Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsvéti tormás-mustáros pulykamell recept

Húsvéti tormás-mustáros pulykamell recept

A Húsvéti tormás-mustáros pulykamell hozzávalói:
# 50 dkg pulykamell
# 3 evőkanál vaj
# 2 evőkanál mustár
# 2 evőkanál tejszínes torma
# 2 evőkanál tejszín
# só
# gyömbér
# szecsendió
# 3-4 gerezd fokhagyma
# 1 evőkanál étkezési keményítő


A Húsvéti tormás-mustáros pulykamell elkészítési módja:
A felszeletelt húst 2 evőkanál vajon félig átsütjük. Kivesszük a serpenyőből, félretesszük. A zúzott fokhagymát átpirítjuk a maradék vajon, hozzáadjuk a mustárt, tormát, fűszereket, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi majd a húst. Kicsit átforraljuk, majd visszatesszük a húst a mártásba. Kb. 10 percig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha kész, az étkezési keményítőt elkeverjük 1 evőkanál vízzel, és a mártásba öntjük. Ha újra felforr, beletesszük a tejszínt, és egyet rottyantunk rajta. Párolt rizs illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A húsvéti tormás-mustáros pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook