Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ti féltek az időskortól, kiszolgáltatottságtól? fórum

Ti féltek az időskortól, kiszolgáltatottságtól? (beszélgetős fórum)


1 2 3
aug. 5. 00:39
Nem, mert addigra már nem lesz semmi!
64. Babi11
aug. 4. 16:12
Az időskortól nem, a kiszolgáltatottságtól igen!
63. tumbo2 (válaszként erre: 62. - Idhikai)
aug. 4. 16:03
engem az anyám éltemben nem ölelt meg,hozzá sem tudok érni.csodálkoztam ,mikor a férjem puszilta az anyját,mikot ment,és jött.
aug. 4. 15:39

Nem igazán félek. A család nem arra van kondicionálva, hogy magára hagyják az időseket, aztán persze bármi lehet, és az ellenkezője is.

Anyu kb. 2-3 éve bekerült a kórházba, szobanövényként, még két hét se telt el, ki akarták rakni egy vidéki "elfekvő" kórházba, mert hogy nem tudnak vele, mit kezdeni. Mondtuk, hogy azt nem, akkor visszük haza, fogadunk mellé valakit egész napra, és én váltom munka után. Így komolyan vették ő és bennünket, és rakosgatták osztályról osztályra, ne kelljen kitenni. Hazajött az öcsém és a gyerekeim is, napi 12 órában váltottuk egymást mellette. Először csak oldalra tudtuk fordítani úgy öleltük, egy valaki a felsőtestét, egy a lábait... aztán meg tudta fogni az ágykorlátot... aztán észlelte az életet maga körül, idegen embereket látott, mindig jöttek, férfiak, katonák, rendőrök... mindenkit elvittek, aztán felült... aztán ki tudtuk vinni lefürdetni, aztán lassan lépkedett, sétáltunk a folyosón... 2,5 hónap volt, fokozatosan tért vissza bele az élet.

Azóta volt egy térműtétje, nyugdíjas klubba jár, és naponta tanul, játszik a második osztályos nevelt kislányommal. Köszöni jól van! :)


Ugyanakkor került be egy hasonló korú néni (anyu 73 éves), betolták... mellette állt a fia vagy az unokája. Csak állt az ágy mellett, és mondogatta, hogy gyógyulj meg mama... én meg magamban, hogy öleld meg! Öleld már meg! Nem ölelte, másnapra a néni meghalt. Kell a szeretetenergia!

aug. 4. 15:23
Én azért félek,mert sajnos tapasztaltam,szegény anyukám a vége felé mikor kórházba volt... teljesen ki volt száradva,nem nézték a nővérek hogy iszik-e az a szerencsétlen.. és még ők voltak felháborodva hogy miért hallucinált szegénykém :( Inkább itton kínlódjunk majd a párommal,de nem szeretnék kórházba vagy otthonba menni...
60. VendrinerPiroska (válaszként erre: 51. - Globus)
júl. 31. 16:09
Ebben sajnos sok igazad van. Így történhetett meg, hogy mikor az egyik rokonom magas lázzal és zavartsággal bekerült a kórházba, csak a vércukrával foglalkoztak, a tüdőgyulladása kezelésére meg a családtagok a családorvostól kuncsorogták ki az antibiotikumot, amit bevittek neki, mert a tüdőgyulladásra tojt mindenki odabent. Pedig az ember egy összefüggő egész.
59. tumbo2 (válaszként erre: 58. - Napsugár8)
júl. 31. 15:10
én is találkoztam a régi munkatársammal.75éves,az ágyban fekvő feleségét évek óta ápolja.mellette 24 órázik.mit csinálhatna.a lányom apja is annyi.de úgy fáj a lába,alig tud vánszorogni,
júl. 31. 14:41

Tegnap összetalálkoztam egy régi-régi ismerőssel. Nálam kb. 13-15 évvel idősebb, tehát most lehet olyan 85-86 körül. Valamikor együtt pinpongoztunk.

Még ma is minden nap lemegy úszni, és a "juniuor úszó" csemeték egyik segéd tanítójaként ténykedik az uszodában. Tanítja őket, segít a versenyre való felkészülésükben, nincs azon az emberen egy deka felesleg sem... és senki meg nem mondaná róla, hogy erősen közeledik a 90-hez.

57. tumbo2 (válaszként erre: 56. - Guruljka)
júl. 31. 13:56
az anyám vidám,csinos nő volt,igaz léha,felelőtlen.most csak ül a nagy plédbe beburkolózva.mikor az öcsém élt,csak úgy sziporkáztak a humorbonbonok.
56. Guruljka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 31. 13:49

Anyám, aki értelmes, tanult nő volt, eleven eszű, sok humorral megáldott - ő attól félt, hogy elbutul.

Aztán, ahogy fokozatosan elbutult, nem vette észre.

55. Amaunet (válaszként erre: 47. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 31. 13:06

Jobb lesz minél előbb megbarátkozni vele, mert azt nem kerülheti el senki.

Ettől félni és úgy élni nagyon sz@r lehet.

54. PaulA66 (válaszként erre: 53. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 31. 12:31
Kivételesen, talán.
53. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 52. - PaulA66)
júl. 29. 19:16
hát,igazad van........
52. PaulA66 (válaszként erre: 47. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 29. 17:00
És attól miért félsz? Én a kínos betegségtől félek inkább, de attól is: minek? Vannak dolgok ebben a csodálatos Életben, amiket nem lehet kikerülni.
51. globus (válaszként erre: 49. - Tumbo2)
júl. 29. 16:29

Hát igen, áttétesen már jó régóta benne lehetett.

Sajnos a szakirányok nagy mértékű szétbontása azt eredményezte, hogy mindenki csak a saját, rá eső testrésszel foglalkozik. Urológus a húgyútival, nőgy. a nőivel, gastroenterológus az emésztőrendszerrel stb. stb., és a más irányú panaszokkal muszáj másfelé menni, na így kopnak el a küszöbök és idegrendszerek.

50. tumbo2 (válaszként erre: 47. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 29. 16:12
én nem.csak a fájdalomtól.
49. tumbo2 (válaszként erre: 46. - Globus)
júl. 29. 16:12
gondolom az urológián.nem beszélt róla,de mikor egy idős férfi már elmegy,akkor komoly gond lehet.
júl. 29. 16:11
De,az is lehet hirtelen észre se veszi az ember. pld. baleset
47. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 38. - PaulA66)
júl. 29. 16:10
Igazad van,nem érdemes félni.. A haláltól viszont félek...
46. globus (válaszként erre: 43. - Tumbo2)
júl. 29. 16:08
Milyen osztályon vizsgálták?
45. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 43. - Tumbo2)
júl. 29. 16:07
Sajnálom. hát,igen elég rossz az egézségügy....
44. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 32. - Regin_a)
júl. 29. 16:06
Dehogy nyúlok a konnektorba. Hát,gondolom nem olcsó az öregotthon de ha nem lesz más lehetőség? Hát,nálunk van hogy 10-20 évig is élnek a párjuk halála után.. Hát,de ki tudja. Valahogy majd lesz..
43. tumbo2 (válaszként erre: 42. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 29. 16:05
az apám három napig feküdt.kiment a fürdőszobába,összeesett,meghalt.előtte volt a kórházban,azt mondták semmi baja.áttétes végbélrák,keringési összeomlás.ennyit az egészségügyről.
42. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Napsugár8)
júl. 29. 16:01
Hát,igen. Én sem szeretnék évekig ágybafekvő lenni. Szegény anyum "csak" 4 hónapig volt az míg el nem vitte az áttétes daganat :( de bőven elég volt az is a szenvedésből szegénynek :(
41. tumbo2 (válaszként erre: 36. - Globus)
júl. 29. 12:50
az borzasztó volt,mikor kórházban voltam.egyik egész nap üvöltött,hogy kapcsolják föl a villanyt,a másik valamilyen néni után kiáltozott,mivel én voltam a legépkézláb,szóltam a nővéreknek,hogy a beteg bepisilt.nyugodtan,katéter van benne.
júl. 29. 12:50

...és ha félek, félünk?

Aki nem hal meg fiatalom, az bizony megöregszik... akár fél, akár nem:)

39. tumbo2 (válaszként erre: 36. - Globus)
júl. 29. 12:44
az anyám az borzasztó.kolbászt eszik szilvával,állandóan megy a hasa,hát pelenkában jár.inkább a halál.
38. PaulA66 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 29. 12:41

S Te félsz tőle?


Én nem, pedig maholnap benne leszek nyakig.

Akkor könnyebb lenne, ha félnék?

37. VendrinerPiroska (válaszként erre: 36. - Globus)
júl. 29. 12:36
Barátnőm gondozónő és elég sok otthont ismer, legalábbis Veszprém és környékén. Ő azt mondta, hogy addig érdemes beköltözni, amíg még kellőképpen cselekvőképes az ember, mert akkor betegség esetén a saját szobájában, lakrészében tudják úgy gyógykezelni, mintha kórházban lenne és ez azért kényelmesebb. Persze sajnos ez nem az alapszintű ellátás. :/
36. globus (válaszként erre: 33. - Tumbo2)
júl. 29. 09:46

Nem biztos. Lehet, hogy akkorra már agyilag is amőba szintjén leszel. Bocs :) Nem rád írom, sajnos az ágyhoz kötő betegségek zöme érinti a központi idegrendszert, agyműködést is.

Aztán még előfordulhat viszonylag "gyors" súlyos betegség, pl. daganatos leépülés, ezzel tényleg nem szokás szoc. otthonba vonulni, elintéz az idő... :(

Vagy mozgásszervi problémák. Szerintem ép ésszel azok bírják ki, akik inkább a napi kis sikerekre koncentrálnak, mit tudtak megcsinálni egyedül: wc használat, felöltözés, étkezés stb. Nem arra, amit nem.

Az biztos, hogy nehezebb ápolni a folyamatosan siránkozó betegeket, mint a türelmeseket. Mikor anyu beteg volt, egyszer úgy bevágtam a sarokba a kötszeres cekkert, csak úgy porzott, mert muszáj volt levezetni a feszültséget.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook