Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsvéti rozmaringos mustáros báránycomb recept

Húsvéti rozmaringos mustáros báránycomb recept

A Húsvéti rozmaringos mustáros báránycomb hozzávalói:
A páchoz:
30 g fokhagyma (6-7 kb nagy gerezd)
kb 1 szár friss rozmaring
kb 2 nagy csipet kakukkfű
40 g olíva olaj
ízlés szerint őrölt fekete bors
kb 3 csipet só
20 g mustár

A sütéshez:
600 g báránycomb (2 szelet)
20 g sertészsír
1-2 nagy fej vöröshagyma


A Húsvéti rozmaringos mustáros báránycomb elkészítési módja:
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Először elkészítjük a páclét. A pác összes összetevőjét keverjük össze egy tálban. A hússzeleteket alaposan megtisztítjuk a felesleges részektől, bedörzsöljük a páclével, és egy éjszakán át, vagy fél napon át hűtőbe téve a páclében hagyjuk. Mikor a hús eleget állt a páclében, a vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A vöröshagymát magas peremű tepsibe tesszük, sóval, borssal fűszerezzük. A hagymára tesszük a pácolt húst, és a sertészsírt. Alufóliával lefedjük a tepsit. Légkeverés nélkül, előmelegített 200-220C-os sütőben kb:150 percen át sütjük. Ropogósra sült rozmaringos burgonya körettel tálaljuk.

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!


Kategória: Húsételek receptjei


A húsvéti rozmaringos mustáros báránycomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook