Idős embernek háziállat (beszélgetés)
A minap olvastam, ki is írtam magamnak, mert elgondolkodtatott:
„A hosszú élet titka csak ennyi:
Hogy nincs kire hagyni a macskát.” (Maria Ksenakova)
Te jó ég!
B@sznám ki az ilyen rohadványt a mínusz 20 fokba egy szál pólóba.
Egy tacskó már 15 fokban fázik .🥺
Elég baj, hogy "bármit" feltételezel emberekről.
Ráadásul a fórumindítóról is indokolatlanul feltételezel "bármit".
Mégis hol olvastad azt, hogy az anyukája "megkérdezése nélkül a nyakába sózna bármilyen állatot, főleg úgy hogy nemtetszésének hangot is adott." Nyakába sózna? Megkérdezése nélkül?
Egyetlen hozzászólása volt idáig a fórumindítónak. Amiről te írsz, arról egy szó nem volt.
Nem értem, miért kell eleve rosszindulatot feltételezni más emberről.
Részemről meg ennyi.
Nem tudom hogy jutottunk el eddig.
Ha nem akar, semmiképp ne erőltesd.
Mikor a lányom 5 éves cicàja eltünt, azt mondtam, ide még egy macska nem jön.
Nade, láttam a lànyomon mikor kéthetente hazajött, szenved, nincs meg a cica.
Gondoltam egy nagyot és merészet.
Az állateledel boltban ki volt téve, szürke cica elvihetö.
Gyenge a szürke cica.
72 évesen belevágtam.
Most féléves, imádom.
Nem bántam meg.
De ha ràm erőltették volna akaratom ellenére, nem tudom mit szóltam volna.
Nyilván akkor is szeretném.
Ha nem akarja, ne erőltesd.
Volt akin sokat segitett egy kutyácska, de most van gond, mert a kuty is és a gazda is idős
Ugye magadhoz veszed a kutyácskát, ha...kérdi tőlem
Persze, mi mást mondhattam volna
Jóbsn vagyok a kutyácskával, de egész másképpen viselkedet amikor egy hétig nálam volt
Kutya az, nem hülye!
Amikor kertes házba költöztem mondták hogy most kutya neked
Mondtam, én nem akarok mégegyszer temetni, utánam se "nyüszitsen" senki
Ez igaz, de a madár kaki sztem extra büdös. Nekem is volt papagájom gyerekkoromban. Rettentő hangosak, kiabálnak, ha kell ha nem. Reggel nem lehetett tőlük aludni, mert üvöltöttek, ha már kicsit világosabb volt.
Szomszédunk megoldotta kiaszta őket a garázsba, télen nyáron. Nyáron nyitott garázsajtó, üvöltenek hajnali 4-től, nem tudunk aludni tőlük. Amikor már hidegek vannak, akkor is sokszor nyitva van az ajtó, rikácsonyak, mert fáznak, de nem érdekli a szomszédot. Kellett a gyereknek, aztán kiderült, hogy koszol, hangos, kitették a garázsba. Így járt a csincsilla is náluk. Az öreg, beteges rövid szőrű tacsijuk is kint van télen a legnagyobb hidegben is. Nagyon fél a vihartól, sír, de le se carják, be nem engednék szerencsétlent. A macskáik állandóan nálunk héderelnek. Amikor egyszerre érünk haza a szomszéddal, a macskáik hozzánk jönnek, nem hozzájuk. Sztem ez mindent elmond. Sajnos a legtöbb embernek még mindig ez a felelős állattartás....
Judit55 m ondta nemrég nagyon találón a mi kismacskánkra, hogy egy született fertelem, tkp az is. ( tegnap pl a tv kábelt szakitotta el és tépett ki cserepes virágokat )
De sokkal rosszabb lenne, ha nem lenne, nagyon sok jó percet és örömet okoz, nem utolsó sorban nagyon szép is, talán most a legszebb félévesen.
Nem meglepi volt, akartunk egy kismacskát is a Picike mellé.
csak megjegyzem : ismerősok előtt nem titok, hogy szeretem a cicákat, eddigi életem során sok ( feleslegessé
vált ) macskát hoztak ajándékba, stb. Egyetlenegyet nem fogadtam el, lett is belőle sértődés.
Minden állat büdös, ha nincs megfelelően tisztán tartva. Ami valószínűleg pont nagyon nem hiányzik sok idősnek, hogy egy állat után takarítson.
A papagáj azért is nagyon rossz ötlet, mert nagy körültekintést igényel a tartásuk, talán többet, mint egy kutya/macska, legalábbis amelyik nagyobb, mint egy hullámospapagáj, plusz boldogabbak ha nem egyedül vannak, hanem legalább egy társsal. De igazából lehet, hogy még egy hullámospapagájjal is nehezebb bizonyos tekintetben, mint némelyik négylábúval.
Szerintem is nagyon rossz valakinek állatot ajándékozni, főleg, ha fixen tudod, hogy nem is szeretne.
Nem vagy a helyében. Nem tudhatod, milyen távolságra lakik egymástól anya és lánya. Lehet, hogy nagy a távolság. Akkor nem olyan egyszerű ám együtt tölteni a hétvégéket.
De tegyük fel, hogy nem nagy a távolság. Miből gondolod, hogy nem töltik együtt a hétvégéket? Lehet, hogy igen. A hosszú hétköznapokban akkor is egyedül van az idős ember, ha a gyereke dolgozik.
Ez pedig már tényleg nagyon erős. "Toljuk ki a szemét egy kutyával, vagy macskával addig sem kell annyit járni hozzája! Hisz nincs egyedül!"
Letámadod a kiírót anélkül, hogy tudnád, miért merült fel benne az, hogy anyukájának ajánlott egy állatot. Még azt sem mondom, hogy a többszöri említés negatív dolog lenne. Gondolom, jobban ismeri az anyját, mint te bármelyiküket.
A kiíró feltett egy kérdést. Gondolom, nem támadást várt egy ismeretlentől, aki feltételez valamit, ami valószínűleg téves feltételezés.
A többit, hogy mit gondolok erről, már leírtam.
Jó ötlet ez a meglepi...
Egy papagáj hangos és büdös.
Ha valami történik a mamával, szabadon engedik a papagájt vagy hogy gondoltad?
Állatot sosem veszünk ajándékba, főleg olyannak aki nem is akar állatot. Csak olyannak szabad így állatot ajándékozni, akinek ez a legfőbb vágya! De az állat felelősség, érző lény, nem játék!
Én biztosan nem örülnék, ha azt mondanám, hogy nem kell állat, mégis megjelenne vele váratlanul a gyerekem. Oka van annak, hogy tiltakozik ellene.
Mi van, ha odaviszi a madarat, aztán nem kell az anyukájának? Akkor ő fog gondoskodni róla?
Semmiképpen sem ajánlom ezt a "lepd meg" dolgot!
További ajánlott fórumok:
- Írd le, hogy milyen fajta és hány háziállatod van!
- Patkány, mint háziállat?
- Éljek úgy, ahogy nem szeretnék és üljek itthon, mert háziállatom van és egyedül maradtam velük?
- Milyen háziállatotok van?
- Milyen háziállatotok van?:-)
- Idős embernek naponta injekció beadása hogyan oldható meg, ha a hozzátartozók nincsenek a közelben?Háziorvos utalhat ki egy nővért?