Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Húsvét kapcsán - miért a kereszt...? fórum

Húsvét kapcsán - miért a kereszt...? (beszélgetős fórum)


16. Henni_led (válaszként erre: 15. - D5a9e16c2e)
máj. 6. 08:29

Köszönöm szépen a figyelmedet és az idődet, amit rám szántál.

Az én nézetem szerint az Atya és Jézus is itt van bennünk, a DNS-einkben, a sejtjeinkben.

Szerintem a zene is ott van.

15. d5a9e16c2e (válaszként erre: 10. - Henni_led)
máj. 6. 08:18

Nos, kedves Henni, elnézve a hozzászólásaidat, írásaidat itt a hoxán, úgy gondoltam nem érdemes könyvet írjak erről a témáról (már van, a biblia). Ha érdekel egy téma úgyis utánna fogsz nézni.


Mégis, néhány mondat ami kulcsfontosságú.


Az én Atyámnak házában sok lakóhely van, ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek.

Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek.

És ha majd elmegyek és helyet készítek nektek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.

És ahova megyek én, tudjátok, az utat is tudjátok.

Monda neki Tamás: Uram, nem tudjuk hova mész, mimódon tudhatjuk azért az utat?

Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

Ján14:2-6


Hol is van az Atya, ahova megy Jézus?

Ki által mehetünk az Atyához?


Az Isten országa közöttetek van- ezt én úgy értelmezem, hogy egy csöppnyi mennyországot megízlelhet az ember már itt a földön, ha igyekszik úgy eljárni, ahogy meg van írva.


Részemről ennyi.:)

14. Henni_led (válaszként erre: 11. - D5a9e16c2e)
máj. 4. 06:33
Köszi. Várom.
13. d5a9e16c2e (válaszként erre: 12. - 04424e865e)
máj. 3. 22:48
Milyen vicces vagy!
máj. 3. 22:44
Hogy mutatna a templom tetején egy medence?
11. d5a9e16c2e (válaszként erre: 10. - Henni_led)
máj. 3. 22:41

Téves.


Ha több időm lesz, kikeresem az erre vonatkozó részeket, verseket.

10. Henni_led (válaszként erre: 9. - D5a9e16c2e)
máj. 2. 23:50

Köszi a véleményed.

Luk 17:

20 Amikor a farizeusok megkérdezték tőle, hogy mikor jön el az Isten országa, (Jézus) így válaszolt nekik: „Az Isten országa nem úgy jön el, hogy az ember jelekből következtethetne rá. 21 Azt sem mondhatják: Íme, itt, vagy íme, ott van! - Mert az Isten országa közöttetek van!”

Maga Jézus mondta: "az Isten országa közöttetek van"

Mit mondott ezzel?

Nem kellek ehhez én barátaim. Találjátok meg magatokban, egymás között Isten országát, a mennyek országát.

9. d5a9e16c2e (válaszként erre: 8. - Henni_led)
máj. 2. 23:33
Már bocs, hogy beleszólok, de Jézus nélkül nem lehet elérni a mennyországot, nem lehet kihagyni.
8. Henni_led (válaszként erre: 7. - Pacséri)
máj. 2. 23:14

Szerinted Jézus nélkül nem lehet elérni a mennyországot?

Szerinted nem lehet Jézust kihagyni?

máj. 1. 18:23
„minden út a mennybe vezet” légkörében sem nevezhető egy politikailag korrekt üzenetnek. Sokan gondolják úgy, hogy Jézus nélkül is övéké lehet a menny. Kell nekik a dicsőség ígérete, de nem érdekli őket a kereszt, sőt, még kevésbé érdekli őket az, aki ott függött a kereszten, és meghalt azok bűneiért, akik hisznek benne.
6. d5a9e16c2e (válaszként erre: 1. - Henni_led)
ápr. 23. 09:08
A pozitív üzenet, a kereszt és Jézus szenvedése szorosan összekapcsolódik. Egyik sincs a másik nélkül. Attól még jó hír az evangélium, hiszen, ha nincs kereszt, nincs bűnbocsánat. Az már pedig jó hír, ha a bűnök megbocsáttatnak.
ápr. 22. 17:14
Szerintem azért, mert Jézust a kereszten ábrázolták, és az ábrázolás leegyszerűsödött csak a keresztre, mert keresztet rajzolni , faragni bárki tud. Egy emberalakot ábrázolni rajta már bonyolultabb. És az ő neve összefonódott a kereszttel. Noét bárkával, Illést szekérrel, Niki Laudát meg versenyautóval lehet elképzelni.
ápr. 22. 15:36

Köszönöm szépen a hozzászólásokat, gondoltam, hogy kevesebb hozzászólás lesz, mint pl. egy "mitől lesznek hosszabbak a szempilláim" bejegyzésre, de ne értsetek félre, annak is megvan a helye, bár nem az én világomban.:)

Mindkét hozzászólás értékes volt, köszönöm szépen.

Ha már feltettem ezt a kérdést, akkor én is elmondom azt én variációmat.

Én csak egyféleképpen tudom elképzelni a kereszt jelentését:

A földi, vízszintes világ és a függőleges, ezoterikus, égi világ egybefonódását. Mert az embernek mindkettő az összetevője. Még rövidebben a fentiek alapján a kereszt nekem azt mondja: tudd, hogy ki vagy és aszerint élj!

3. Amaunet (válaszként erre: 1. - Henni_led)
ápr. 21. 07:36

A keresztet az egyház tette hivatalos jelképévé a kereszténységnek, több száz évvel Jézus után. Gondolom megfélemlítés, emlékeztetés gyanánt. Hiszen a keresztény vallás és annak terjesztése évszázadokon át erőszakkal történt.

Ha Jézus üzenetét, annak szimbólumát szeretnéd viselni válaszd a halat. Ezt a szimbólumot használták Jézus követői is.

De bármit választhatsz. Az Neked fogja Jézus üzenetét hordozni, az a Te jeled lesz. Nagyon jó a violinkulcs! Hiszen a zenével hirdeted az üzenetet. Jó társítás.

2. zsozso123 (válaszként erre: 1. - Henni_led)
ápr. 21. 06:56

Nehéz kérdés. Én eddig azt tapasztaltam, hogy a legnagyobb öröm, megszabadulás, béke, mindig valamilyen kereszt után következik. Ezt a mondatot sok féleképpen lehet félreérteni: Egyrészt nem azt mondtam, hogy minden kereszt, szomorúság, szenvedés után jön öröm. Másrészt nem azt mondtam, hogy kereszt nélkül nincs öröm.


Csak azt, hogy az először kereszt, és utána nagy öröm eddig sokszor működött, és így volt jó. És azt sem jelenti, hogy szeretni kell a keresztet, a szenvedést. Jézus sem szerette. Ő az örömet szerette, az asztaltársaságot, az egészséget, a békét. De vállalta a keresztet.


És itt a lényeg: a keresztet nem szeretni, akarni kell, mert az nem az egészség jele. De ha jön, akkor vállalni. Másért, és magunkért is.


Néhány példa: Szülés, terhesség kereszt, utána gyerek születés öröm. Minden munka áldozat (attól még lehet öröm), és utána öröm. Ha valaki erős sportos testet szeretne, annak sokat kell edzenie, lemondania táplálkozásban, korán kelnie stb. De ha megkérdezed megérte-e, azt mondja igen. Ha tönkre megy egy kapcsolat és elmész terápiára az első, amit elmondanak: ha meg akarjátok menteni a kapcsolatot, ahhoz dolgozni kell. Mindkét félnek. Ha csak egy dolgozik, nem fognak együtt maradni. Egy jó kapcsolat munka, kereszt. Ha valaki ebben a témában menekül a kereszttől, annak nem lesz jó kapcsolata.


És kereszt egy vállalt egyedüllét is, ha azt a célt szolgálja, hogy az ember jobban megismerje önmagát, és fejlessze önmagát. Hogy később alkalmas legyen egy jó párkapcsolatra.


Összegezve: nem kell félni a kereszttől, a tehertől, nem kell szeretni sem, vágyni, de vállalni kell, és sokszor ebből születik az új élet. Én ezt tapasztaltam :)

ápr. 21. 01:19

Keresztény lány vagyok, orgona játékommal járulok hozzá a szeretet, az öröm, a muzsika gyönyörűségének tanításához, templomokban játszom/fogok játszani, most még tanuló vagyok, igaz, már végzős.

Azért tettem fel ezt a fórum kérdést, hogy a véleményeteket kérjem.

A Bibliában szereplő evangéliumok ("jó hírek" - szabad fordításban) egy történetet mesélnek el Jézusról, amely történetet ezer helyről ismerhettek.

Az evangélium lényege az, hogy Jézus történetét "arra hozza ki", hogy mindannyiunk megváltásáért halt meg a kereszten és az Ő feltámadása a "jó hír", hogy Ő most már örökké él, és "aki hisz Benne, annak örök élete van".

Eddig rendben van, halleluja! (Milyen gyönyörű orgona szvittjei vannak Bachnak a feltámadás kapcsán!)

De az evangéliumokban mit jelképez a kereszt? A szenvedés netovábbját, azt, hogy Jézusnak kereszthalált kellett halnia.

És itt jön az én kérdésem: ha az evangéliumok kicsengése jó, pozitív üzenet, akkor miért a kereszt, a szenvedés a kereszténység jelképe?

Memento mori, azaz emlékezz a halálra? - hisz Jézus üzenete tök más: az öröm és a szeretet

Most egy blaszfémikus mondatot fogok leírni: Szerintem Jézus annak sokkal jobban örülne, ha egy "smile" lenne a keresztények, a benne hívők jelképe a kereszt helyett.

Jézus a szabadságot, a szeretetet, az örömöt hirdette.

Én a nyakláncomon egy violinkulcsot hordok, így áthidaltam magam számára ezt a kérdést.:)

Szeretnék néhány véleményt kapni erről, hogy ti hogy gondoljátok ezt?

Köszi a figyelmet, áldott Húsvétot!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook