Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Húsvéti nyuszi piskóta recept

Húsvéti nyuszi piskóta recept

A Húsvéti nyuszi piskóta hozzávalói:
piskótatészta
vajkrém
kókuszreszelék
ételszínezõ
csoki- vagy marcipán nyuszi
csoki- vagy marcipán tojás
a piskótához:
6 tojás
6 ek cukor
6 púpozott ek liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
1 csipet só


A Húsvéti nyuszi piskóta elkészítési módja:
Készítsünk piskótatésztát, majd egy nagyobb pohárral vágjunk ki korongocskákat. Kenjük be vajkrémmel, majd szórjuk rá a zöld ételfestékkel enyhén megfestett kókuszreszeléket. Ezzel kész a nyuszi "zöld rétecskéje". Tegyük rá a nyuszit, és mellé a tojást. Készítsünk egy egész tálcáravalót belõle. Piskótatészta Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet tálba téve keverjük össze alaposan a sütőporral, a tojások fehérjét pedig egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd rászórjuk a maradék lisztet is. Dolgozzuk össze fakanállal, vigyázva arra, hogy a tojáshab ne nagyon törjön össze. Béleljünk ki egy sütőformát sütőpapírral, és előmelegített sütőben süssük 200 fokon aranysárgára. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a tészta összeesik. Hagyjuk egy kicsit hűlni a sütőben, majd borítsuk ki óvatosan egy tálcára, húzzuk le a sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni.

Dekorálhatjuk még színes cukorkákkal is. Gyermekek is könnyen elkészíthetik.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A húsvéti nyuszi piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook