Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Húsvéti omlós krémes recept

Húsvéti omlós krémes recept

Elkészítési idő 50 perc

A Húsvéti omlós krémes hozzávalói:
A krémhez:
1 tojás,
20 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
4 evőkanál liszt,
4 dl tej.

A tésztához: 25 dkg liszt,
5 dkg margarin,
4 dkg szalalkáli,
1 db tojás,
1-2 evőkanál tejföl,
1/2 dl tej.


A Húsvéti omlós krémes elkészítési módja:
A felsorolt anyagokból tésztát gyúrunk, azt két részre osztjuk, és két lapot sütünk belőlük, ezeket töltjük majd a krémmel.
Három tojás sárgáját simára keverjük, hozzáadunk 15 dkg cukrot, 1 csm. vaníliás cukrot, 4 evőkanál lisztet és 4 dl tejet. Majd az egészet alaposan simára keverjük, sűrűre főzzük. A tojásfehérjéket habbá verjük, 8 dkg porcukrot keverünk hozzá, és azt a krémhez vegyítjük. Még melegen a két lap közé kenjük.


Csak másnap szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. máj. 3. 21:13
A húsvéti omlós krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook