Húsvéti aszpikos franciasaláta recept
A Húsvéti aszpikos franciasaláta hozzávalói:
A franciasalátához:
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér vagy fehérrépa
1 kisebb zeller
2-3 közepes burgonya
150 g zöldborsó
1 alma
4 db csemegeuborka
1 kis doboz konzerv kukorica
150-200 g majonéz
150 g tejföl
1 tk mustár
Só, bors, pici citromlé ízlés szerint
Az aszpikhoz:
500 ml zöldségalaplé (vagy víz + leveskocka)
20 g zselatinpor (kb. 2 evőkanál)
1 evőkanál citromlé

A Húsvéti aszpikos franciasaláta elkészítési módja:
A répát, gyökeret, zellert, krumplit hámozd meg, apró kockákra vágd, és enyhén sós vízben főzd meg, de ne túlságosan – maradjon egy kis tartásuk! A borsót is főzd pár percig, majd szűrd le. Almát, uborkát, kukoricát szintén aprítsd fel. Egy nagy tálban keverd össze a főtt zöldségeket az alma, uborka, kukorica keverékével. Tedd félre hűlni. Az alaplevet melegítsd fel (ne forrald!), majd szórd bele a zselatinport, kevergesd, míg teljesen fel nem oldódik. Add hozzá a citromlevet, majd hagyd picit hűlni – ne dermedjen meg, csak langyos legyen. Add hozzá a majonézt, tejfölt, mustárt, sót, borsot, és kevés citromlevet. Keverd össze a zöldségekkel. Egy szilikon vagy őzgerinc formába kanalazd bele a franciasalátát. Hűtőben hagyd legalább 3-4 órát, de inkább egy éjszakát pihenni. Tálalás előtt óvatosan borítsd ki egy tálra.
Ha nem jön ki könnyen, mártsd pár másodpercre forró vízbe a formát.
A közepébe végig rakhatsz főtt keménytojást is.
Sajtot is lehet bele tenni, ízlés szerint.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: receptjeim, ápr. 15. 11:54
A húsvéti aszpikos franciasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.