád, te sosem mondanál fanatikusnak:D
És itt bukik a bulid:)
ha igaz lenne a szöveged nem vétóznék:XD De nem igaz:)
Ha nincs személyes tapasztalatod egy emberről-és úgy mondasz véáleményt-az még nem igaz:D
Szerinted ha valakiről van egy véleményem, az hazugság? Nem állítok semmit az illetőről, hanem véleményt mondok.
"mert nem tetszik az amit irok."
Innen már csak egy lépés arra a következtetésre jutni, hogy azért nem tetszik, mert igaz:-)
"Igy amit itt teszel: az hazugság-rólam valótlan állítás."
Az állításom nem is rólad szól, hanem rólam. Szerintem fanatikus vagy. = Véleményem szerint fanatikus vagy.
Az állítás tehát az én véleményemre vonatkozik, nem rád.
"Ez nem valótlan állítás, mivel én tényleg így gondolom"
Deaz mert nem ismersz személyesen, nincsenek a cselekedeteimről információid,nem tudod, hogy hogy élem a napjaimat.
Ellenben a gondolati kivetitéseddel.
Konkrát információ birtokában csak saját tapastalattal fogsz helytálló véleményt nyilvánítani.
Igy amit itt teszel: az hazugság-rólam valótlan állítás.