Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Idén mi így díszítünk! Avagy ki hogyan öltözteti ünnepi hangulatba az otthonát (karácsonyi trendek) fórum

Idén mi így díszítünk! Avagy ki hogyan öltözteti ünnepi hangulatba az otthonát (karácsonyi trendek) (beszélgetős fórum)


1 2
38. aludanyi (válaszként erre: 37. - Mariann7533)
2009. dec. 17. 18:56
Hát én is remélem! De azért felkészülök és próbálom kihasználni a szép havat és a telet. Itt nagyon szép nap volt, friss, tiszta levegő, a nap is sütött, kint voltam a kertben sétálni, készítettem néhány fotót is a faluról és a kertről! Remélem kijutok szánkózni :)
37. Mariann7533 (válaszként erre: 36. - Aludanyi)
2009. dec. 17. 17:13
Hát tényleg a párodnak legyen igaza,és inkább hó,mint eső.És az ónos esőnél útálatosabb dolog nincs.Reméljük fehér karácsony lesz.
36. aludanyi (válaszként erre: 35. - Mariann7533)
2009. dec. 17. 14:09

Mariann: Hát igen... beszélgettünk erről is tegnap a párommal, hogy ha majd gyermekünk születik, kicsit mi is gyermekekké válunk, mert belecsöppenünk abba a mesevilágba, amibe Ő fog növekedni... És talán azért láttuk mindketten "meseországot", mert még valamilyen szinten mindketten gyerekek vagyunk! :)) De szerintem ez ebben a hülye világban nagyon jó dolog!


Én azt olvastam a meteorológiai előrejelzésekben, hogy jövő keddtől már eső fog esni, és nem hó, mert jön egy markáns ciklon, ami bő csapadékot és enyhülést hoz... Ellenben eshet a hó is, de az csak akkor, ha a ciklon nem erősödik fel, de enyhülés és csapadék akkor is várható! A párom az ellenkezőjét mondja: szerinte jövő héten még -10 alá is fogunk menni... Annyiban van jó érzéke az időjáráshoz, hogy tegnap délután én a meteorológiát nézegetve azt mondtam, hogy hétvégéig több hó már nem lesz, erre Ő rávágta, hogy éjszaka rá fog zendíteni és brutálisan elkezd majd havazni... ebben igaza lett! Tényleg elég sűrűn és nagy pelyhekben esett a hó egész éjjel... Szóval legyen Neki igaza, mert nem szeretnék esős karácsonyt, annál nincs komorabb...:( Remélem nem fog ónos eső esni, mert Anyukáméknak koncert jegyet vettem Karácsonyra! Anyum borzasztó félős, bizonytalan utakon nem indul el kocsival még a szomszéd faluba se...

35. Mariann7533 (válaszként erre: 34. - Aludanyi)
2009. dec. 17. 13:33

Hát ez annyira jó.Nagyon romantikus.

És valóban létezik meseország.Mi a gyerekeink által éljük meg számtalanszor.

Mit hallottál a karácsonyi időjárásról?

2009. dec. 17. 12:58

Igen, esett nálunk is! Tegnap egész nap, estére hagyta abba, majd éjjel vadul el kezd csörögni a telefonom! A párom hívott, hogy nézzek ki az ablakon, esik a hó megint, és ezzel szeretne felvidítani. Utána leraktuk... Majd olyan nyugtalan voltam, próbáltam hívni a párom: foglalt... próbálom hívni újból, megint foglalt! már már kezdtem mérges lenni, hogy ki a fenével cseverészhet ilyen késő este, majd jött 2 sms. hogy 2 nem fogadott hívásom van tőle (azaz 2-szer is egyszerre hívtuk egymást). Majd arra jutottunk, hogy se Ő se én nem tudunk aludni és este 11-kor kimentünk sétálni a szakadó hóba! Egyrészt iszonyú jót beszélgettünk és megnyíltunk egymás felé, másrészt ... MESEORSZÁG IGENIS LÉTEZIK! :) Csodás éjszaka volt, erre mindig emlékezni fogok! Már fél éve vagyunk együtt, de mégis egy titkos, lopott éjszakai randevú volt! Mindenkinek ilyen szépet kívánok!!!!!


MÁS:


Mit hallottatok a karácsonyi időjárásról?

Én nem jókat sajnos :(

2009. dec. 16. 18:06
igen!a kisfiam azt mondta rá csillámporos!
2009. dec. 16. 14:06
Lányok nálatok is esik a hó?
31. aludanyi (válaszként erre: 30. - Mariann7533)
2009. dec. 15. 09:45

Szia Mariann!


Hoppá eltűntem tegnap egy kicsit!

Jaj remélem nem hal meg a fórum!

Ha van egy jó volt, ahol lehet ilyen mécseseket kapni, akkor szerintem ha ott készleten nincs is, de rendelni tudnak majd Neked. Kipróbáltam és nagyon kellemes illat marad tőle a szobában!

Hát igen, nem épp itt laksz, de ezek nagyon menő gyertyák és rengeteg helyen látni, legalább olyan rengeteg árfekvésben :S Ezért érdemesebb boltokban megvenni, mert az árusok igen jelentős és szép árrést pakolnak rá!

30. Mariann7533 (válaszként erre: 29. - Aludanyi)
2009. dec. 13. 16:50
Én itt vettem a virágboltban,mert ez a csajszi olyan jókat szokott hozni.Én Békéscsabai vagyok,hát ez egy nagy város,és biztos sok helyen lehet kapni,de én a bevált jó kis helyemen veszem meg.
29. aludanyi (válaszként erre: 28. - Mariann7533)
2009. dec. 13. 16:24
Mariann: Igen, mézeskalács, fahéjas, narancsos, érdekes illatkombináció. Ugyanaz a gyártó, mint a Karácsonyfa illatúé. Most hirtelen nem jut eszembe, de utcai árusoknál, vagy ajándékboltokban lehet kapni a leggyakrabban! Én Hatvanban vettem egy illatszer boltban és elég jó áron.
28. Mariann7533 (válaszként erre: 24. - Aludanyi)
2009. dec. 13. 16:14
Karácsonyfa illatú nekem is volt tavaly,de már elfogyott.Viszont a nagyi konyhályára nagyon kíváncsi lennék.Mézeskalács illatú?
2009. dec. 13. 16:09

Lina: Nahát! Ikrek? Akkor duplán gratulálok! :))

Én a szüleimmel és a tsómmal élek, akik a széltől is óvnának, ha kicsit "kezelhetőbb" lennék.... De én nem szeretek burokban élni, mert így félek minden megpróbáltatástól... A párom 20 éves, fél éve vagyunk együtt, a csalásom nem üdvözli a kapcsolatunkat, az Ő családja már elfogadott engem. A párom házába költöznénk, de a Mama ottlakik, bár Ő nem sok port kavarna a párom elmondása szerint. Idős asszony de az a fajta aki a betörő fejét papuccsal veri és aki mindannyiunkat túl fog élni, szóval egyelőre szó sincs betegápolásról vagy eltartási szerződésről. Mi is szeretnénk már kisbabát, illetve én talán még egy picit jobban, mert érzem rá az ösztönöket, és a korban is benne vagyok, mondhatni, de munka nélkül vagyunk mindketten... Így semmit nem merünk csinálni! Tele vagyunk kérdőjelekkel és jajj... saját lakás... de messze van még az! De már szörnyen várom!

26. d9d8721118 (válaszként erre: 24. - Aludanyi)
2009. dec. 13. 15:57
Egy idősek vagyunk :)
25. d9d8721118 (válaszként erre: 23. - Aludanyi)
2009. dec. 13. 15:55

Köszönöm! De babácskák :)


Igazából én 18 éves koromban egy évig egyedül éltem abban a lakásban ahol anyuval éltünk, aztán elköltöztem akkor még párom szüleihez. Picit több mint két éve lakunk a saját lakásunkban. Én azt mondom ne félj! Ugyan nekem nincs szülői hátterem, csak férjem szülei, de én nem cserélném el a külön életet. Persze, ennyi idő alatt már megszoktunk, hogy ketten vagyunk, de az elején megvolt a varázsa. Jó érzés volt reggel munkába menni a saját lakásból, délután a saját lakásba hazatérni. Főzni, mosni takarítani kettőnkre. Jó érzés volt, hogy nem szolgálnak ki, hanem a saját magam ura vagyok. Azt csinálunk és akkor amikor mi szeretnénk, nem szól bele senki semmibe.

Hidd el az önállóság nagyon jó érzés! Amikor a saját lakásodat úgy alakítod ahogy neked jó.


Nem tudom hány éves vagy, mennyi ideje vagy együtt pároddal. Én 22 éves voltam mikor elköltöztünk, és akkor 7 éve voltunk együtt. Azóta férjhez mentem és most várom az ikreket :)

Hihetetlen érzés ám amikor a sajátodért dolgozol és sajátodban vagy!


Bocsánat az offért :)

24. aludanyi (válaszként erre: 22. - Mariann7533)
2009. dec. 13. 15:46
Mariann: Én idén most "nagyi konyhája" és "karácsonyfa" illatú mécseseket vettem! Isteni és nagyon érdekes illat mindkettő!
23. aludanyi (válaszként erre: 20. - D9d8721118)
2009. dec. 13. 15:45

Lina: Először is had gratuláljak a várandósságodhoz! :) Szívből kívánom, hogy legyen sok-sok örömteli perced és egy gyönyörű és egészséges pici babácskád szülessen!:)

Nem volt nagyon furcsa érzés külön háztartásna kerülni? Csak azért kérdem, mert a párommal mi is most tervezzük és félek egy kicsit tőle!

Egyébként a háromszög égősor is nagyon szép, a nővéremnek az tetszik a legjobban! Én anno bevásároltam hálókból, most azokat használom. Jövőre már lehet, hogy én is külön díszítkezek...

2009. dec. 13. 15:39
Ja tényleg elfelejtettem,hogy ilyenkor alma fahély illatú illóolajjal párologtatok,hát ez valami mennyei...
21. aludanyi (válaszként erre: 18. - Mariann7533)
2009. dec. 13. 15:39
Mariann: Hát igen! Már én is nagyon várom, hogy legyenek gyermekeim! Talán kicsit azért is, mert általuk nekem is gyermekké kell fejlődnöm, hogy azt a "meseországot" biztosítani tudjam majd nekik, amit anno a szüleim nekem... És nem csak a Karácsonyra gondolok most, hanem az év mind a 365 napjára!
2009. dec. 13. 15:36

Férjemmel ez lesz a második szülöktől külön karácsonyunk babákkal a pocakban :)

A mi fánk is hasonlóan emlékezetes, mint Vad Virágé.

Az én anyukám meghalt 6 éve, akkor voltam 18 éves. Nekünk több olyan díszünk van, amit még anyuékkal közösen tettünk a fára, anno... Sőt, olyan is van, ami még anyu gyerekkorából való, vagy amit még én csináltam 20 évvel ezelött.

Szóval nekünk is minden dísz, egy külön emlék.

Így egy picit anyu is itt lesz velünk.


A fát mindig utolsó napokban vesszük meg. Tavaly karácsony elött 1 nappal vettük, de a legszebb volt :)

A lakást amúgy már december első hetétől elkezdem díszíteni. A bejárati ajtóra kopogtató, az azstalra adventi koszorú ( mindkettőt én csináltam ) és a lakás különböző pontjaira a barátok, rokonok által kapott mécsesek, gyertyák és egyéb kis dekorációk kerülnek. Az ablakokba hóember és háromszög alakú égősor kerül. Kintre pedig egy hosszú világítós "kukacot" szoktunk kitenni. Nagyon hangulatos.

19. aludanyi (válaszként erre: 16. - Ében11)
2009. dec. 13. 15:36
Ében: Nálunk általában a december 25 szokott rokonlátogatós lenni, akkor összegyűlünk 15-20-an is egyszerre. Bár nálunk nagyon nagy a morzsolódás most, mert pár roonnal megszűnt a kapcsolatunk, de íy is vagyunk elegen... Szóval a mosogatni valóktól szoktam rosszl lenni,de az én reszortom a lehurcolkodás (nálunk fent a nappali szobában van az étkezőasztal). Tavaly karácsonyi puncsot csináltunk és hatalmas kelyhekben tálaltuk. Tettünk bele rengeteg gyümölcsöt, és egy-egy szép vastag és hosszú fahéj rudat. Az idei karácsony lesz érdekes, mert most hirtelen lett 2 családom is, és még meg kell álmodnom, hogy velük hogyan oldjuk meg a Karácsonyozást... De szerintem hozzájuk majd 26-án megyünk a párommal 2-en egy látogató körút keretében...
18. Mariann7533 (válaszként erre: 17. - Aludanyi)
2009. dec. 13. 15:35
Az biztos,hogy a gyerekek arcán a boldogság,az izgatottság semmivel nem ér fel.És minden díszítésnek úgy tudnak örülni.Tavaly terveztük,hogy kék ezüst,meg is valósult,de aztán ez is meg az is rákeült még,és a végén sokszínü lett.De az a lényeg,hogy a gyerekeknek tetszen.Úgyhogy ezért döntöttünk úgy,hogy az idén ez a kombináció lesz/meg még ki tudja,mi kerül a fára/.
17. aludanyi (válaszként erre: 15. - Mariann7533)
2009. dec. 13. 15:30

Mariann: :) Szerintem szebb és jobb dolog nincs annál, mint hogy a gyerekek díszei öltöztessék a házat! Az unokanővérem lakásának bejáratánál a kisfia 2 rajzocskája a kopogtató, és szerintem nagyon szép, sehonnan se köszön vissza! Anyukám anno annak idején nem volt ilyen sajnos, pedig voltak szép rajzaim...:( De inkább megszabadult tőlük, mert kacat! Kék-arany? Érdekes párosítás lehet, hideg-meleg színpárként :)

Nekem a kék-fehér(ezüst) nagyon tetszik és talán jövőre, ha sikerül a párommal összeköltöznünk, meglepem egy ilyen fával (kedvenc színe a kék)!

16. ében11 (válaszként erre: 14. - Aludanyi)
2009. dec. 13. 15:25

igen a 24 az mindig kapkodósra sikerült-és csak este az ajándékbontás után lett békés az ünnep.

addig meg a sütés főzés csomagolás fa állítás díszítés porszívózás.szerencsére nagy veszekedés nem volt csak türelmetlenkedés.

de ezt már másoktól is hallottam.

ezért megfogadom mindig-nyáron beszerzem az ajándékokat előre sütünk főzünk takarítunk nem leszünk betegek.de ebből nem minden sikerül így:)

most sem tudjuk a családlátogatás hogy fog lemenni, ki mikor ér rá stb.egy nap biztos pörgős lesz az ünnepből-de most már van gyerek így rá hivatkozva nem megyünk egy nap százfelé!néha van hogy hozzánk is jön valaki.

2009. dec. 13. 15:21

Sziasztok.Nálunk három gyerkőc van,úgyhogy nálunk minden ünnep nagyon jó és fontos.A gyerekekkel pont ma döntöttük el,hogy milyen színü legyen a fa.Nálunk most a kék arany nyert.Az izzó a fán viszont kizárólag színes.

A ház díszítése,hát először is a kinti fényt advent első vasárnapján kapcsoltuk fel.Van egy mikulásunk,aki éppen be akar mászni.Van az ajtón egy kopogtató.A nappaliban a karnison már karácsonyi fény van./minden szobába tervezek tenni,de öt szoba van,így lassan halad/.Az ablakokon télapós matrica van.Az asztalon a gyerekek által készített koszorúk.Azon most gyújtjuk majd meg a harmadik gyertyát.És a szentestére szánt asztaldísz is készen áll.Hár kb. ennyi,de tervezem még,hogy narancsba szegfüszegeket fogok szurkálni,és azt akasztok fel egy pár helyiségbe.

14. aludanyi (válaszként erre: 11. - Ében11)
2009. dec. 13. 15:14

Igen, tényleg mutatós, csak az a baj, hogy az előkertben van egy 29 éves tiszafa, ami betakarja és csak a két széle látszik az erkélynek... Ha minden igaz, valamelyik nap jön a favágó és odacsap neki :)))

Mi általában nagyobb (180-200cm) nagyságú fát szoktunk venni a nagy belmagasság miatt! A faragás Apukám reszortja (én még a szüleimmel élek), akárcsak a halászlé készítés! Senki nem csinálja nála jobban a családban! Mi 23-án este díszítünk már pár éve, a 24-e általában a csomagolással és a sütkérezéssel megy el... Sajnos, amikor még emellé a díszítkezés is volt, az esetek nagy %-ában mindig veszekedés volt itthon! :((

A pároméknál és egy csomó ismerősnél pl nem is szokott karácsonyfa lenni, csak egy icipici asztali műfenyő! :O

13. ében11 (válaszként erre: 12. - Mliv)
2009. dec. 13. 15:09

hm. és vannak olyan csodaszép régi díszek.

anyum nagyon vigyázott rá-ma már kevés maradt meg.

egy egy mindig összetört így is.

de a műanyag gömböknél szebbek.nekem is van pár személyes díszem-de arany színű így passzol.

páromnak tetszik a kék ezüst-nekem az brrrrr hideg.

esetleg ezüst fehér, majd egyszer meglepem őket.

12. mliv (válaszként erre: 3. - 6208ad5eaa)
2009. dec. 13. 15:03
Én is ugyanígy vagyok. Bár tetszenek a különböző színbe, stílusba öltöztetet fák, nem tudnám elképzelni, hogy a kedvenc díszeim ne kerüljenek a fára. Ahogy díszítem mindig, nosztalgiázom, és ez nagyon csodás érzés!!
11. ében11 (válaszként erre: 9. - Aludanyi)
2009. dec. 13. 15:03

szép is volt, mint a filmekben vagy a képeslapokon.

mi is kissé görcsös fát vettünk-mert kis asztalra tesszük és kell a hely-párom szerint :D

én legalább 160 170 centiset vettem volna.

10. ében11 (válaszként erre: 8. - Aludanyi)
2009. dec. 13. 15:01

az szép lehet!

nálunk most kell is a gyerek ezt jobban igényli mint az ajándékokat.

de majd ünnep alatt még gyűlik, főleg ha olyat kapunk ajándékba ami karácsonyos, vagy a csomagolása a polcon marad.

tavaly minden polcra tettem gömböket a mécsesek mellé meg szaloncukrokat-ami már nem fért rá a fára!mondjuk a szaloncukrot mi tálba szoktuk rakni a fa alá vagy az asztalra-mert szegény fát minidig megviselte hogy rájártunk.

egyszer szeretnék nagyobb fát,anyuéknál mindig nagy volt-plafonig.most csak olyan 140 cm magas-de a párom az 50 centisekkel szemezett ma a piacon-pedig nem kellett cipelnie,és talán faragni sem-a piacon megfaragták.

9. aludanyi (válaszként erre: 7. - Ében11)
2009. dec. 13. 14:58
ében11: Hűűűű biztos nagyon gyönyörű lehetett... A mi fenyőnk még nincs meg, sose kapkodjuk el a vételt, így az esetek 60-70%-ában görbe fát hozunk haza... De a miénk! :DDDD
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook